Putyin átverte Trumpot

0
1317
Pinterest

Egyoldalú együttműködés az amerikai és az orosz hírszerzés között. Eredmény: az orosz titkosszolgálat levadássza az Európában bujkáló csecseneket. Trump így fizet Putyinnak a 2016-os választáskor nyújtott segítségért? Ugyan bizonyítani nem sikerült, de a Demokraták biztosak benne.

2004 óta több mint egy tucat csecsen ellenállót öltek meg az orosz hírszerzés emberei Európában, ahol általában a helyi rendőrség védelmét élvezték. Hiába. Magukat megnevezni nemkívánó titkosszolgálati tisztek elmondták a Business Insider tudósítójának, hogy az amerikai hírszerzés adta meg a külföldön élő csecsen ellenállók adatait az oroszoknak!

A profi hírszerzők tudták, hogy ezzel aláírják a csecsenek halálos ítéletét, de nem tehettek mást: Trump utasította őket, hogy adják meg a kért információkat az oroszoknak! Miért? Mert az USA elnöke szorgalmazta a két nagyhatalom titkosszolgálatának együttműködését.

„Mi nem kaptunk cserébe semmit”

Ezt nyilatkozta a Business Insidernek egy szolgálatból kilépett amerikai hírszerző tiszt. Mark Polymeroulos szerint az együttműködés teljesen egyoldalú volt, mert az oroszok az amerikai információk alapján levadászták a csecseneket, és cserébe nem adtak semmit. Amikor az amerikai hírszerzés arról érdeklődött, hogy mit keresnek csecsenek és dagesztáni muzulmánok Idlib tartományban Szíriában, ahol az oroszok Asszad elnök rendszerét támogatják, akkor nem kaptak értékelhető választ. Pedig Washingtonban egyértelműen megállapították: az orosz földről érkezett muzulmán harcosok a hadsereg veteránjai, akiket kiképeztek Oroszországban. Korábban a Wagner hadsereg zsoldosai intézték Putyin piszkos ügyeit Szíriában, de őket átvezényelték Líbiába. Helyükre érkeztek az orosz hadsereg muzulmán veteránjai Szíriába, hogy megerősítsék Asszad elnök instabil rendszerét.

Mivel tartja kézben Putyin Trumpot?

Ezt senki sem tudja pontosan, de az amerikai titkosszolgálat sok tisztje meg van győződve arról, hogy az USA elnöke nem véletlenül forszírozza az együttműködést Oroszországgal miközben hivatalosan fagyponton vannak a kapcsolatok. 2016-ban a választások elvesztése után Hillary Clinton azzal vádolta Trumpot, hogy Putyinnak köszönheti győzelmét. Ezt az állítást nem sikerült bizonyítani, de az ellenzéki demokraták most is meg vannak győződve arról, hogy Trump a 2020-as elnökválasztáson is élvezi Putyin támogatását. Aztán, hogy ez mire lesz elég, az más kérdés.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .