Phenjan és Washington közvetlen kapcsolatban

0
809
MTI/AP/KCNA/KNS

Az Egyesült Államok közvetlen kapcsolatban áll Észak-Koreával – közölte Rex Tillerson amerikai külügyminiszter. Washington fontolgatja annak a lehetőségét, hogy tárgyalásokat kezdjen Phenjannal.

Az amerikai külügyminiszter kínai látogatása alatt azt állította, hogy

„a helyzet nem sötét”.

Mint a FüHü is többször beszámolt róla, a két ország közötti feszültség erőteljesen nőtt az elmúlt hetekben. Phenjan föld alatti nukleáris robbantást és rakétakísérleteket hajtott végre, koreai, amerikai, orosz kínai hadgyakorlatok terepe volt a Koreai-Félsziget, az USA provokatív berepülést végzett a térségben, miközben újabb nemzetközi szankciók születtek az ENSZ Biztonsági Tanácsában, s durva szócsaták voltak legfelsőbb szinteken.

A BBC mostani hírét megelőzően arról érkeztek jelentések, hogy Észak-Korea több ballisztikus rakétájának a mozgását figyelték meg Phenjanban – jelentette a dél-koreai KBS (Korean Broadcasting System) – alátámasztva azokat a véleményeket, melyek szerint a Kim Dzsongun vezette rezsim újabb provokatív lépésre készül.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .