Magyar Úszó Szövetség: lefoglalt iratok

0
891
Bienerth Gusztáv MTI Fotó: Balogh Zoltán

Mivel foglalatoskodik mostanság Dr.Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség szeptember elején megbuktatott elnöke – nos ezt próbálta kideríteni a Független Hírügynökség, nem sok eredménnyel. A meglehetősen viharos körülmények között érkezett és hasonló módon távozott, tiszavirág éltű elnökösködéssel dicsekedhető Bienerth ugyanis leginkább külföldön tartózkodik, és – a jelek szerint  – nem is szívesen tér haza, még akkor sem, ha a kötelessége Budapestre szólítaná.

A megállapodás szerint ugyanis október 12-ig kellett volna átadnia az eddig feladatköréhez tartozó dokumentumokat, ismereteket utódjának, Wladár Sándornak, ám ez nem történt meg, hanem – mint ahogy ezt a hírekből hallhattuk, helyette csak egy levél érkezett, amelyben arról értesít mindenkit, hogy két héttel meghosszabbította utazgatásait, ezért majd csak ezt követően tud a szövetség rendelkezésére állni.

Dr.Bienerth eljárását sokan több, mint furcsának tartják, főként azért, mert az átadás-átvétel elmaradása miatt az új vezetés nem tud teljes erőbedobással dolgozni. Wladár elmondta portálunknak, hogy nagyjából hetven százalékosan tudnak működni, márpedig a történtek után épp arra lenne szükség, hogy gyorsan a normál kerékvágásba kerüljenek.

A százszázalékos intenzitást azonban lassítja az is, hogy

több nyomozás is folyik a szövetségben, egyszerre két feljelentés is fut párhuzamosan.

Az egyiket még Bienerth tette, az előző időszakban, szerinte, elkövetett szabálytalanságok miatt – egy faház és egy drágállott kertépítés miatt tett feljelentést amellyel feltehetően Gyárfás Tamáson akarna bosszút állni – a másikat a szentendrei úszó egyesületének vezetője, Tóth István, a Bienerth működés alatti visszaélésekre hivatkozva.

Wladár Sándortól megtudtuk, hogy a rendőrség több iratot, dokumentumot lefoglalt már a szövetség székházában járva, de hogy pontosan hol tart a nyomozás, akár az egyik, akár a másik ügyben, arról nem tudott információval szolgálni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .