Minden alap nélküli politikai kérdést csinálnak a Czeglédy-ügyből

0
1498

Szegeden tartott sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferenc elítélte Orbánt, aki “a köztünk lévő politikai küzdelmet politikán kívüli eszközökkel az  igazságszolgálatással próbálja befolyásolni, amikor Czeglédyt hamis tanúzásra akarják rávenni”. De bűnhődni fognak – szögezte le a Demokratikus Koalíció elnöke.

„A következmények jogszerűek és jogállamiak lesznek, mi nem fenyegetünk, nem állunk bosszút, csak engedjük érvényesülni a jog hatalmát és erejét” – szögezte le Gyurcsány Ferenc szegedi tájékoztatóján, amelyet Czeglédy Csaba ügye apropóján tartott. Hozzátette: a választásnak nem csak az a tétje, hogy elveszítik-e a hatalmat Orbánék, hanem hogy a törvény erejénél fogva el fogják veszíteni a szabadságukat is.

A Demokratikus Koalíció elnöke elismerte, hogy nem egyszerűen az emberi szolidaritás miatt ment le Szegedre, de mint fogalmazott, ez politikai kötelezettség is. Mert bár látszólg egy köztörvényes büntetőügyről van szó, de jól látni, hogy a kormány és a kormánypárti sajtó ebből politikai kérdést csinál, minden alap nélkül.

„A legelső perctől kezdve azt a hamis, megalapozatlan, hazug látszatot kívánják kelteni, hogy Czeglédy Csabának köze van a demokratikus ellenzéki pártok finanszírozásához, s az ügy mögött tiltott pártfinanszírozás van”. 

Teszik ezt annak ellenére – fűzte hozzá –, hogy  az ügyben már eddig is elindított sajtó helyreigazítási ügyek mindegyikét megnyertük.

„Orbán gyáva a köztünk lévő politikai küzdelmet politikán kívüli eszközökkel az  igazságszolgálatással próbálja befolyásolni, amikor Czeglédyt hamis tanúzásra akarják rávenni”. Ez Gyurcsány szerint bűncselekmény, ami nem marad következmények nélkül a kormányváltás után.

„A következmények jogszerűek és jogállamiak lesznek, nem fenyegetünk, nem állunk bosszút, csak  engedjük érvényesülni a jog hatalmát és erejét.”

Kérdésre válaszolva leszögezte, azt a két kérdést tették fel neki Czeglédy rövid kint tartózkodása kapcsán: hogy találkozott-e vele,illetve, hogy felvette-e vele a kapcsolatot. Az utóbbira válaszolt igennel – szögezte le a DK elnöke, aki ismét elmondta: többször beszéltek telefonon ez idő alatt, s váltottak sms-eket is.

Sajtótájékoztatót tartok Szegeden, Czeglédy Csaba tárgyalása előtt. Oszd meg, hogy mindenkihez eljusson!

Sajtótájékoztatót tartok Szegeden, Czeglédy Csaba tárgyalása előtt. Oszd meg, hogy mindenkihez eljusson!

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2018. március 5.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .