Trump is tart a koronavírustól

0
977
Flickr (Ken Lund)

Az amerikai elnök lemondta találkozóját néhány ázsiai vezetővel – jelentette a Reuters hírügynökség. Március közepén tartottak volna csúcstalálkozót Las Vegasban az Asean államok vezetői Donald Trumppal. Az USA elnöke korábban nem ment el a délkelet ázsiai államok szervezetének csúcstalálkozójára. Washington szeretné szembeállítani az Asean államokat Kínával, melyet stratégiai ellenfélnek tekint. Közbejött viszont a korona vírus járvány …

 

Pence alelnök a vírus cár

Donald Trump az alelnököt bízta meg azzal, hogy koordinálja a harcot a koronavírus járvánnyal, mely az Egyesült Államokat is fenyegeti. Egyidejűleg 2,5 milliárd dollárt kért a washingtoni kongresszustól erre a célra. Ebből több mint egymilliárd dollár olyan oltóanyag előállítását célozza, mely hatékony lehet a korona vírus fertőzés ellen. Az egészségügyi miniszter felháborította a közvélemény jelentős részét amikor közölte: lehet, hogy az ellenszer olyan drága lesz, hogy azt sok amerikai nem tudja majd megfizetni. Az ellenzéki demokraták azt követelik, hogy az amerikai állam biztosítsa mindenkinek a védelmet a korona vírussal szemben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .