Kezdőlap Címkék Pintér

Címke: pintér

Orbán és Pintér

A Pegasus ügyben Orbán Viktor szokásos pénteki rádió beszélgetése során mindössze annyit közölt: Pintér Sándor belügyminiszter mindent elmondott már! Mit is mondott a hasonlóképp szűkszavú belügyminiszter ebben az ügyben: 2010 óta nem történt törvénytelen lehallgatás Magyarországon.

Pintér minden bizonnyal igazat mondott hiszen a törvényeket Orbán Viktor pontosan úgy alakította ki, hogy azok alapján mindenkit le lehessen hallgatni, ha arra az első számú vezetőnek szüksége van. Emlékezhetünk rá: még Áder János köztársasági elnök is kicseréltette az őt védő kormányőröket, mert azt gyanította, hogy telefonját ők hekkelték meg – vajon kinek a parancsára?

Miért Pintér Sándor Orbán örökös belügyminisztere?

Pintér Sándor pontosan tisztában van vele, hogy a fiatal Orbán Viktort szoros szálak fűzték az állambiztonsághoz már fiatal kora óta. Honnan tudta ezt? Úgy, hogy a Kádár kor belügyminisztere épp a fiatal Pintér Sándort bízta meg azzal, hogy védje a hős antikommunista ellenállókat a nyolcvanas években. Ők ugyanis már készültek a rendszerváltásra, és Orbán Viktorban látták a legalkalmasabb jelöltet ennek végrehajtására. Mint kiderült: nem is csalódtak. A nemzeti együttműködés rendszere megvalósítja ugyanis a titkosszolgálatok álmát: az univerzális törvényes megfigyelés lehetőségét. Mindezt a nemzetbiztonságra hivatkozva.

Orbán ebben nem igazi újító: sok más országban is így van ez. Ezért kérdezhette Varga Judit igazságügyi miniszter a Pegasus ügy kapcsán, hogy vajon érdeklődtek-e Washingtonban, Párizsban vagy Berlinben is?!

Jeruzsálemet nem említette pedig ott vette Orbán főtanácsadója a Pegasus szoftvert, amellyel mindenkit le lehet hallgatni anélkül, hogy észrevenné. Praktikus eszköz mindenkinek, de főként annak, aki egymaga irányítja a nemzeti együttműködés rendszerét immár több mint tíz éve …

Politikai (H)arcképcsarnok – XI. Nicsak, kibeszél!

Sorozatunk Pintér Sándor portréját felvázoló fejezetében olvasóink megtudhatják, hogy miként szűnt meg a Kurir, hogy a megélhetéshez csak akkor elég 47 ezer forint, ha kecske is van hozzá, valamint, – ugyancsak a belügyminiszter úr szíves közlése – hogy a közmunka azért is jó, mert akik részt vesznek benne, addig sem lopnak. Legföljebb előtte, meg utána.

Pintér, Boross és Orbán

1998. szeptember 30-án szűnt meg a Kurír című napilap. Az újság utolsó megjelent számában egy cikksorozat első része jelent meg, és a szerkesztők további folytatásokat ígértek az olvasóknak az akkori (és mostani) belügyminiszter, Pintér Sándor, valamint a sajtóban csak bombagyárosnak nevezett Dietmar Clodo üzleti kapcsolatairól.

A Kurír és benne a cikksorozat második része, már nem jelent meg. A szakmai körökben minőségi bulvárlapnak nevezett Kurírnak utolsó éveiben a Postabank volt a tulajdonosa. A Postabank akkor már állami tulajdonban volt, így az első Orbán-kormány miniszterelnöke megtehette, hogy utasítsa a menedzsmentet: még aznap jelentse be az újság megszűnését.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

S ha már a dicstelenül bezárt Kurír, akkor még egy személyesnek tűnő, ám a magyar politikát jól jellemző – Pintér Sándorral kapcsolatos – történet. A kilencvenes években, egészen az Orbán kormány színrelépésig, a Kurír Elefánt névre keresztelt melléklapját szerkesztettem. Szatirikus politikai melléklap volt az Elefánt – a főnökség, Princz Gábor laptulajdonossal az élen, soha nem szólt bele a munkánkba.

Egyetlen alkalmat kivéve. 1993 végén lehetett, talán 1994 elején. Három nevet mondott a főszerkesztő, kérte, hogy a jövőben róluk ne írjunk semmit: Boross Péter, Pintér Sándor, Orbán Viktor.

Az első két nevet még valamennyire értettem, a harmadik akkor még kakukktojásnak tűnt. Két konzervatív, jobboldali ember és egy, akkor még a másik oldalon álló liberális politikus.

– Miért nem lehet róluk írni? – kérdeztem.

Szakmai válasz érkezett.

– Csak.

Körülbelül két hónap elteltével ismét ukáz jött a főszerkesztőtől: most már ismét lehet írni a fenti urakról.

– Miért?

– Csak.

Pintér kibeszélt a kánonból

2010-től ismét Orbán Viktor lett Magyarország miniszterelnöke, és Pintér Sándor a belügyminiszter. A második Orbán-kormány belügyminisztere 2010. szeptemberében meglepő kijelentést tett. Meglepőt, és a kánontól elütőt – csoda, hogy nem kapta fel igazán a sajtó és nem lett belőle botrány. Pintér Sándor a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumán (SZÉF) azt mondta, hogy az országban jelentősen vissza fog esni a vásárlóerő, szegényednek az emberek, egyre több olyan jelenség lesz, ami a rendvédelmi szervek nélkül nem lesz megoldható.

Honnan tudta ezt Pintér Sándor? Miből gondolta, hogy így lesz, és főleg azt, hogy ezt büntetlenül kimondhatja? Miközben Orbán Viktor sem a választásai kampányban, sem utána, nem ejtett egyetlen szót sem erről. Éppen ellenkezőleg: azt ígérték a embereknek, hogy szép új világ virrad rájuk, és hogy április 12-én – 2010-ben április 11-én voltak az akkor még kétfordulós választások – már egy másik országban ébredünk.

A belügyminiszter amúgy meg is magyarázta: szerinte a növekvő szegénység miatt egyre nagyobb lesz a korrupció, nő a gazdasági bűncselekmények száma, több lesz az utcai bűncselekmény, és ezért nyilvánvaló, hogy egyre több lesz a „fegyveres rablástól kezdve minden más”. Mindezek megfékezéséhez, mondta Pintér, elszegényedett rendőrséggel nem lehet nekikezdeni.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Akár azt is gondolhatnánk, hogy Pintér ez utóbbi gondolattal üzent a főnökének. Hogyha ezermilliárdokat ki kell vonni a gazdaságból – lásd Orbán akkori kötcsei beszéde – akkor az októberi (önkormányzati) választások után jönnek a megszorítások, és ebben a helyzetben a rendőrségre, úgyis, mint az állam erőszakszervezetére, több pénz kell, mint amennyi most van.

Pintér Sándornak nem volt ez az első kibeszélése. Nem sokkal kinevezése előtt egykori kollégáját, harcostársát, Gergényi Péter volt budapesti rendőrkapitányt védte meg a 2006-os zavargások kapcsán. Azt mondta, hogy nem hiszi, hogy Gergényi törvénytelenséget követett volna el.

Lett erre persze nagy fejcsóválás a „polgári” oldalon, ám Pintér maradt. Pedig, mások az övénél jóval ártatlanabb „igazságbeszéd” miatt is távozni kényszerültek, vagy hátrébb léptek eggyel-kettővel.

Havi 47 ezer forint, meg egy kecske

1998 őszén súlyos vádak láttak napvilágot Pintérrel kapcsolatban. A Parlament nemzetbiztonsági bizottsága megnézte Boros Tamás, a májusi Aranykéz utcai robbantás áldozatául esett vállalkozó korábbi vallomását tartalmazó videofilmet. A filmen Dietmar Clodo élettársa nyilatkozott, hogy „több alkalommal is járt Clodónál egy volt rendőri vezető, aki jelenleg is magas beosztásban dolgozik.” Pintér eleinte tagadott, majd egyetlen találkozót ismert el, azzal a megjegyzéssel, hogy – az akkor résztulajdonában álló Preventív-Security Rt. vezérigazgatójaként – a Clodo cége által kínált biztonsági üveget nézte meg, de üzletet végül nem kötöttek.

2012. márciusában – Török Gábor politológus moderálásában – az ellenzéki Jobbik elnöke, Vona Gábor és Pintér Sándor volt az egyetem egyik oktatója által szervezett Tárcatükör című vitasorozat vendége. Vitáról nemigen volt szó, a felek több dologban értettek egyet, mint amennyiben különböztek. Igaz, az akkoriban még nem „néppártosodó” Vona kissé csóválta a fejét és mosolygott, amikor a belügyminiszter arról beszélt a hallgatóságnak, hogy meg lehet élni havi 47 ezer forintból. (Nem sokkal korábban Zsiga Marcell, Miskolc fideszes alpolgármestere, országgyűlési képviselő állította azt, hogy meg lehet élni 47 ezer forintból.) Erre utalt Pintér, aki szerint meg lehet élni havi 47 ezer forintból, ha adnak hozzá az embernek egy kecskét.

Az egyik legmegdöbbentőbb kijelentés is az Orbán-kormány belügyminiszterének a szájából hangzott el. Pintér szerint a közmunka azért is jó, mert akik részt vesznek benne, addig sem lopnak. Legföljebb előtte, meg utána, tette hozzá viccelődve a belügyminiszter. Erre a megjegyzésére már csak kevesen emlékeznek, így aztán a legtöbben hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ez a megfogalmazás Lázár János volt kancelláriaminiszter találmánya.

Magyarország, a csúnya történetek országa

Recseg-ropog az építmény. Nyilván áll még egy ideig, de a romlás jelei egyre szembetűnőbbek. Legutóbb a miniszterelnök vejével kapcsolatban kellemetlen megállapításokat tartalmazó OLAF-jelentést ütött minden korábbinál nagyobb és veszélyesebb rést a sokáig biztonságosnak tetsző bástyán.

Előbb, utóbb biztosan borul a bili. De addig még ott állnak a derék urak egymás mellett, összeszorított fogakkal, behunyt szemmel. Egymás tökét szorítják görcsösen. Szépen ki van találva ez a rendszer, a Nemtelen Együttműködés Rendszere.

Én nem mondom el, amit rólad tudok, cserébe te is hallgatsz arról, amit rólam tudsz.

Sokat tudnak egymásról ezek a derék urak, túl sokat ahhoz, hogy megszólaljanak. Idővel persze lesz közöttük olyan, aki elszólja magát, mint Altusz állatitkár az 1300  befogadott migráns esetében. Véletlen lehetett ez még, nem szándékos károkozás. De lesz majd olyan is, aki úgy érzi, hogy a többiek bántották, vagy kimaradt valamiből.

Az volt az eredendő bűn, amikor a hajdan volt FIDESZ-MDF székház eladásából származó pénz Orbán Viktor apukájának bányájaként kezdett új életet. Minden további kérdés innen datálódik. Hogyan lett Polt Péter legfőbb ügyész? Miből futotta Szijjártó Péternek 167 millió forintos kulipintyóra Dunakeszin? Jó, utóbbira tudjuk a választ. Szülei spórolták össze, egy élet megfeszített munkájával. (Tanulság: az ember, mielőtt megszületik, gondosan válogassa meg, hogy kik lesznek a szülei.)

Hogy is volt anno azokkal a Gripenekkel? Kik azok, akik ki vannak tiltva az Egyesült Államokból? Ki az a Habony Árpád, aki nem szerepel a kormány fizetési listáján, viszont Ibizán mozgatta az orrát, és a Szépművészeti Múzeumból kölcsönzött méregdrága festményekkel tapétázta ki lakása falait?

Igazak-e a mendemondák Rogán Antal és a letelepedési kötvények jól jövedelmező kapcsolatáról?

Lázár tudja Rogánról, miből van neki lakása a Pasa Parkban, sokfős személyzettel, hogy feleségének, Cilinek ne kelljen bajlódnia a háztartással.

Lázár tudja, de nem mondja. Mondaná, de mégsem, mert akkor Rogán is mondana valamit az ő millióiról. Hogy miből vett a tízéves Boldizsárnak 70 milliót érő lakást Budapesten. Kivel járt a londoni (brüsszeli – megfelelő aláhúzandó) szállodában?

Vajna tudja, hogy miből van Mészáros Lőrincnek a megannyi milliárdja, és kinek gyűjtögeti a pénzt látástól vakulásig. Magyarország legtehetősebb gázszerelője is tudja, honnan van a vaj Vajna fején, mint ahogyan Orbán kötélbarátjának, Garancsi Istvánnak, és Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök saját lábán álló vejének üzleti ügyeit is mindenki ismeri a díszes társaságból.

Pintér Sándor belügyminiszter mindenkiről mindent tud, és ő is tudja, hogy róla is mindent tudnak a többiek. Ez egy zártkörű klub, ahol mindenkinek van a másikról egy szaftos története. Ez a belépő a klubtagsághoz. Minél több a történet, annál gördülékenyebb a felvétel.

Egyszer biztosan eljön az igazság pillanata. Nem lesz jó pillanata az Magyarországnak, égzengés lesz és földindulás, amerre csak a szem ellát. Tényleg nem kívánjuk senkinek.

Most még csak néha szól valamelyikük, összetartja őket a közös rettegés. A félelem attól, hogy egyszer kiderül az igazság. Lehet, hogy mi, ma élők, akkor már nem leszünk, de legalább gyerekeinknek, unokáinknak megadatik, hogy hazatérjenek a messzi országokból.

Turistaként, természetesen. Rácsodálkoznak majd, hogy milyen szép hely ez a Magyarország, és nem értik az őseiket: miért engedték, hogy a hazájuk ilyen sokáig teli lehessen csúnyábbnál csúnyább történetekkel.

Orbán mást mond, de ugyanazt gondolja, mint Pintér

„Soros György is eldöntheti, hogy mit csinál: abbahagyja, vagy folytatja az illegális migráció szervezését, támogatását”. Ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, amikor a kormányzat által „Stop Soros” névvel illetett tervezetről kérdezték.

Két nappal ezelőtt Pintér Sándor még egészen mást mondott. Amint arról a Független Hírügynökség is beszámolt, a belügyminiszter szerint „„Soros György nem végez illegális migrációt támogató tevékenységet, ezért egyelőre nem alkalmazzák vele szemben a távolságtartást.””

Pintér Sándor nem egy sértődött fideszes, nem valamelyik ellenzéki párt embere, hanem Orbán Viktor kormányának a belügyminisztere. Azt gondolhatnánk, hogy a derék urak megbolondultak, és most összevissza beszélnek. Egyikük ezt mondja, a másik meg azt.

A látszat azonban csal, hiába mond Orbán mást, mint Pintér. A lényeg ugyanaz, hiszen mindketten tudják, amit rajtuk kívül még sokan az országban. Hogy mindez csupán szemfényvesztés, a népnek szóló cirkuszi mutatvány – a Soros terv legföljebb a kormány propagandájában létezik.

Látszólag összevissza beszélnek az urak, de van benne rendszer: fenn kell tartani, és ha lehet, fokozni a gyűlölet már amúgy sem alacsony szintjét. Mert inkább Soros legyen a téma, mintsem Tiborcz  István, a miniszterelnök veje, akinek üzletelése miatt az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) vizsgálatot folytat Magyarország ellen. És azt sem akarják a hatalom urai, hogy az emberek Kósa Lajos 82 éves, aktív korában védőnőként dolgozó édesanyját emlegessék, aki egy fél sertéstelepet vásárolt Mátészalkán, majd ehhez még mintegy 120 millió forintnyi állami támogatást is kapott.

Orbán Viktornak és Pintér Sándornak semmi sem drága, a fő, hogy ne Mészáros Lőrinc világrekordnak számító gazdagodásáról beszéljenek az emberek. Amíg övék a hatalom, mindent megtehetnek, sem ellenőrizni, sem számon kérni nem tudja őket senki.

Nicsak, Pintér Sándor kibeszél!

Zavar az erőben, vagy valami más? Amit tudunk, hogy Pintér Sándor belügyminiszter kibeszélt a kánonból. Mai sajtótájékoztatóján, amelyről a Független Hírügynökség is beszámolt, egy kérdésre válaszolva a következőt mondta: „Soros György nem végez illegális migrációt támogató tevékenységet, ezért egyelőre nem alkalmazzák vele szemben a távolságtartást.”

Vagyis, nem tiltják ki az országból, amint azt korábban a kormányhoz közeli sajtó belengette. Ezt egyébként amúgy is tudtuk: Soros György magyar állampolgár, és magyar állampolgárt a hatályos rendelkezések értelmében nem tilthatnak ki Magyarországról.

Hanem most Pintér belügyminiszter azt is elmondta a nyilvánosságnak, hogy Soros György nem végez migrációs tevékenységet. Mindez magyarra fordítva azt jelenti, hogy nem szervez menekülteket Európába és Magyarországra.

Ezt is tudtuk persze, de a kormány erről mást mondott.

És nemcsak mást mondott, de milliárdokat költött a Soros-tervet leleplező kampányra. Mely terv, megint csak tudható, nem létezik.

De mentek a milliárdok orrba-szájba, természetesen az adófizetők pénzéből. Mert hát honnan mentek volna? A kormánynak nincs saját pénze, sem gazdag bácsikája Amerikában – a kormány csak azt költheti el, amit az adófizetőktől kap.

El is költi. Az elmúlt években Orbán Viktor kormánya milliárdokat fordított az embereket megtévesztő kampányra, nemzeti konzultációnak hazudott propagandára. Láttuk már hova vezet a gyűlölet – Őcsényben, Kömlőn, Perbálon, vagy, legújabban Cegléden.

Félő, hogy a sor folytatódik..

Ha csupán az ablakon kidobott milliárdokat nézzük, azt a pénzt, amelynek máshol jobb helye lenne, akkor azt kell mondanunk, hogy az anyagi kár jelentős. Sokkal súlyosabb azonban az a kár, amelyet a kormány a hisztériakeltéssel a lelkekben okozott. Nehezen és hosszan gyógyuló sebeket ejtett, olyanokat, amelyeket még a miénkénél sokkal jobb állapotban lévő egészségügy is csak hosszú idő alatt képes begyógyítani.

Ismét odacsapnak a civil szervezeteknek – Soros még hazajöhet

0

Különadót vetnének ki az illegális menekülteket segítő civil szervezetekre, amelyeket lajstromba is vennének, emellett távol tartanák a határoktól az ilyen segítő személyeket. Erről Pintér Sándor belügyminiszter beszélt a kormány ülése után, budapesti tájékoztatóján.

 

Három törvényből álló jogszabálycsomagot dolgozott ki a kormány, hogy megakadályozza az illegális bevándorlással összefüggő „meglepetéseket”. A három törvény azokat a civil szervezeteket és személyeket érinti, amelyek és akik a kormány értelmezésében segítik az illegális migrációt.

25 százalékos illetékkel büntetik a külföldről – magánszemélyektől és szervezetektől – magyar civil szervezeteknek juttatandó pénzt, ha annak összege magasabb, mint amennyihez hazai forrásból jutnak. Az illeték beszedését az adóhatóság végzi majd, s ha ennek nem tesznek eleget az érintettek, ha jogosulatlan tevékenységet végeznek, akkor az ügyészség értesíti a bíróságot, s javaslatot tesz szankcióra.

Kérdésre válaszolva Pintér Sándor elmondta, hogy például azok számítanak illegális segítségnyújtóknak, akik mondjuk Belgrádban okostelefont adnak egy menekültnek, akiről tudják, hogy törvénytelenül készülnek belépni az országba, és a telefonban megtalálható olyan útvonalprogram, amely megmutatja, hogyan lehet eljutni például Svédországba.

A másik törvény az illegális migráció támogatásában résztvevő szervezeteket adatszolgáltatásra kötelezi, amit a bíróságnál kell elvégezni. Transzparens nyilvántartást ígér Pintér.

S végül a harmadik törvény azzal a helyzettel  foglalkozik, amikor nem anyagi eszközökkel, hanem személyes közreműködéssel segíti valaki elő az illegális bevándorlást. Az ő esetükben bevezetik az idegenrendészeti távolságtartást, a határtól számított 8 kilométeres távolságon belül, hogy megakadályozzák az ilyen személyek tevékenységét.

Kérdésre válaszolva a belügyminiszter azt mondta, hogy Soros György nem végez illegális migrációt támogató tevékenységet, ezért egyelőre nem alkalmazzák vele szemben a távolságtartást.

Már holnap társadalmi vitára bocsátják a jogszabálycsomagot, amelynek szükségességét azzal indokolta Pintér, hogy több mint kétmillió magyar állampolgár helyeselte eddig a menekültügyben folytatott kormányzati politikát, de ez már nem elég, megelőzésként már többre van szükség.

Az Együtt és a vajdasági Magyar Mozgalom közbenjárására gördülékenyebb a határátlépés Röszkénél

0

Erre azért is szükség van, mert amennyiben a napi vagy heti rendszerességgel Magyarországra ingázó magyarok megunva a több órás várakozási időt, inkább Magyarországra költöznek, az a rohamosan fogyatkozó szerbiai magyarság további fogyását idézheti elő.

Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője üdvözli, hogy írásbeli kérdése nyomán Pintér Sándor belügyminiszter ígéretet tett a röszkei határátkelőhely zavartalan forgalmának biztosítására. A kérdés beadása után a határon tapasztaltak visszaigazolják, hogy Pintér Sándor intézkedett, így látványosan gördülékenyebb lett az ügyintézés – olvasható az Együtt honlapján.

Mint írják, szabadkai látogatásukkor arra hívta fel a Magyar Mozgalom az Együtt delegációjának figyelmét, hogy a magyar-szerb közúti határátkelőhelyeken, különösen a Röszke és Horgos közötti autópálya átkelőnél, áldatlan állapotok uralkodnak, mivel a rendelkezésre álló folyosók nagyobb része egyszerűen zárva van. Ezt követően hazaútjukon az Együtt politikusai maguk is tapasztalták a tarthatatlan helyzetet. A probléma egyszerűen orvosolható lenne a kapacitások kihasználásával. Éppen ezért Szabó Szabolcs Pintér Sándor belügyminiszterhez fordult, hogy megtudja: mit kíván tenni annak érdekében, hogy a meglévő határátkelőhelyeket, különösen a Röszke-Horgos közötti autópálya határátkelőt, teljes kapacitással tudják működtetni?

A belügyminiszter válaszában arról ír, hogy a Röszke Autópálya-határátkelőhely maximális áteresztőképességgel történő üzemeltetése céljából a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség állományának megerősítésére került sor. A határrendészeti erők feladatellátását szükséges és elégséges létszámban biztosítják. Pintér Sándor biztosította, hogy a rendőrség megteszi a szükséges intézkedéseket a határátkelőhelyek forgalmának zavartalan biztosítása érdekében.

A problémára a Magyar Mozgalom hívta fel az illetékes magyarországi szervek figyelmét. A Pintér Sándor magyar belügyminiszterhez, valamint az anyaország belgrádi nagykövetéhez és szabadkai főkonzuljához címzett levélben a szervezet az illetékesek közbenjárását kérte.

(Szabad Magyar Szó)

Vádlott lett a Pintérre utazó Jakubinyi

A férfi arra akart rávenni egy ügyvédet, hogy védencét győzze meg: vigyen külföldre néhány Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatos iratot.

Az 58 éves J. Róbert idén márciusban kereste fel az ügyvédet, azzal, hogy polgári jogi kérdésben tanácsot kérjen. A személyes találkozón azonban előhozakodott a valódi témával, mégpedig, hogy vegye rá az emberölési kísérlettel vádolt férfit a külföldi útra. Az ügyvéd nemet mondott, ezért a másik előbb megfenyegette, majd 20 milliót ajánlott a munkáért.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy az iratok külföldre szállításával

miért pont ezt az embert szerette volna megbízni, amikor emberölés kísérlete miatt már folyik a bírósági tárgyalása, és csak nyomkövetővel engedték házi őrizetbe.

A debreceni férfit a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai március 14-én fogták el. Luxusvillájában asztali számítógépeket, laptopokat, merevlemezeket, SIM kártyákat, pendrive-okat, CD-ket és a bűncselekményekkel összefügésbe hozható feljegyzéseket foglaltak le.

 A fuhu.hu úgy tudja, hogy J. Róbert nem más, mint Jakubinyi Róbert, aki a Gyurcsány-féle titkosszolgálat egyik legismertebb botrányának, az Egymásért Alapítvány ügyének kulcsfigurája.

Az alapítvány az adó elkerülése végett adományként tüntetett fel több milliárd forintnyi Ázsiából származó árucikket, mely nem sokkal később a hipermarketek polcain landolt.

A futár T. György, azaz Tanyi György lett volna, akit azóta 11 évnyi fegyházra ítéltek a Kerepesi úti ügetőn történt merényletkísérlet miatt, amikor is Lakatos Csaba fogathajtót akarták kivégezni. Tanyi két testvérét, Jánost és Józsefet is 8-8 évre ítélte a fővárosi Törvényszék, a negyedrendű vádlott négy évet kapott.

Az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottból most vádlott lett, az elfogását itt nézhetik meg:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/a-miniszterre-utazott

 

 

 

A Szabad Néppel üzent Pintérnek a Párt

A magyar futball eseményeit nyomon követő szurkolók számára nem szokatlan az a jelenség, hogy néhány fordulóval a bajnokság megkezdése után alacsonyan szállnak az edzők, vagyis, sorra menesztik az eredménytelen csapatok szakvezetőit.

Az eljárás amúgy magyarázható: a klubvezetők eredményt szeretnének, győzelmeket szállítani a szurkolóknak és nem utolsósorban a szponzoroknak. Játékos sok van, őket macerás lenne elküldeni, edzőből viszont csak egy, ezért az esetek többségében neki kell elvinnie a balhét.

Az OTP Bank Ligából négy forduló telt el, és

a zuhanyhíradó hírei szerint három kispad máris inog.

Ifj. Mészöly Kálmánnak a Haladásnál, míg Csertői Aurélnak a Paksnál nem áll jól a szénája. És megmozdult a szék Pintér Attila alatt is.

A korábban szövetségi kapitányként is dolgozó Pintér csapata a TAO pénzekkel bőségesen megkínált Puskás Akadémia négy forduló után az utolsó helyen áll a bajnokságban, és a szomorú képet csak csöppet árnyalja, hogy a felcsútiak a sorsolás szeszélye folytán eddig az előző bajnokság legerősebb csapataival mérkőztek.

Mindez persze nem vigasztalja a Puskás Akadémia szurkolóit. Akik ugyan nincsenek túl sokan, de ebben az esetben nem a mennyiség, hanem a minőség számít. Márpedig itt a vezérszurkolót Orbán Viktornak hívják, ő találta ki annak idején ezt a csapatot, és ő volt az, aki felcsúti háza szomszédságában csodastadiont is építtetett a nem egészen kétezer lakosú falu aranylábú fiainak.

Hogy Pintér szénája nem áll jól, azt elsősorban onnan lehet tudni, hogy az Origo, amely legújabban a kormány szócsöveként van jelen a magyarországi sajtópalettán, nagy cikkben húzta le Pintérről a vizes lepedőt.

Hozzáértők szerint ez egyfajta selyemzsinór, azaz elbocsátó szép üzenet Pintér számára.

Az eljárás egyébként hasonlít ahhoz, amit a múlt század ötvenes éveiben a Szabad Nép művelt.

Akkor a kommunista párt lapjában üzenték meg, ha valamelyik párt-, vagy állami vezetőnek kitelt az ideje. Akiről a Szabad Nép rosszat írt, vagy nem írt semmit, és kihagyta egy fontos felsorolásból, az innen tudta meg, hogy kitelt az ideje, kezdhet csomagolni, mert – jó esetben – érdemei elismerése mellett, vagy megrendült egészségi állapotára tekintettel, más fontos beosztásba helyezik.

Ezek az idők látszanak most visszatérni Magyarországra. Hogy Pintér Attilával mi lesz, az még a jövő zenéje. Ha a hétvégén nyer a csapat, még az is megeshet, hogy maradhat egy ideig.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK