Putyin irányította a Mennydörgés hadgyakorlatot

0
733
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs

Nagyszabású nukleáris elrettentési hadgyakorlatot rendeztek Oroszországban, ahol 12 ezer katona az ország különböző pontján mutatta meg, hogy mire képes az orosz hadsereg vészhelyzetben. Stratégiai csapásmérő tengeralattjárók rakétákat lőttek ki Arhangelszk közelében éppúgy Kamcsatka mellett a Távol Keleten.

Putyin orosz elnök személyesen irányította a mennydörgés hadgyakorlatot az orosz fegyveres erők stratégiai központjában – számolt be róla az Rt.com. A hadgyakorlatról készült videó népszerűnek bizonyult a lakosság körében is, mert megerősítette a hitet Oroszország nagyhatalmi szerepében.

A stagnáló életszínvonal miatt csökkent az orosz államfő népszerűsége, aki lázas nagyhatalmi aktivitással próbálja meg visszaszerezni honfitársai bizalmát. Nemrég Szaúd Arábiában járt, Szíriában a békeangyal szerepet játssza el. Október végén pedig Magyarországra látogat, ahol találkozik a sorsüldözött közel-keleti keresztény egyházak vezetőivel – a magyar miniszterelnök társaságában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .