Vesztésre áll Putyin háborúja a vírus ellen

0
1166
Pinterest

Szigorú intézkedésekre utasította minden oroszok elnöke a kormányzókat Oroszországban, ahol napok óta több mint ezren halnak bele a Covid 19 járványba. A fertőzöttek száma meghaladta a 8 milliót, a halálos áldozatoké pedig a 230 ezret. Ez utóbbival Oroszország a negyedik helyen áll az Egyesült Államok, Brazília és India mögött.

Brazília elnökét a szenátus bíróság elé kívánja állítani, mert őt tartják az első számú felelősnek azért, hogy több mint 600 ezren haltak már bele a koronavírus járványba Brazíliában, ahol az elnök sokáig megpróbálta elviccelni a pandémiát.

Putyin az oltási kampány felgyorsítását követeli

Két szabad napot kell adnia a cégeknek mindenkinek, aki vállalja a védőoltást a Covid 19 vírus ellen. Így rendelkezett az orosz elnök, aki immár rendeletileg kényszer szabadságra küldte Oroszország népét: október 30. és november 7. között szünetel a munka minden nem létfontosságú intézményben Oroszországban. A dolgozók otthonmaradhatnak, de meg kell, hogy kapják a fizetésüket.

Az éttermeket és a szórakozó helyeket este 11 és reggel 6 között mindenütt zárva kell tartani a hatalmas országban.

Putyin utasította a rendőrséget és a katonaságot „hogy maximálisan támogassák a polgári szerveket a vírus elleni küzdelemben”.

Maga Putyin sem kíván senkivel sem személyesen találkozni nehogy megkapja a fertőzést.

Oroszországban a delta vírus új variánsát azonosították, és még a szakértők sem tudják, hogy mennyire hatékonyak ellenük az orosz vakcinák. Oroszországban saját oltóanyagot használnak, melyet az Európai Unió még mindig nem engedélyezett, mert kétségei vannak annak hatásosságát illetve mellékhatásait illetően.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .