Szerelmi dzsihád vagy vallásháború ?

0
654

Indiában a terrorelhárítás 90 gyanús esetet vizsgál, melyek során hindu vallású fiatal nők áttértek az iszlám hitre, majd pedig férjük hatására csatlakoztak valamelyik terrorista szervezethez.

A leghíresebb eset bekerült az indiai sajtóba is: Kerala államban egy fiatal lány a férje hatására áttért az iszlámra, majd pedig szélsőséges eszmék hatása alá került. Felvette a Hadiya nevet, és elmondása szerint “dzsihádra készült”. Apja erre fogta magát és visszavitte a lányt a szülői házba, de azt már nem tudta megakadályozni, hogy jogi útra tereljék az ügyet.

Először a Kerala állam bírósága az apának adott igazat, de a férj felebezett, és ezért most India Legfelső Bírósága dönt majd az ügyben.
Kerala államban az Indiai Kommunista Párt és a vele szövetséges marxista csoportok vannak hatalmon. Vezetőjük szerint nincsen szó szerelmi dzsihádról, ahogy azt a terrorelhárítás és a kormánypárti sajtó állítja Indiában.

A 1,3 milliárd lakosú dél-ázsiai országban a jobboldali, nacionalista hindu párt, a  BJP (Bharatiya Janata Party) van hatalmon, mely a hindu többség érdekeit képviseli és ellenségesen viselkedik a 200 milliós muzulmán kisebbséggel szemben. Az iszlamista terrorizmus jelen van Indiában, ezért nem alaptalan a terrorelhárító szolgálat gyanakvása. Azt viszont eddig még nem sikerült egyértelműen igazolni, hogy az Iszlám Állam (ISIS) ilyen módon toborozna új dzsihád harcosokat Indiában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .