Trump ismét elefánt volt a porcelánboltban

0
851
Fotó: Flickr. (Gage Skidmore)

A diplomáciában igencsak szokatlan módon a nyilvánosság előtt ment neki saját külügyminiszterének Donald Trump, akitől persze láttunk már ennél „szokatlanabb” lépést is. Az amerikai elnök azt üzente Rex Tillersonnak, hogy csak időpocsékolás az észak-koreai féllel folytatott tárgyalás.

 

Mint a Fühü is beszámolt róla, a Pekingben Trump útját előkészítő Tillerson közölte, hogy titkos tárgyalások folynak az Egyesült Államok és Észak-Korea között. „Két-három ilyen csatorna is van. Ezeken folyamatosan tárgyalunk Phenjannal. Egyelőre nincs eredmény. Észak Korea nem akar tárgyalni arról, hogy atommentes övezetté tegyék a koreai félszigetet.” – közölte az amerikai diplomácia vezetője.

„Közöltem  a kiváló külügyminiszterünkkel, hogy csak az idejét fecséreli azzal, hogy tárgyalni próbál a kis rakétaemberrel” – tweetelte az elnök.

Trump ezzel figyelmen kívül hagyja azt is, hogy  nem csak az amerikai diplomácia első számú vezetője igyekezne jobb belátásra bírni Phenjant. Az oroszok, a kínaiak is aktívak a színfalak mögött az ügyben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .