Bréking nyúz, április 23. – Tudósítás a másik valóságból

0
823

Továbbra is görcsösen próbálja bizonygatni a kormánymédia, hogy Gyurcsány és persze Soros György állt a szombati, megint több tízezres tüntetés mögött, az Origo emellett egy néhány tucat követővel bíró Facebook-oldallal próbálja bizonygatni, hogy összevesztek a szervezők, az állami tévé Híradója pedig ismét migránsokkal próbál riogatni – megnéztük, mi újság az alternatív valóságban.

A Ripost szerint Gyurcsány irányította a szombati tüntetést

„Soros uta­sí­tá­sára nem­csak a pénz­ügyi és a tech­ni­kai fel­té­te­le­ket biz­to­sí­totta, de min­den rész­letbe is be­le­szólt.

Nem is lenne ezzel különösebb baj, összenő, ami összetartozik, csakhogy a tüntetések szervezői azt hazudják, hogy valamiféle pártsemleges rendezvényről van szó, aminek nincs köze a mindennapi pártpolitikához.

A tények azonban makacs dolgok. Gyurcsány Ferenc ragaszkodott az alapszabályhoz: Aki a zenészt fizeti, az rendeli a nótát! Ezért hát szombaton mint egy karmester irányította az egész megmozdulást. A demonstráció minden részletéről jelentettek neki, egy percre sem engedte ki kezéből az irányítást, mindenről tudni akart.”

Az Origo “talált” egy 100-nál is kevesebb követővel bíró Facebook-oldalt, és a nevét nem vállaló szerző ezzel akarja bizonyítani, hogy a szervezők összevesztek

“Máris egymást gyilkolják a hétvégente Soros pénzéből tüntetgető új-régi ellenzék tagjai. Ahogy azt már az elmúlt évek során megszokhattuk, a baloldal pártjai évente többször is szövetséget kötnek, megkötik az aktuális megnemtámadási megállapodásukat, azonban valahogy rövid időn belül mégis valamelyikük hátba döfi a másikat – mert hát mindenki főnök akar lenni – aztán összevesznek, osztódnak, kiválnak, stb. És ha vége a játéknak, akkor minden kezdődik elölről. Ehhez a játékhoz a hatalmas választási buktáját követően a Jobbik is csatlakozott. Így a fenti sajátos “egységesedési folyamatot” – ami már a baloldalon sem nagyon ment – most már új szereplővel kibővítve próbálják újra. Nem is kellett sokat várni arra, hogy a résztvevők egymásnak ugorjanak. Erről tanúskodik az is, hogy a tüntetők egyik csoportja létrehozott az egyik főszervező, Gulyás Balázs ellen egy Facebook-oldalt, amellyel azt akarják elérni, hogy Gurmai Zita fia többet ne szólaljon fel a tüntetéseken. Minden maradt tehát a régiben. (…)

Az oldalt egyébként két napja – tehát a második tüntetést követően – hozták létre, azóta folyamatosan frissítik, és sorakoztatják az érveket Gurmai fiával szemben, hogy miért nem akarják többet a színpadon látni. (…)

Valljuk be, törvényszerű volt az egymásnak feszülés, hiszen a korábban szélsőjobbos vidéki és az ultraliberális fővárosi tüntiző csak ideig-óráig tudja elviselni egymást, hiszen ideológiailag és mentalitásukban, gondolkodásukban, értékválasztásaikban olyan messze állnak egymástól, mint Makótól Jeruzsálem.

Még ha az elvtelen, gátlástalan ellenzéki sajtó erőnek erejével, hónapok óta próbálja összehozni egymással a politikai koordinátarendszer két legszélén elhelyezkedő csoportot, az emberek szintjén erőteljesen, előbb-utóbb kiütköznek az ellentétek.

És hiába kötött fű alatt megállapodást a közélet porszívóügynöke, Vona Gábor Gyurcsány Ferenccel a választások előtt, hiszen összehozta őket a végtelen gátlástalanság, elvtelenség és a pénz és hatalom megszerzése iránti csillapíthatatlan vágy, a szimpatizánsaik szintjén nehezen elképzelhető a hosszabb együttműködés. De egyáltalán a párbeszéd is. Látható, hogy bő egy hétig sikerült az egységet megtartani. Gratulálunk!

Persze, mint tudjuk, ehhez a veszekedéshez a mozgolódások anyagi támogatóinak, Soros György és szervezeteinek is lesz néhány szava.”

A Pesti Srácokon Stefka István lapigazgató kommentálja a tüntetést

„Ahogyan nézem a képernyőn a második ellenzéki tüntetésen az eldeformálódott, ordító arcokat (Mi vagyunk a többség!, Elegünk van!, Független médiát!, Orbán takarodj!, Mocskos Fidesz!), a világító mobiltelefonokat lóbáló kezeket, meg kell állapítanom, hogy az utcai demonstrálók nagyon elkeseredettek. S ez a harag, ez a hangos gyűlölet nemcsak az újra kétharmadot kapott FIDESZ-KDNP pártszövetség ellen irányult, hanem most már a saját ellenzéki pártvezetőik ellen. Meg kell állapítanom, hogy ez a szombati tüntetés a tehetetlenség és a nagy átverések tüntetése volt. (…)

A tömeg résztvevői, akik ott ordítoztak, egy részük átvert tömeg volt. Vezetőik nemzet- és hazaellenesek, akárcsak a Taxisblokád vagy a Demokratikus Charta szervezői. Egy csapatba tartoznak az egykori Szabó Albert és Bácsfi Diana szélsőséges nézeteivel, akiket szintén küldtek Magyarországra, mint a panaszkodó, a sajtószabadság és az önszerveződés hiányát hazudozó Móra Veronikát, az Ökotárs Alapítvány vezetőjét.

Ezek az emberek milliárdjaikkal nem Magyarországért tesznek, hanem csak ellenükben. Valódi kollaboránsok, Brüsszel lefizetett adminisztrációjával együtt. Céljuk a káosz megteremtése. Ezt az átverést ideje lenne felmérni azoknak is, akik a buli kedvéért tüntizni járnak a főváros legforgalmasabb csomópontjaira a többségi Magyarország akarata ellen.”

A Magyar Idők Soros György és a civilek ellen uszít

„Az, hogy a választás eredménye olyan mértékű kudarcot hozott nekik, ami történelmi vereségnek minősül, jó tükörként kellene hogy mutassa, mennyire ők vannak többségben. Semennyire. Erre azért S. György nagykorú is rájöhetett, mert miután megfélemlítve érezte alapítványa munkatársait, először törölte nevüket, elérhetőségeiket, majd bejelentette, hogy adott esetben bizony Berlinbe teszik át a székhelyüket.

A szokásos forgatókönyv szerint Soros György felvette a mártír szerepét, akit a civil szervezetével együtt a diktatórikus kormányzat kirakott Magyarországról. (…)

Már csak azt nem értem, hogy szolidaritásból miért nem húznak el velük együtt a többi Soros-féle szervezet tagjai is? Ha már eddig mindig olyan szolidárisak voltak mindenkivel – migránsokkal, terroristákkal –, akkor most a saját szervezetükért is vonulhatnának szolidarizálni, lehetőség szerint messzire, tengerentúlra.”

Az M1 pedig megint migránsokkal riogat

„Már csaknem nyolcvanezer bevándorló torlódott fel a magyar határtól délre a Balkánon, és a számuk folyamatosan emelkedik – közölte az M1 Híradója vasárnap. Egyelőre nincs egyértelmű magyarázat arra, hogy miért nem működik olyan jól a török határvédelem, mint az elmúlt két évben, de az biztos, hogy észrevehetően megnőtt a Görögországba érkezők száma. Közben a magyar kormány szerint a liberális és baloldali európai politikusok továbbra sem a külső határok megerősítésével foglalkoznak, hanem azon „mesterkednek”, hogy rákényszerítsék Magyarországot a bevándorlók befogadására.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .