Kezdőlap Címkék Pozsonyi piknik

Címke: pozsonyi piknik

Kilencedszer: Pozsonyi Piknik

0

Újlipótváros civil kulturális fesztiválja az ország egyik legnagyobb kulturális seregszemléje ma 10 órakor megnyitotta utcáit, tereit: a jól bevált helyszínen, a XIII. kerületi Újpesti rakparton, a Jászai Mari tér és a Szent István Park között kínál a Piknik sokszínű, klasszikus és kortárs kultúrát százféle műfajban.

Piknik hagyomány a tematikus utcák sora, bár idén a színházak utcája inkább színházak parkja lesz, sok társulattal és művész kedvencekkel. Újdonság a 2017. évi Pozsonyi Pikniken a „Képzőművészek utcája’ benne a Piknik galériával, ahol a már kész kortárs művek kiállítása mellett élőben követhetik neves festők alkotó munkáját Weiler Péter festő, író vezetésével.

A Pikniken készült képekre licitálni lehet majd, s a bevétel a Bátor Tábor Alapítvány és a Pozsonyi Piknik Egyesület munkáját fogja segíteni. A tematikus utcák közül nem maradhat ki természetesen a könyvesek utcája az Újpesti rakparton, a Gasztro utca, idén a Radnóti Miklós utcában, s a média sor sem. A gyerek Piknik programjairól idén a Hatszín Teátrum gondoskodik. A két „felnőtt” színpad fellépői között lesz – messze a teljesség igénye nélkül – a Vígszínház a 30. születésnapját ünneplő Padlással 30 év főszereplőivel, Parti Nagy Lajos, aki színészi segédlettel saját művét adja elő, Jordán Tamás, a Magyar Rádió Gyermekkórusa, a Rippel fivérek, a József Attila Színház, a Dumaszínház, a Thalia, az Operettszínház, a Szent Efrém kórus, a Vidám Színpad 65. éves jubileumi műsorával, az elmaradhatatlan Lukács Sándor, a Holdvilág Kamaraszínház,

 

A nap várható eseményei: Kötcse, DK kampánynyitó, Pozsonyi Piknik

0

A szombat meghatározó eseményei közé sorolható, hogy Orbán Viktor Kötcsén tart kampánynyitót, Gyurcsány Ferenc meg a Nyugati téren. Közben meg a Xlll. Kerület ( Lipócia) „faluünnepet” tart.

Tizenharmadik alkalommal gyűlik össze a jobboldali értelmiségi holdudvar a Gyurcsány Ferenc nyaralójával szemközti Dobozy kúriában Kötcsén, hogy meghallgassa Orbán Viktor szezonnyitó,

ez alkalommal ráadásul kampányindító helyzetértékelését,

illetve a jövőre szóló útmutatását. Az első pikniket 204-ben tartották.

„Orbán vagy Európa?” címmel szervez kampánynyitó rendezvényt szeptember 2-án a Demokratikus Koalíció a Nyugati téren.

Valószínűleg nem véletlenül választotta a Nyugati teret a DK őszi kampánynyitó rendezvényének színhelyeként – a párt ugyanis egyértelmű kampányüzenettel fordul rá a 2018-as választásokra, eseményét az

„Orbán vagy Európa? Válassz!”

címmel rendezi meg szeptember 2-án délután 4 és 6 óra között. A rendezvényen Gyurcsány Ferenc pártelnök is beszédet tart.

Szombaton rendezik meg a Pozsonyi Piknik kulturális fesztivált, ahol többek között színházi, zenei és irodalmi programokkal várják a látogatókat.

A kulturális pikniket 10 és 21 óra között a XIII. kerületi Újpesti rakparton,

a Jászai Mari tér és a Szent István park között tartják, amelyre idén is tematikus utcákkal várják a látogatókat. Annyi újítással az elmúlt évekhez képest, hogy az idén ezek az utcák a színházak esetében parkká bővülnek, így még több budapesti és vidéki társulattal, művésszel találkozhatnak az érdeklődők a Szent István park keleti oldalán, a Balzac utca torkolatánál. A társulatok pavilonjainál külön programokkal is várják az érdeklődőket.

A felnőttek számára programokat kínáló két színpad fellépői között van a Vígszínház a 30. születésnapját ünneplő Padlással és Presser Gáborral, Parti Nagy Lajos, aki színészi segédlettel saját művét adja elő. Szombathelyről érkezik Jordán Tamás, először lép fel a Piknik színpadán a Magyar Rádió Gyermekkórusa, a Dumaszínház és a Rippel fivérek.

Pozsonyi Piknik, kilencedszer

0

Szombaton rendezik meg a Pozsonyi Pikniket Budapesten; az egész napos XIII. kerületi kulturális fesztiválon változatos színházi, zenei és irodalmi programokkal várják a látogatókat.

Újlipótváros civil kulturális fesztiválja 10 és 21 óra között a XIII. kerületi Újpesti rakparton, a Jászai Mari tér és a Szent István park között kínál programokat sokféle műfajban.

A rendezvényen hagyomány a tematikus utcák sora, az idén ez a színházak esetében parkká bővül, sok budapesti és vidéki társulattal és művésszel találkozhatnak az érdeklődők a Szent István park keleti oldalán, a Balzac utca torkolatánál. A társulatok pavilonjainál külön programokkal is várják az érdeklődőket.

Újdonság az idei Pozsonyi Pikniken a Képzőművészek utcája, benne a Piknik galériával, ahol a már kész kortárs művek kiállítása mellett az érdeklődők élőben követhetik neves festők munkáját. A résztvevők között van Kőszeghy Flóra, Czanik Mátyás, Menetmen és Weiler Péter. A Pikniken készült képekre licitálni lehet, a bevétel a Bátor Tábor Alapítvány és a Pozsonyi Piknik Egyesület munkáját segíti.

A további tematikus utcák között van a könyvesek utcája az Újpesti rakparton, a Gasztro utca és a civil- és média sor.

A Gyerekpiknik programjairól az idén a Hatszín Teátrum gondoskodik

az Újpesti rakparton, a Szent István park és a Radnóti Miklós utca között megtalálható színpadán.

A felnőttek számára programokat kínáló két színpad fellépői között van a Vígszínház a 30. születésnapját ünneplő Padlással és Presser Gáborral, Parti Nagy Lajos, aki színészi segédlettel saját művét adja elő. Szombathelyről érkezik Jordán Tamás, először lép fel a Piknik színpadán a Magyar Rádió Gyermekkórusa, a Dumaszínház és a Rippel fivérek.

A részletes műsor a Pozsonyi Piknik honlapján és Facebook-oldalán található.

A Pikniken kiállítók mintegy 70 százaléka Újlipótvároshoz és környékéhez kötődik.

A több tízezer látogatót vonzó civil kulturális fesztivál rendezője a Pozsonyi Piknik Egyesület, amelynek kizárólag magánszemélyek a tagjai.

 

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK