Lapszem – 2018. április 3.

0
735

Ma a Budák és a Richardok ünneplik a névnapjukat. A Buda magyar eredetű, régi keresztnév, melyből később helynév lett, valószínűleg a szláv Budimir névből. Jelentése: lenni, béke. A Richard Germán eredetű, a Rikhart névből. Jelentése: uralkodó, hatalmas. Olvassa el, hogy mit olvastunk az országos napilapokban!

Magyar Idők: Töretlen Orbán Viktor népszerűsége

A teljes felnőtt népesség 50 százaléka választaná ismét miniszterelnöknek Orbán Viktort – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Idők számára készült közvélemény-kutatásából.

Ugyanebben a körben Karácsony Gergelyt mindössze 13, Szél Bernadettet 8, Vona Gábort 7, Gyurcsány Ferencet 3, Fodor Gábort és Fekete-Győr Andrást pedig egyaránt 1 százalék támogatja.

A Nézőpont Intézet 2015 májusa óta végez rendszeres kutatást a lehetséges kormányfőjelöltek közvetlen támogatottsága kapcsán. Akkor Orbán Viktort a magyarok 32 százaléka támogatta. Ez a szám 2015 októberében már 43, 2017 novemberében pedig már 47 százalék volt. Vona Gábort az elmúlt közel három év során egyszer sem támogatták 13 százaléknál többen, utóbbi eredményt 2015 augusztusában érte el a Jobbik elnöke. Akkor ért a csúcsra Gyurcsány Ferenc is: a Demokratikus Koalíció elnökét azon a nyáron a teljes felnőtt népesség 9 százaléka támogatta.

Népszava: Szégyen és megaláztatás a cigányságnak

Az Országos Roma Önkormányzat feloszlatását, az elnök lemondását követeli Setét Jenő polgárjogi aktivista – olvasható a Népszavában. A RomNeten közzétett nyílt levele szerint az ORÖ csak szégyent és megaláztatást jelent a cigányság számára.

Előzőleg egy titokban készített hangfelvételt hozott nyilvánosságra a Magyar Nemzet: ennek alapján Balogh János ORÖ-elnök fiktív kampányrendezvényre akart 3,5 millió forintot „lepapírozni”.

Magyar Hírlap: Már szégyelli Vonát a Jobbik

Hiába nem szeretnék a magyarok egyöntetűen, hogy az illegális bevándorlás tömeges legyen, ha a nemzeti oldal támogatói nem mennek el szavazni, akkor nem várt meglepetések történhetnek április 8-án – mondta a Magyar Hírlapnak Deák Dániel politikai elemző.

A politológus hangsúlyozta, már több hangfelvétel is bizonyítja, hogy a Soros-féle szervezetek célja saját gazdasági és politikai érdekeik érvényre juttatása, tehát Magyarország bevándorlóországgá tétele. Hozzáfűzte, Ukrajna iskolapéldája annak, hogy milyen, ha ezek a szervezetek sikerrel járnak. Csak az ukrán kormányban legalább százötven Soros-szövetséges tevékenykedik, marionett bábuként mozgatják az ukrán kormányt, ráadásul a stratégiai vállalatokat is ők irányítják.

Deák úgy véli, ugyanezt szeretnék elérni Magyarországon is, ahol egy olyan horror koalíciót juttatnának hatalomba, melynek tagjai semmiben sem tudnának megállapodni, az ebből adódó politikai káoszt kihasználva pedig a megválasztott képviselők helyett ezek a Soros-szervezetek irányítanák az országot. Úgy fogalmazott, mindez rendkívül veszélyes, hiszen a júniusi uniós csúcson döntés születik a kötelező betelepítési kvótákról, melynek keretében Magyarországra évente tízezer migránst telepítenének be. Ha ezen a csúcson egy bevándorláspárti vagy instabil magyar kormány képviselteti magát, akkor garantáltan ránk tudják erőltetni az illegális bevándorlók befogadását – tette hozzá.

Magyar Nemzet: Szigetvári Viktor szerint le lehet váltani a Fideszt

A Fidesz hibái, a választók kiábrándultsága és az, hogy az ellenzéki pártok gyengeségük mellett képesek alternatívát mutatni, esélyt adhat arra, hogy április 8-án megtörjék a kormány hatalmát – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjúban Szigetvári Viktor. Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint a mai rendszerváltó helyzetben a Jobbikkal való együttműködés része annak a folyamatnak, amely megváltoztathatja az országot.

Szigetvári szerint lérhető az is, hogy abszolút kisebbségbe szorítsuk őket, vagyis kevesebb, mint 50 százalék legyen a parlamenti képviselőik aránya a következő ciklusban. Őszintén szólva, ha a Jobbik hajlandó lett volna átfogó megállapodást kötni az ellenzékkel, akkor még azt is elképzelhetőnek tartottam volna, hogy a Fideszt egyharmad környékére szorítsuk vissza. Optimista csak azért vagyok, mert mindenütt, ahol járok az országban, az elégedetlenséget látom a választók többségénél. Kérdés, hogy az elégedetlenséget mandátumra tudják-e váltani az ellenzéki pártok. Ebben már kevésbé vagyok optimista ma, amikor még mindig rengeteg olyan választókerületben van több ellenzéki jelölt, ahol már egy indulóra kellett volna egyszerűsíteni a döntést.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .