Végső megoldás a migránskérdésben?- kínos elszólás a CSU-csúcson

0
1599
Orbán Viktor és Horst Seehofer, balra Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti csoportjának elnöke, jobbra Alexander Dobrindt, a CSU parlamenti képviselõinek vezetõje. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Manfred Weber, a bajor keresztényszociális unió egyik vezetője végső megoldást emlegetett a migránskérdésben azon a csúcstalálkozón, melyen a CSU a koalíciós tárgyalásokra készül elő, és Orbán Viktor is részt vesz rajta.

A magyar miniszterelnök a tanácskozás díszvendége, és ki is használta az alkalmat Angela Merkel bevándorlási politikájának bírálatára.

Manfred Weber pedig arról beszélt, hogy végső megoldás kell európai szinten migránsügyben. Nem az Endlösung kifejezést használta, mint Hitler a zsidók kiirtása kapcsán, hanem a finale Lösungot, de a kettő ugyanazt jelenti. Weber ezért a Twitteren mentegetőzött az ügyben.

A CSU

védelmébe vette Orbán Viktor meghívását is a csúcstalálkozóra,

amit a bajor keresztényszociális unió több vezetője is bírált. Horst Seehofer, bajor miniszterelnök, a CSU elnöke a tanácskozáson azt hangsúlyozta, hogy milyen fontos a párbeszéd más uniós tagállamokkal, hiszen a kérdést csakis európai szinten lehet megoldani. Ehhez pedig valamennyi uniós állam hozzájárulása kell. Seehofer Bajorország gazdasági jövőjét is felvázolta. Hangsúlyozta, hogy szeretne létrehozni egy új közép-európai szövetséget, mely Bajorországból, Ausztriából, Magyarországból és még néhány más államból állna.

„Bajorország számára Közép Európa fontosabb mint a Nyugat hiszen a kereskedelmünkben a közép-európai országok nagyobb szerepet játszanak mint mondjuk Nagy-Britannia vagy Franciaország”- jelentette ki.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .