Lapszem – 2018. február 24.

0
869

Ma a Mátyások ünneplik a névnapjukat. A név héber eredetű, jelentése: isten ajándéka. Olvassa el, hogy mit olvastunk az országos napilapokban!

Népszava: Habonynak is segített a TV2 igazgatója

Halkó Gabriella – akiről régóta sejthető, hogy Habony Árpád köreihez tartozik – 2016 januárjában lett az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos tulajdonolta, állami hirdetésekkel gazdagon ellátott TV2 gazdasági és stratégiai igazgatója. Ezután pár hónappal Halkó személyesen referált a 888 revolverportált és a Lokál ingyenes politikai bulvár-napilapot kiadó Modern Media Group Zrt. (MMG) tulajdonosainak, Habony Árpádnak és Győri Tibornak egy üzleti ügyben – tudta meg a Népszava, vagyis a Halkó és Habony közötti kapcsolat egyértelművé vált.

Habonyról köztudott, hogy Orbán Viktor nemhivatalos tanácsadója média- és kommunikációs ügyekben. Győri korábban a Miniszterelnökségen dolgozott tanácsadóként, majd államtitkárként; állítólag eredetileg Simicska Lajos kilencvenes évekbeli reklámpiaci céges ügyködései során került közelebbi kapcsolatba Orbán köreivel.

Magyar Hírlap: A Soros-szervezetek szótárral és térképpel segítik a migránsokat

Dunkerque-től Leszbosz szigetéig felhasználták azt a Refugee Phrasebook elnevezésű kiadványt, amely illegális migránsoknak nyújt segítséget egyfajta szótárként, illetve a hatóságokkal való kommunikációban – derítette ki a Magyar Hírlap az Open Knowledge Foundation Deutschland nevű szervezet által indított projekt honlapjána tanulmányozása során.

A Soros-féle nyílt társadalom eszméje mellett hitet tevő kezdeményezők szerint széles körben terjesztették, illetve terjesztik a kiadványt, várva a menedékkérőkkel dolgozó szervezetek további visszajelzéseit, véleményét. A 2015-ös magyarországi migránsválság idején a George Soros, illetve a CEU által is segített Migration Aid nevű szervezettel együttműködő, amúgy alapvetően az adatnyilvánosságért tevékenykedő csoport az adománygyűjtés apropóján megemlíti azt is, szükségük van adományokra, hiszen tízezer ilyen szótár kinyomtatása a görög Idomeni szigetén csaknem kétezer-négyszáz dollárba kerül.

Magyar Nemzet: Márki-Zay Péternek Lázár János a kampánymenedzsere

Nemcsak a fideszes Hegedűs Zoltán, illetve a szintén az ellenzéki összefogás jelöltjét támadó, volt MSZP-s Hernádi György, hanem Lázár János ellen is küzdenie kell a hódmezővásárhelyi polgármesterségért Márki-Zay Péternek – mondta a politikus lapunknak. A független jelölt a Magyar Nemzetnek adot interjújában elmondta: az, hogy alaptalanul támadják riválisai vagy akár a helyi plébános, inkább rokonszenvet kelt iránta a választókban, még fideszes körökből is kap segítséget. Márki-Zay szerint emiatt Lázár János a legnagyobb kampánymenedzsere.

Magyar Idők: Kizárólag a repülőgép csomagterében lophatnak

A Magyar Idők munkatársai személyesen győződhettek meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a csomagkezelés teljes menetéről. A „becsekkoló” utasok a szállítószalagra helyezik a felcímkézett csomagjukat, ami zárt rendszerben jut el ahhoz a ponthoz, ahol már járatonként szedik le a szalagról rakodómunkások és rakják az elektromos targoncára, hogy kivigyék a repülőgéphez.

A zárt rendszerben háromszoros röntgenellenőrzés zajlik. Az első kettő emberi érintkezés nélkül; a monitort a kiszolgálóépület egészen más részén nézik az operátorok, mint ahol a csomag van.

Az ellenőrzést szoftverek vezénylik, automatikusan detektálva a veszélyes és tiltott tárgyakat. Így felismerik a fegyvereket, a robbanóanyagot is.

Amennyiben bizonytalan az automatika a felismerésben, átengedi a poggyászt a második röntgenen, majd ha még mindig pozitív az eredmény, jön a harmadik szint, ahol már a biztonsági emberek is jelen vannak, és ahol újabb kétségek esetén rendőr jelenlétében az utassal kinyittatják a csomagot.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .