Ponteső volt az éjszakai meccsen

0
800

A sérülésektől sújtott Seattle Seahawks védelme nem tudta megállítani az Atlanta Falcons támadóit az NFL hétfő éjszakai meccsén, a végén egy kihagyott mezőnygól miatt nem sikerült kiharcolni a hosszabbítást.

Két, rájátszásért küzdő csapat találkozott az NFL 11. játékhetének utolsó meccsén, de mindkét csapat sérülésekkel küzdött: a Falconsnál az első számú futó, Devonta Freeman nem játszhatott, a Seahawksnál pedig ugyan visszatérhetett Earl Thomas, de Richard Sherman Achilles-szakadása után Kam Chancellorról is kiderült, hogy valószínűleg nem játszhat már a szezonban – vagyis

alaposan meggyengült a védelem.

Ennek megfelelően gyors touchdownnal kezdett a Falcons, amihez kellett egy remek visszahordás is – a Seahawks visszahordása ugyan még jobbra sikerült, de aztán Russell Wilson eladta a labdát. Ezt pedig Julio Jones és Mohamed Sanu rendkívül látványos elkapásai után TD-vel büntették a vendégek.

https://twitter.com/NFL/status/932787112247640064

Ezután Jimmy Graham elkapásával közelebb zárkózott a Seahawks, de hiába jött egy jó védekezés, utána egy sacknél a Falcons védői kiverték Wilson kezéből a labdát, és touchdownt is szereztek belőle.

https://twitter.com/NFL/status/932797515853832193

Mezőnygóllal szépített a Seahawks, utána pedig a Falcons visszahordója kiejtette a labdát: a hibát Wilson egy futott touchdownnal büntette. Egy Falcons-mezőnygól után még egy perce maradt a hazai csapatnak, ez nekik is elég lehetett volna egy mezőnygólra, csakhogy egy

trükkös játékkal próbálkoztak, ami nem jött össze,

24-17-re vezettek a vendégek a szünetben.

A második félidőt a Seahawks kezdhette, ekkor már nem trükköztek, berúgták a mezőnygólt. A Falcons viszont megint touchdownt szerzett: Levin Toilolo kapta el Matt Ryan passzát.

A hazaiak ezután megint csak mezőnygólig jutottak, de a védők ezúttal meg tudták állítani a Falconst támadását – csakhogy utána a vendégek is jól védekeztek. A következő drive-ban pedig a Falcons egy mezőnygóllal két labdabirtoklásnyira növelte a különbséget, alig több mint négy perccel a vége előtt.

A Seahawksnak egy perc sem kellett, hogy touchdownt érjen el, Doug Baldwin kapta el Wilson passzát, és mivel a kétpontos kísérlet is sikerült, három pontra csökkent a különbség.

Sőt, a védők utoljára még kitettek magukért, megállították a vendégeket, 1:46-tal a vége előtt megint a Seahawksé volt a labda. Mezőnygól-kísérletig jutottak, Blair Walsh azonban 52 yardról kihagyta – rövid volt a rúgás, 34-31-re nyert a Falcons.

Russell Wilson a két labdavesztés után 258 yardot és két TD-t passzolt, és megint ő volt csapata legjobb futója is, 86 yarddal. Matt Ryan 195 yardig és két TD-ig jutott. Ki kell emelni a Seahawks visszahordóját, Tyler Lockettet is: 197 yardot hozott össze.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .