Rendkívüli ülés

1
584
youtube

A Mi Hazánk Mozgalom az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása érdekében – jelentette be a párt politikusa kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Fülöp Erik közölte, hogy a Mi Hazánk szerint igazságot kell szolgáltatni a devizahiteleseknek; ennek első lépése a moratórium meghosszabbítása lenne.

Ez annál is inkább sürgető, mert az elmúlt három évben, mintegy 10 ezer kilakoltatás történt, csak tavaly 3195 – tette hozzá a független országgyűlési képviselő.

Úgy vélte: a devizahitelekkel jól jártak a bankok, a követeléskezelők, a végrehajtók, ám rosszul jártak a magyar családok. Sokan belerokkantak és voltak, akik öngyilkosok lettek a kilátástalanság  miatt – fogalmazott.

Felidézte, hogy 2004-ben a balliberális kormány a bankokkal összefogva ajánlotta a lakosságnak a devizahiteleket, miközben tudatában volt annak, hogy a hitelek hátrányosak lesznek a családok számára.

Ugyanakkor a kormányváltást követően a Fidesz sem rendezte a devizahitelesek helyzetét – fűzte hozzá.

Ebben a helyzetben a rendkívüli ülésen számítanak valamennyi párt támogatására, hiszen ez nem pártpolitikai kérdés, hanem fontos ügy az egész ország számára – mondta a politikus.

MTI

1 hozzászólás

  1. Egy “apró” módosítás: a devizaalapú forinthitelek lehetőségét még az Ovi-kormány teremtette meg, 2002ben. A következő kormányok nem “ajánlották” a konstrukciót, hanem minden esetben figyelmeztettek ennek veszélyeire. A megszüntetése rendkívüli politikai felzúdulást jelentett volna abban az időben. Emlékezzünk: a Járai által a nemzetközi körülmények ellenére magasan (10% közelében) tartott alapkamatok miatt a devizaalapú hitel kamata kb. harmada volt – még a támogatott lakáshitelnek is. Lehet, érdemes lett volna ezt a felzúdulást is vállalni – és megtiltani a konstrukciót. Elképzelem,, hogy ágáltak volna az Ovi kreatúrák a Kossuth téri színpadon: “A bankárok érdekében nem engedélyezik az olcsó hiteleket!”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .