A csecsemő az anyaméhben is megfertőződhet

0
1618
FH

A kutatók bizonyítékot találtak arra, hogy terhes nő koronavírus fertőzése átterjed magzatára is. A kutatók szerint az eset határozottan arra utal, hogy a SARS-CoV-2 a méhben fejlődő magzatra is veszélyt jelent. 

Dr. Daniele De Luca, kutatócsoport, valamint egy gyermekgyógyászati ​​osztály vezetője, beszámolt arról, hogy eddig nem volt világos a SARS-CoV-2 átvihető-e az anyából a magzatba és ha igen, akkor hogyan.

Párizs-Saclay Egyetemi Kórházban kimutatták a SARS-CoV-2 transzplacentális transzmisszióját egy újszülöttnél, akinek édesanyja a terhesség utolsó  trimeszterében fertőződött meg és az anyánál neurológiai problémákkal járt. A fertőzést átfogó virológiai vizsgálatok igazolták. Részletesebben, a SARS-CoV-2 a következőket okozta: anyai viremia (vírusok vérben való jelenléte), immunhisztokémia és nagyon magas vírusterhelés által kimutatott placentás fertőzés; a méhlepény gyulladása, amit a szövettani vizsgálat és immunhisztokémia vizsgálat mutatott ki. A SARS-CoV-2 az újszülöttnél is neurológiai problémákkal járt, hasonlóan a felnőtt betegeknél leírtakhoz.

A ma már több mint 3 hónapos csecsemő kezelés nélkül gyógyult és  “klinikailag majdnem tünetmentes” – mondta Dr. De Luca, aki hozzátette, hogy az anya, akinek a szülés alatt oxigénre volt szüksége, teljesen egészséges.

Kutatásaik eredményét a Nature című lapban is publikálták.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .