30 milliónál többet gyűjtött össze a Jobbik

0
782

Szabó Gábor pártigazgató közlése szerint az általuk közösségi adományozási kampánynak nevezett pénzgyűjtés hatodik napja is sikeres volt. Szerda estig már 31 948 311 forint folyt be adományokból a Jobbik számlájára, amelyet összesen 3716 ember utalt el támogatásként az ellenzéki pártnak.

A Jobbik azt követően kezdett adománygyűjtésbe, hogy az ÁSZ bejelentette: tiltott pártfinanszírozás miatt összesen mintegy 660 millió forintos büntetéssel sújtja a pártot. (A 660 millió forint fele büntetés, a másik fele pedig a ki nem fizetendő pártfinanszírozás.)

Nemcsak a Jobbik, de mások is

politikai indítékot vélnek felfedezni a magyarországi gyakorlatban szokatlanul magas bírságolás mögött,

s arra hívják fel a figyelmet, hogy korábban, amikor a Fidesz a Jobbiknál jóval előnyösebb áron vásárolhatott plakáthelyeket, az ÁSZ becsukta a szemét, és nem látott semmilyen szabálytalanságot. A Jobbik egyébként tagadja, hogy tiltott pártfinanszírozást vett volna igénybe, állításuk szerint az ÁSZ nem volt hajlandó átvenni az igazukat bizonyító dokumentumokat.

Közben a sajtóban olyan hír is megjelent – erről a Független Hírügynökség is beszámolt – hogy az ÁSZ

a jövő nyárra halasztaná a büntetés megfizetését,

ezzel igyekeznek elejét venni azon véleményeknek, hogy a Jobbik esetben politikai szándék, vagyis, a párt ellehetetlenítése áll a büntetés mögött.

A Jobbik, amely pénteken este fáklyás tüntetéssel tiltakozik az „orbáni önkény” ellen, bejelentette, hogy az ügyben az alkotmánybírósághoz fordul.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .