Kezdőlap Címkék CDU-CSU

Címke: CDU-CSU

“Az Alternative für Deutschland az ellenség!”

0

Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője, Funke médiának adott interjújában, hogy “Európa lelkéért harcolunk”  – hangoztatta a kereszténydemokrata politikus a jövő évi európai választásokra utalva.

“Az Alternative für Deutschland nem vetélytárs hanem ellenfél, ellenség” – jelentette ki Manfred Weber azzal a német mozgalommal kapcsolatban, amely sokat átvett a náci ideológiából, és amellyel a többi politikai párt nem köt koalíciót helyi szinten sem. A kereszténydemokrata politikusnak nemcsak ideológiai kifogásai vannak a szélsőjobboldali párttal kapcsolatban, de rámutat arra is, hogy az Alternative für Deutschland létében kérdőjelezi meg az Európai Uniót, amely Németország jólétének alapja.

Jelenleg az Alternative für Deutschland Németország második legnépszerűbb pártja a kereszténydemokraták után. A szociáldemokrata – zöld – szabad demokrata koalíció igen népszerűtlen Németországban, ahol jelenleg is recesszió van, és a kormány mintha nem tudná, hogy merre van előre, mert belső viták hátráltatják a közös cselekvést.

Figyelmeztetés Orbán Viktornak

Manfred Weber üzent a magyar miniszterelnöknek is az Alternative für Deutschland bírálatával. Orbán Viktor ugyanis lehetségesnek tartja az együttműködést a szélsőjobboldali párttal, ezért is romlottak meg a kapcsolatai a CDU-CSU pártszövetséggel. Korábban Orbán Viktor szívesen látott vendég volt a CSU főhadiszállásán Münchenben, de az Alternative für Deutschland megjelenése megingatta a keresztényszociális unió politikai monopóliumát Bajorországban. Orbán elképzelését a jobboldal-szélsőjobboldal szövetségéről nem fogadta el a CDU-CSU pártszövetség. Más uniós tagállamokban viszont működik a jobboldali – szélsőjobboldali szövetség: Itália, Svédország, Finnország. Spanyolországban is esélyes a választásokon egy jobboldali – szélsőjobboldali koalíció. Csakhogy a szélsőjobb amint kormányra kerül elfelejti Európa ellenes jelszavait: Giorgia Meloni pálfordulása a legjobb példa erre. Senki sem akar Orbán Viktor helyzetébe kerülni:

Brüsszel példát statuál a magyar miniszterelnökkel!

Ha Európa ellenes vagy, akkor ne csodálkozz, hogy nem kapsz egy euró centet sem Brüsszeltől a kötelező minimum fölött! – ez az üzenet, amely mindenki mást kijózanítana kivéve Orbán Viktort.

Miben bízhat a magyar miniszterelnök? Honnan lesz pénz a hiányzó eurómilliárdok pótlására? Peking már jelezte, hogy nem fizet. Kölcsönt csak piaci áron nyújt. Az pedig drága. Orbán már elengedte az európai és önkormányzati választást. Neki csakis az országos választás a fontos hiszen attól függ a hatalma. Csökkenő életszínvonal mellett még egy politikailag impotens ellenzéknek is lehetne esélye a proteszt szavazatok miatt. Orbán azzal számol, hogy 2026 még messze van, addig még jöhet kedvező fordulat. Némi túlzással: csak kedvező fordulat jöhet hiszen jelenleg a pénzügyi csőd szélén táncol egyetlen igazi szövetséges nélkül az Európai Unióban.

Történelmi mélyponton a német jobboldal

0

Minden korábbinál alacsonyabbra, 29 százalékra süllyedt a német CDU és testvérpártja, a bajor CSU országos támogatottsága egy felmérés szerint. A CSU vezére, az Orbán Viktor szövetségesének számító Horst Seehofer veszítette a legtöbbet a koalíciós vitával.

Az Angela Merkel kancellár vezette CDU és a Horst Seehofer belügyminiszter vezette CSU népszerűsége most először süllyedt 30 százalék alá a Deutschlandtrend nevű felméréssorozat 1997-ben kezdődött történetében – írja a Tagesspiegel. A felmérés az ARD megbízásából készült.

A CDU/CSU támogatottsága 1 százalékponttal csökkent a július elején készített előző felmérés óta, így most 29 százalékos. Őket a velük koalícióban kormányzó szociáldemokraták követik, 18 százalékkal.

A kormány munkájával elégedetlenek aránya viszont 74 százalékos,

ami még úgy is nagyon magas, hogy ez a szám négy százalékpontot javult az előző felmérés óta. A szám azt is jelzi, hogy a kormánypárti szavazók jelentős része is elégedetlen a kormány munkájával.

A legnagyobb ellenzéki erőnek a szélsőjobboldali, populista Alternatíva Németországnak (AfD) számít, ők 17 százalékon állnak – ez a legtöbb, amit valaha mértek nekik. Jönnek fel a Zöldek is, a 15 százalék náluk is történelmi csúcsot jelent, a nevének megfelelően baloldali Die Linke 9, a liberális Szabad Demokrata Párt 8 százalékon áll.

A kormánypártok gyengülése elemzők szerint a CDU és a CSU közötti vitára vezethető vissza. A felmérésből az is kiderül, hogy

a vitával Horst Seehofer veszítette a legtöbbet.

Ugyan Angela Merkel népszerűsége is csökkent valamennyit, 48-ról 46 százalékra, Seehoferé viszont a vita előtt mért 43-ról 27 százalékra zuhant. Pártja, a CSU pedig az októberi, bajorországi tartományi választásokon is bajba kerülhet.

Merkel egyébként a második legnépszerűbb német politikusnak számít, holtversenyben a szociáldemokrata Olaf Scholz pénzügyminiszterrel, csak a 48 százalékon álló, szintén SPD-s Heiko Maas külügyminiszter előzi meg.

Csúcson a német kormányválság

0

Súlyosbodik a politikai válság Németországban, miután Horst Seehofer kilátásba helyezte, hogy lemond mind belügyminiszterként, mind a CSU elnökeként, tekintve, hogy az uniós csúcson szerinte nem sikerült olyan megoldást találni, amely véget vetne a migránsok beáramlásának – írja a Südeutsche Zeitung. A Politico szerint Seehofer távozása magával ránthatja Angela Merkelt is.

Éjszakai sajtótájékoztatóján Seehofer közölte, hogy ma szeretne újra leülni az eddigi szövetséges CDU vezetőivel, utána dönt véglegesen a hogyan továbbról. A keresztényszociálisok 11 órán át tárgyaltak Münchenben a helyzetről és hírek szerint egységesen maradásra igyekeznek rávenni a politikust. Ő azonban ragaszkodik ahhoz, hogy vissza kell fordítani a bajor határról mindazokat a menedékkérőket, akiket más tagállamban már regisztráltak. Merkel kancellár szerint viszont a nemzeti külön út láncreakciót eredményezne, amitől összeomlana a schengeni rendszer.

A két uniópárt vezetése előzőleg külön-külön jóváhagyta a kormányfő, illetve a belügyminiszter álláspontját, ám Seehofer bejelentésével még tovább éleződik a vita. A politikus azt állítja, hogy minden rosszul megy a német menedékpolitikában, amióta az ország csaknem 3 évvel ezelőtt megnyitotta a határokat a menekültek előtt, akik rettenetes körülmények között vesztegeltek Budapesten. A döntés töréshez vezetett Európában, Németországban és a CDU-CSU-n belül – tette hozzá a belügyi tárca vezetője. Ő teljesen hatástalannak tartja a múlt heti uniós csúcson született határozatokat.

A Politico azt írja, hogy Seehofer a szakadék széléra sodorta a német kormánykoalíciót. Az amerikai honlap brüsszeli kiadása német szakértőkre hivatkozva úgy véli, hogy a belügyminiszter keménykedése mögött az októberi bajorországi választások miatti aggodalom rejlik. Ott ugyanis a szélsőjobboldali AfG előretörése miatt a CSU elveszítheti abszolút többségét. Tekintettel, hogy ez a párt csak a konzervatív bajor tartományban működik, országos jelentősége alaposan megcsappanhat. Pláne, ha megtörténik az elképzelhetetlen, vagyis, hogy szakít a két uniós párt: az országos (mínusz Bajorország) Merkel-vezette CDU és a csak bajor CSU. Ebben az esetben Seehoferéknek még azzal is szembesülniük kellene, hogy a CDU a saját tartományukban is politikai ellenfélként lépne fel ellenük.

Erre figyelmeztettek a CSU mérsékeltebb politikusai is, mint például Manfred Weber, az Európai Néppárt vezetője. A közvéleménykutatások is azt mutatják, hogy a többség a kormányválság miatt inkább a CSU-t okolja, ami megbosszulhatja magát a bajor választásokon.

A Politico szerint a mostani válsághoz nagyban hozzájárul a személyes ellentét Merkel és Seehofer között.

Mindenesetre, ha Seehofer lemondásával magával rántja Merkelt, akkor ő lesz az, aki utoljára nevet. Lehet, hogy utolsó alkalommal is.

Két héten belül megállapodhatnak Merkelék a nagykoalícióról

0

Vasárnap döntött a német szociáldemokraták (SPD) pártkongresszusa a hivatalos koalíciós tárgyalások megkezdéséről Angela Merkel kereszténydemokratáival (CDU) és a Bajor Keresztényszocialista Unióval (CSU). Ugyan a Martin Schulz vezette szocdemek nem éppen nagy szavazattöbbséggel bólintottak rá a tárgyalásokra, illetve még az egyeztetések után is lesz egy szavazás az SPD majd’ félmilliós párttagságán belül, a nagykoalíció végre szemmel látható közelségbe került. A körülményes koalícióról Horváth Istvánt, volt bonni nagykövetet és számos, a magyar-német kapcsolatokról szóló könyv szerzőjét kérdeztük.

Tíz nappal ezelőtt ért véget a CDU-CSU és az SPD maratoni tárgyalása, ahol elkészítették a hivatalos koalíciós tárgyalás tervezetét. A kishíján huszonnégy órás megbeszélésen a bevándorláspolitika és a szociális kohézió volt a központi téma, de a kidolgozott tervre még a szociáldemokrata pártkongresszusnak is áldását kellett adnia.

Ez meg is történt tegnap, amikor 56 százaléknyi igennel engedélyezték Schulzéknak a hivatalos egyeztetések megkezdését. A külső szemlélőnek meglehetősen körülményesnek tűnő folyamat azonban még a hivatalos tárgyalások befejeztével sem fog véget érni, így úgy tűnhet, hogy a tegnapi szavazás még egyáltalán nem jelenti azt, hogy megvalósul a nagykoalíció.

Erre a vélekedésre cáfolt rá Horváth István, volt német nagykövet, akit a nagykoalíciós huzavonáról kérdeztünk.

Horváth szerint a szociáldemokrata párton belül olyan kemény viták voltak, amelyek csak egy demokratikus párton belül lehetségesek. A választásokon súlyos vereséget szenvedtek, lényegesen meggyengültek az előző választásokhoz képest. Schulzék úgy látták helyesnek, hogy ebben a helyzetben

csak akkor tudnak megerősödni, ha visszavonulva, ellenzéki pozícióból politizálnak és megerősödnek a következő választásokra.

Ezt akkor jóvá is hagyta a kongresszus. Utána Merkelék elkezdtek tárgyalni a Jamaica-koalícióról, de nem tudtak megállapodni. A fő kérdésekben nem volt egység, a szabaddemokraták (FDP) pedig még jóval karácsony előtt felrúgták a koalíciós tárgyalásokat, így kialakult egy viszonylagos krízishelyzet.

Nem sikerült többségi kormányt alakítani, így három lehetősége maradt Merkeléknek: meggyőzni az SPD-t a nagykoalícióról, kisebbségi kormányt alakítani vagy új választásokat kiírni. Európa vezető országa viszont súlyos felelősséggel bír,

egy kisebbségi kormány pedig nem erősíti a németek pozícióját,

mert akkor tűrni kellene az ellenzéki pártok támadásait és úgy nehézkés kormányozni.

Martin Schulzék a nagykoalíció mellett döntöttek, de a feltételeket keményen megfogalmazták. A párton belül viszont nagy ellentét feszült, 74 százalék ellenezte a koalíció folytatását, továbbá a párt ifjúsági szervezete is mindenképpen az oppozíciós politizálás mellett állt. Persze volt olyan is, amiben egyetértettek, például abban, hogy az Európai Unió élén a németek és franciák kell hogy álljanak, de

a vita az utolsó pillanatig nyitva volt.

Végül a 646 delegált 56 százaléka szavazott a nagykoalíció mellett. Horváth István szerint a szociáldemokraták most totális felhatalmazással mennek a hivatalos tárgyalásokra, ugyanis az 56 százalék nem is olyan kevés. A volt nagykövet felidézte, hogy

1982-ben, amikor felbomlott a Helmut Schmidt vezette szociálliberális unió, mindössze 1 százalék döntött arról, hogy a szociáldemokraták együttműködésre léptek a CDU-val.

Horváth István a nagykoalíció jövőjéről azt jósolta, hogy a kedden kezdődő hivatalos tárgyalás már nem lesz annyira nehézkes, valószínűleg két héten belül megállapodnak a felek. A tárgyalásokat lezáró párttagsági szavazás már csak formalitás, van olyan fegyelmezett a párttagság, hogy

ha már egyszer jóváhagyták a nagykoalíciót, akkor nem fogják azt később leszavazni.

Fontos lépés a német koalíció irányába

0

Nem kevesebb, mint huszonnégy órán át tartott az informális egyeztetés a német konzervatívok (CDU-CSU) és a szociáldemokraták (SPD) között. A kormányalakítás ugyan még messze van, viszont most már legalább van rá reális esély, ugyanis az előzetes megegyezés alapján a két fél megkezdi a hivatalos koalíciós tárgyalásokat.

Péntek kora reggel fejeződött be a rendkívül hosszúra nyúlt nem hivatalos tárgyalás Angela Merkelék konzervatívjai és Martin Schulz szociáldemokratái között. A két blokk elsősorban a bevándorláspolitika, a kormányzati költések és az adók tárgyában egyeztetett és elkészítette a hivatalos tárgyalások tervezetét.

A terv két legfontosabb eleme a befogadható menedékkérők számának évi 200 ezer főben való maximalizálása és a családegyesítés útján érkezők ezer fős havi limitje.

Angela Merkel és Martin Schulz a délben tartott közös sajtótájékoztatón elmondták, hogy optimisták a nagykoalíciót illetően, továbbá burkoltan reagáltak is a választók frusztráltságára a centrista pártok bevándorláspolitikájával kapcsolatban.

Némtország „új kezdetéről” beszéltek és a francia kapcsolat szorosabbra fűzését jelölték meg elsőszámú prioritásként.

Továbbá mind Merkel, mind pedig Schulz hangsúlyozta, hogy biztosítani kell az ország szociális kohézióját.

Habár a hivatalos tárgyalások melletti döntés közelebb vitte a feleket a koalícióhoz, a kormányalakítás elég távolinak tűnik. A hivatalos egyeztetések megkezdése előtt a szociáldemokratáknak például meg kell erősíteniük a megegyezést a január 21-i különleges pártgyűlésükön is, ha pedig a valószínűleg hosszú hetekig tartó hivatalos tárgyalások során megegyezésre jutnának a felek, Schulzék akkor is ragaszkodnak ahhoz, hogy azt még megszavaztassák pártjuk tagságával is.

Ennek fényében leghamarabb március végén alakulhat meg az új kormány, de ha nem sikerül koalícióra lépni, akkor új választásokat írhatnak ki. Merkel kereszténydemokratáinak tudniillik nincsen más opciójuk a szociáldemokrata koalíción kívül, mert az úgynevezett Jamaica-koalíció a Zöldekkel és a liberális szabaddemokratákkal már novemberben megbukott.

Kiutasíthatják Németországból az antiszemita bevándorlókat

0

A két német testvérpárt, a CDU és a CSU közös törvényjavaslatot készít elő, melynek célja az, hogy elejét vegye az iszlám vallású migránsok antiszemita akcióinak Németországban.

Amikor Donald Trump bejelentette, hogy elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának, sok muszlim is részt vett azokon a tüntetéseken, melyeken izraeli zászlót égették el, és kétségbevonták Izrael jogát a létezésre.

Heiko Maas német igazságügyi miniszter szerint ez megengedhetetlen. A Merkel vezette konzervatív pártszövetség január 27-én, a holokauszt emléknapján szeretné bemutatni a tervezetet a Die Welt szerint. A törvény leszögezné, hogy annak, aki megkérdőjelezi Izraelt, vagy elutasító a zsidósággal szemben, nincs helye Németországban.

Maas elmondta: tanfolyamokat szerveznek a bevándorlóknak, melyeken elmagyarázzák, hogy az antiszemitizmus hogyan vezetett el a holokauszthoz Németországban, illetve a németek által megszállt Európában.

A migrációs kérdések az egyik fő pontját jelentik azoknak koalíciós tárgyalásoknak, melyek újrakezdődtek Németországban a CSU, a CDU és a között.

Merkel utolsó esélye?

0

Több mint három hónap telt el a német választások óta, és az országnak még mindig nincs új kormánya. Angela Merkel vasárnaptól megint tárgyalóasztalhoz ül, és újrakezdődnek a koalíciós tárgyalások. 

Az ötnapos tárgyalássorozat Merkel pártja, a kereszténydemokrata CDU mellett a napokban saját tanácskozást tartó testvértpárt, a bajor CSU és a szociáldemokrata SPD vesz részt. Sok elemző szerint ez Merkel utolsó esélye arra, hogy stabil koalíciót alakítson ki.

Angela Merkel pártja 12 éve irányítja az országot, ebből nyolc éven keresztül a balközép SPD volt a koalíciós partnere. A párt vezetője, Martin Schulz azonban a rossz választási eredmények kapcsán fogadkozott, hogy nem lép újra koalícióra a CDU-val, inkább ellenzékbe vonul.

Merkel – akinek pártja a választási eredmények alapján nem kormányzóképes egyedül – ezután megpróbálkozott egy másik, eddig példátlan koalícióval, amelyet a tárgyalásokban résztvevő pártokról „Jamaica-koalíciónak” neveztek. Ebben a liberális FDP és a zöldek lettek volna a CDU partnerei, de a kezdeményezés novemberben elbukott.

Az újabb „nagykoalíció” kialakítása viszont a szociáldemokratákkal azért nehézkes, mert az érdekek számos ponton eltérnek. A legfontosabb ügyek, amelyekben a mostani tárgyalások során közöt pontokat kellene találni, az a migráció, az Európai Unió és a szociális ellátások kérdése. A cél az, hogy legalább húsvétra megalakulhasson az új kormány.

A tárgyalásokat beharangozó cikkében a Guardian megjegyzi, hogy a CDU és a CSU között sem teljesen harmonikus a kapcsolat, és a bajor párt elnöke, Horst Seehofer még azt is megkockáztatta, hogy a koalíciós tárgyalások megkezdése előtt az EU és Merkel migrációs politikájának leghangosabb kritikusát, Orbán Viktor magyar miniszterelnököt lássa vendégül pártja kongresszusán.

Angela Merkel a gyenge választási eredmények és az egyre növekvő kormányalakítási nyomás miatt nem túl erős pozícióból vág neki a tárgyalásoknak.

Bréking nyúz, 2017. december 31. – Tudósítás a másik valóságból

0

Az év utolsó napjára is felbukkannak jó témák az „alternatív valóságban”. Természetesen van sorosozás, vonázás és boktázás, illetve a migránsok ismét elbánnak az őslakos európaiakkal, nem szólva a tengerentúli törekvésekről, hogy a PC egyében kvótákat vezessenek be a zeneművészeti előadásokon. Érdemes olvasni!

 

Pesti Srácok: Kipukkasztott Botka, kitömött Vona, Soros kilövési listája – Szavazzon az év legjobb belpolitikai PS-sztorijára!

A PestiSrácok.hu összegyűjtötte az év szerintük tíz plusz egy legjobb PS-sztoriját, és arra kérte az olvasókat, hogy szavazzanak, és döntsék el, hogy melyik közülük a leges-legjobb. A választás nem könnyű – írja a portál, amely szerint 2017-ben olyan sztorijaink voltak, amelyek bejárták a magyar sajtót és közéletet, jelentős és komoly visszhangot generálva.

„Kipukkasztottuk Botka Lászlót, lebuktattuk a Simicska zsebében ülő Vona Gábort, megszereztük a plakátmutyi-szerződéseket és Soros György kilövési listáját, de nagyágyúkkal is olyan vitákat folytattunk, amelyeket csak nálunk láthattak.”

888.hu: Vallási okokból nem adott karácsonyi sonkát az idős nőnek a muszlim gondozó

Egészen szörnyű esetről számol be a 888.hu: egy idős nőnek, aki sonka nélkül maradt. Mindez persze Svédországban történt.  „Az egyik trollhattani idős nő kénytelen volt bemenni az önkormányzathoz, hogy panaszt tegyen, amiért a kirendelt gondozó megtagadta, hogy elmenjen a boltba és vegyen neki a hagyományos karácsonyi sonkából.” – írj a portál. Az idős gondozó azzal indokolta döntését, hogy a vallása ezt kifejezetten tiltja neki.

Origo: Kvótát vezetnének be, hogy ne csak fehér férfiak zeneműveit játsszák

Határozott hangú, nyílt levélben szólították fel a világ egyik leghíresebb zenekarát, a Bostoni Szimfonikusokat a városban és környékén élő zenészek, hogy ne kizárólag „fehér férfiak” zenéjét játsszák ezentúl. Egyenesen kvótákat is felállítanának: a Boston Globe-ban közzétett követelésük szerint azt akarják, hogy már a kész, idei évad programját is változtassák meg, és a tervezett egy női zeneszerző helyett legalább öt, színes vagy női zeneszerző művét játssza a zenekar. Jövőre pedig 20%-os kvóta legyen. Azaz, a zeneművek ötödét ne fehér férfi zeneszerző írja. Ezt követelik. Vagyis, a komolyzene világában is megjelent a „politikai korrektség” őrülete – tény, hogy kevés a korszakos, nem fehér férfi zeneszerző.

Magyar Hírlap: Szigorúbban ellenőriznék a menedékkérők életkorát Németországban

Továbbra is „túl sok menekült” próbálja becsapni a hatóságokat, fiatalkorúnak vallva magát, holott már felnőtt – idézi a Magyar Hírlap Joachim Herrmannn bajor belügyminisztert, a Keresztényszociális Unió (CSU) politikusát, aki szerint szigorú szabályokat kell bevezetni az életkor orvostudományi módszerekkel végzendő megállapítására valamennyi menedékkérő esetében, akik  „nem egyértelműen gyermekek”.

Szerdán a Rajna-vidék-Pfalz tartományi Kandelben leszúrt egy 15 éves lányt egy hivatalosan 15 éves afgán menedékkérő. A német nyilvánosság több tényezője, köztük a Bild című újság – az ország legnagyobb példányszámú napilapja – és a Bundestag harmadik ereje, a CDU/CSU pártszövetségtől jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) megkérdőjelezte, hogy az időközben emberölés gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett menedékkérő valóban fiatalkorú.

Új választások jöhetnek Németországban

0

Németországban zátonyra futottak a koalíciós tárgyalások. Az eddig is kormányzó, a szeptemberi választásokon is a legtöbb szavazatot elnyerő CDU-CSU pártszövetség a zöldekkel és a liberálisokkal készült kormányzásra, de utóbbiak kihátráltak az egyeztetésből hétfőre virradóra. Angela Merkel meglepődött, de máris tájékoztatta az államfőt a kudarcról.

A Euronews tudósításából kiderül, hogy az FDP elnöke szerint nem jutottak dűlőre Németország modernizációja ügyében, márpedig egy szerintük rossz megoldásban nem kívánnak részesek lenni, akkor inkább egyáltalán nem vállalnak kormányzati szerepet. Christian Lindner úgy látja, fel kellene adniuk alapelveiket és minden mást is, amin évek óta dolgoznak. Úgy döntöttek, nem hagyják cserben a választóikat azért, hogy beálljanak egy olyan program mögé, amelynek helyességéről maguk sincsenek meggyőződve. Jobb sehogy sem, mint rosszul kormányozni. A viszontlátásra – ezzel fejezte be.

Angela Merkel ezt másképp látja. Őt váratlanul érte a liberálisok döntése. Azt mondta hétfőn hajnalban, hogy azt hitte, azon az úton haladnak, amely elvezet a koalíciós megállapodáshoz. Úgyhogy bár minden tisztelete a szabaddemokratáké, nagyon sajnálják, hogy nem találták meg a közös nevezőt.

Miután Angela Merkel nem vár a bejelentéssel, miszerint a tárgyalások kudarcba fulladtak, nyilvánvalónak látszik, hogy nem vállalkoznak kisebbségi kormányzásra a zöldekkel. És mivel a szocialisták egyelőre tartják magukat ahhoz, hogy ellenzékben maradnak, az a legvalószínűbb, hogy újabb választások jönnek Németországban. Elemzők szerint ez nem veszélytelen tekintettel a szélsőjobb jókora szeptemberi sikerére, illetve a politikai bizonytalanság gazdaságromboló hatására.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK