A nap várható eseményei: Kötcse, DK kampánynyitó, Pozsonyi Piknik

0
852

A szombat meghatározó eseményei közé sorolható, hogy Orbán Viktor Kötcsén tart kampánynyitót, Gyurcsány Ferenc meg a Nyugati téren. Közben meg a Xlll. Kerület ( Lipócia) „faluünnepet” tart.

Tizenharmadik alkalommal gyűlik össze a jobboldali értelmiségi holdudvar a Gyurcsány Ferenc nyaralójával szemközti Dobozy kúriában Kötcsén, hogy meghallgassa Orbán Viktor szezonnyitó,

ez alkalommal ráadásul kampányindító helyzetértékelését,

illetve a jövőre szóló útmutatását. Az első pikniket 204-ben tartották.

„Orbán vagy Európa?” címmel szervez kampánynyitó rendezvényt szeptember 2-án a Demokratikus Koalíció a Nyugati téren.

Valószínűleg nem véletlenül választotta a Nyugati teret a DK őszi kampánynyitó rendezvényének színhelyeként – a párt ugyanis egyértelmű kampányüzenettel fordul rá a 2018-as választásokra, eseményét az

„Orbán vagy Európa? Válassz!”

címmel rendezi meg szeptember 2-án délután 4 és 6 óra között. A rendezvényen Gyurcsány Ferenc pártelnök is beszédet tart.

Szombaton rendezik meg a Pozsonyi Piknik kulturális fesztivált, ahol többek között színházi, zenei és irodalmi programokkal várják a látogatókat.

A kulturális pikniket 10 és 21 óra között a XIII. kerületi Újpesti rakparton,

a Jászai Mari tér és a Szent István park között tartják, amelyre idén is tematikus utcákkal várják a látogatókat. Annyi újítással az elmúlt évekhez képest, hogy az idén ezek az utcák a színházak esetében parkká bővülnek, így még több budapesti és vidéki társulattal, művésszel találkozhatnak az érdeklődők a Szent István park keleti oldalán, a Balzac utca torkolatánál. A társulatok pavilonjainál külön programokkal is várják az érdeklődőket.

A felnőttek számára programokat kínáló két színpad fellépői között van a Vígszínház a 30. születésnapját ünneplő Padlással és Presser Gáborral, Parti Nagy Lajos, aki színészi segédlettel saját művét adja elő. Szombathelyről érkezik Jordán Tamás, először lép fel a Piknik színpadán a Magyar Rádió Gyermekkórusa, a Dumaszínház és a Rippel fivérek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .