Miért vinné Zuschlagot Hódmezővásárhelyre a Fidesz?

0
689
Fotó: Facebook / Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter még nem tud pontos időpontot arra, hogy mikor találkozik Lázár Jánossal, s arról is csak a Lázár-párti médiából értesült, hogy hol lenne az állítólagos csütörtöki találkozó. Mint mondta: a város szeretne lenyugodni, ám amíg a hazugságkampány dúl Lázárék oldalán, s továbbra is aljas eszközökkel keltenek feszültségeket, addig az lehetetlenné teszi ezt. A helyi Közgyűlésbe állítólag elhívnák Zuschlag Jánost, aki lapunknak eléggé kétértelműen reagált erre.

 

„Valóban szó van arról, hogy csütörtökön találkozom Lázár Jánossal, de pontos időpontot még nem kaptam, csak azt a tájékoztatást, hogy a térség országgyűlés képviselője külföldön tartózkodik. Egyébként arról is csak a helyi sajtóból értesültem, hogy mi lenne a találkozó helyszíne” – válaszolta a Független Hírügynökség megkeresésére Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere. A Lázár-párti portál, a Vásárhely24 írt a két politikus találkozójáról, tényként kezelve, hogy azt e hét csütörtökén Bónus István vállalkozó egyik éttermében tartják. Márki-Zay ezzel kapcsolatban rámutatott, hogy

december óta folyamatosan szivárogtatnak ki a portálon keresztül a volt kancelláriaminiszterhez, korábbi Hódmezővásárhelyi polgármesterhez köthető  információkat.

Kérdésünkre, hogy kinek és miért fontos ez a találkozó, Márki-Zay kifejtette: „ez alkalmat nyújtana annak tisztázására, hogy Lázár János a jövőben is háborúzni fog-e velem vagy – ahogy mondta – békét szeretne kötni”. Ez hasznos lenne mind a kettőjük – és legfőképpen Hódmezővásárhely, a vásárhelyiek – számára, s kívánatos is, hiszen a háborúskodás ellehetetleníti mindkettőjük munkáját, nem szólva arról, hogy a város szemmel láthatóan szeretne lenyugodni, ám amíg a hazugságkampány dúl Lázárék oldalán, s továbbra is aljas eszközökkel keltenek feszültségeket, addig az lehetetlenné teszi ezt. A maga részéről szeretne Lázár Jánosnak segíteni, hogy munkáltatókat hozzon a városba vagy hogy valamennyi templomot felújítsák, stb. – mondta Márki-Zay, aki nem csak azt nehezményezi, hogy nagyon erős ellenszélben kell végeznie a munkáját – beleértve a helyi, Lázárhoz hű sajtó állandó támadásait éppen úgy, mint a Közgyűlés ellenállását – ,

hanem azt is értetlenkedve fogadja, hogy Lázár embere, Szabó Bálint után a helyi Fidesz valamilyen általa nem ismert, rejtélyes okból be akarja vinni a vásárhelyi Közgyűlésbe a többszörösen elítélt bűnöző Zuschlag Jánost (akit egyébként a napokban engedtek ki idő előtt az előzetes letartóztatásból),

aki korábban egy pártban (MSZP) politizált a jelenlegi alpolgármesterrel, Kis Andreával. „Nem tudok mást mondani erre, csak a régi vesszőparipámat: nem pártalapon kell csoportosítani az embereket, azoknak csak két nagy csoportja van, a tisztességeseké és a tisztességteleneké” – szögezte le a vásárhelyi polgármester.

A Vásárhely24 szerint a találkozó egyik célja Márki-Zay bocsánatkérése lenne („Korábban Márki-Zay kétszer is jelezte: tervezi, hogy bocsánatot kér Lázár Jánostól. A választásokat megelőzően a polgármester goromba kijelentésekkel illette a minisztert, és egy karaktergyilkos kampányt folytatott a személye ellen….” – állította a portál) – ezt határozottan tagadja a polgármester. Mint a FüHü-nek leszögezte: „Ilyet soha nem mondtam. Én már bocsánatot kértem, ha esetleg megbántottam volna, s azt is éppen azért, mert Lázárnak ez volt a feltétele, enélkül nem akart találkozni velem. De ezzel lezártuk a kérdést.”  szögezte le, s hozzáfűzte:

„Kíváncsi lennék arra, hogy a képviselő úr fog-e valaha bocsánatot kérni tőlem azokért a hazugságokért, amelyekkel engem támadtak. Igaz, esetében én nem is számítok erre.”

 

„Nem tudok arról, hogy meghívtak volna a hódmezővásárhelyi Közgyűlésbe” – reagált megkeresésünkre Zuschlag János. Hozzátette azonban:

„Amiről nem tudok, az nem azt jelenti, hogy nem úgy van”.

Arra a kérdésünkre, hogy vajon miért röppent fel ennek a híre, miért hívhatnák meg egyáltalán, azt válaszolta, hogy ha van ilyen megkeresés, abból kiderülhet, hogy miért hívják, s akkor majd tud róla információt adni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .