Putyin szerint bedrogozták az orosz doppingdoktort

0
863

Grigorij Rodcsenkov doktor az FBI hatására vádolta meg hazáját a dopping tesztek meghamisításával- állította Vlagyimir Putyin, aki az év végén válaszolt a sajtó szigorúan szűrt kérdéseire.

Rodcsenkov doktor vezette Moszkvában a dopping ellenőrző szervezetet, mely lehetővé tette, hogy az orosz sportolók doppingoljanak a téli olimpián Szocsiban és másutt is. Rodcsenkov doktor Amerikába szökött, ahol a befogadásért cserébe leleplezte a nagy csalást: az FSZB, a titkosszolgálat segítségével meghamisították a dopping teszteket. Emiatt számtalan orosz sportolót tiltottak el a versenyzéstől.

Az oroszok nem indulhatnak saját zászló alatt a jövő évi téli olimpián Dél Koreában.

A WADA, a nemzetközi dopping ellenőrző testület ma is arra gyanakszik, hogy az orosz versenyzők valahogy csalhatnak, ezért nem fogadják el a hazai dopping teszteket csakis a külföldieket.

Vlagyimir Putyin szerint hiba volt kinevezni Rodcsenkovot a moszkvai dopping ellenőrzés élére.

Szerinte Rodcsenkov nővére kábítószer-csempész volt az USA-ban, és az FBI ezen a címen cserkészte be őt.

„Én dolgoztam a titkosszolgálatnál, és tudom, hogy miképpen is megy ez! Jelenleg az FBI teljesen ellenőrzése alatt tartja Grigorij Rodcsenkovot. Ki tudja, hogy mit adnak be neki?”- mondta Putyin újságírói kérdésre válaszolva Oroszország nagy dopping botránya kapcsán. Arról, hogy minden bizonnyal ő adott engedélyt a dopping tesztek meghamisítására Vlagyimir Putyin orosz elnök természetesen egy kukkot sem szólt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .