Elhalasztják a Jobbik megbüntetését?

0
10419

Sajtóértesülések szerint több kormányzati szereplő is úgy látja, hogy jobb lenne, ha a Jobbik 660 milliós forintos büntetésének megfizetését a választások utáni időpontra halasztanák.

Az atv.hu úgy tudja, hogy kormány szeretné elkerülni annak a látszatát, hogy a Jobbik gigantikus megbüntetése mögött politikai szándék – esetleg bizonytalanság, félelem – húzódik meg. Nem akarják, hogy úgy tűnjön, tartanak a Jobbiktól, amelyről Vona Gábor több alkalommal is úgy nyilatkozott, hogy az Orbán-kormány legerősebb kihívója.

Több fideszesnek is az a véleménye, hogy az ÁSZ túllőtt a célon, azaz, Balog miniszter kifejezésével élve, „túltolta” a büntetést.

A büntetés visszavonását nem tartanák célszerűnek, mert az a gyengeség látszatát keltené, és a Fidesz-hívők megfutamodásként értékelnék.

A fizetési kötelesség elhalasztásával viszont több legyet is ütnének egycsapásra – a fentiek mellett például azt, hogy egy ilyen bejelentéssel a Jobbik által péntekre tervezett fáklyás felvonulás erejét is csökkentenék.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .