“Soros is csak egy báb, egy felsőbb hatalom bábja”

0
1439
antiszemita

Habár Soros az elmúlt években az ultrajobb ideológiák, demagóg despoták, az összeesküvés-elméletek hangoztatói és antiszemiták mumusává vált, sehol a világon nem került olyan kereszttűzbe, mint éppen szülőhazájában, Magyarországon – állapítja meg a Washington Post. A mérvadó amerikai napilap terjedelmes cikkben foglalkozik az Orbán-kormány Soros-ellenes kampányának különféle vetületeivel, felidézve Orbán március 15-i fenyegető mondatait, Soros György szavait, s megszólaltatva civil szervezetek és az ellenzék képviselőit.

 

A Soros-ellenes kampány sokkal több, mint retorika – szögezi le a lap, felidézve Orbán március 15-i beszédét, amelyben „vészjóslóan” figyelmeztetett arra, hogy az április 8-i választások után „bosszúra” számíthatnak Soros szövetségesei.

„Máris láthatóak annak a jelei, hogy valóban lecsapnak majd rájuk”

– állapítja meg a lap, felidézve a Stop Soros tervet, amelynek elfogadását Orbánék a választások utánra ígérik. „Az érintettek a magyar társadalomnak azon utolsó mohikánjai, akik még nem váltak a Fidesz vasmarkának az áldozataivá” – írja a szerző, idézve olyan – az érintettektől származó – véleményeket is, melyek szerint ez nem pusztán egy választási trükk, a hangulat nagyon ellenségessé vált, a civilek egyre nehezebb és veszélyesebb körülmények között dolgoznak.

Soros démonizációja minden mást felülír, s kiválóan illusztrálja, mennyire eltávolodott Magyarország az európai fősodortól. Rögeszmés ódzkodás a nyugattól, Soros-ostorozás – ez jellemzi, s a cél elvonni a szavazók figyelmét minden mástól, ám sajnálatos módon  nincs is más üzenete – idéz a lap beszélgetőtársai véleményét, hozzátéve:

kérdés, hogy a támogatottságát látva egyáltalán van-e szükség más üzenetre.

Orbán messze nem vált páriává Európában, sőt, egyre inkább modellként szolgál azok számára, akik választásokat akarnak nyerni – teszi hozzá a szerző, Németországot és Ausztriát hozva fel példaként.

Orbán Soros-ellenes üzenetei kiváló fogadtatásra találtak és találnak a saját táborában, amelynek tagjai elsősorban idősebb, vidéki szavazók, akik gyanakvók mindennel szemben, amit Soros képvisel – a globalizáció, a multikulti ellenesség és sokan vevők a bújtatott antiszemitizmusra.

A lap felidézi Orbán március 15-i 25 perces beszédét, amelyben a miniszterelnök a „civilizációk közötti összecsapásról”, a hagyományos keresztény nemzet hazafias védelmezői és az Európát afrikaiakkal benépesíteni kívánó „nemzetközi erők” közötti harcról beszélt. A támogatására megszervezett Békemenetet résztvevői, akik megtöltötték a Kossuth teret és a környező utcákat zászlókat lengetve lelkesen kinyilvánították, hogy készek a harcra. Az egyikükkel folytatott beszélgetéssel zárul a cikk:

„Soros áll Európai iszlamizációja mögött” – mondta a 64 éves Horgász Gyöngyi. „De ő is csak egy báb”  tette hozzá, ám azt már nem árulta el, hogy kinek a bábja, csak annyit mondott sejtelmesen: „Egy felsőbb hatalomé. Nem akarok neveket mondani”.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .