Audrey Hepburn szembeszállt a nácikkal

0
833
Max Pixel

A hollywoodi sztár fiatal lány volt amikor a nácik megszállták Belgiumot és Hollandiát. Audrey Hepburn Belgiumban született, Angliában volt kezdő balerina, majd Hollandiában élt a második világháború idején. Egy most megjelent könyv szerint aktív szerepet játszott az ellenállásban Hollandiában.


Dutch Girl: Audrey Hepburn in World War Two
a könyv címe, mely egy nemrég felfedezett naplón alapul. Audrey Hepburn szeretett nagybátyját, Otto von Limburg Stirum grófot a nácik meggyilkolták. Emiatt kapcsolódott be a fiatal Audrey Hepburn a holland ellenállásba. Hollandiában.

Fia, Luca Dotti írta az előszót a könyvhöz. A londoni Daily Mailnek nyilatkozva elmondta: édesanyja keveset beszélt ezekről az időkről, de mindig nagyon határozottan állást foglalt a fasizmussal szemben. Gyerekkorukban mindig azt hallhatták tőle: tudni kell, hogy a jó és a rossz harcában melyik oldalon állunk?!

Mit tett Audrey Hepburn az ellenállás érdekében? Híreket szerzett és továbbított. Senki sem gyanakodott a fiatal és csinos lányra, akit úgy ismertek mint Arnhem városának első balerináját. Egy orvos asszisztense volt, így nagyon sok emberrel kapcsolatba léphetett anélkül, hogy gyanút keltett volna. A háború után hivatalosan sohasem beszélt ellenálló múltjáról hiszen még csak 16 éves volt. Előtte állt az élet és Hollywood. Most több mint hét évtizeddel később kiderült: az ifjú balerina szembeszállt a nácikkal Hollandiában pedig ez akkor életveszélyes volt Audrey Hepburn számára.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .