Lapszem – 2017. szeptember 22.

0
806

Ma a Móricok és a Mauríciák ünneplik névnapjukat. És már a lapszemle is megérkezett. Friss, ropogós. Vegyék, vigyék!

Magyar Nemzet: Szokatlanul sok földgáz van a tározókban

Továbbra is gyors ütemben zajlik a hazai kereskedelmi földgáztárolók feltöltése, naponta körülbelül 18 millió köbméterrel gyarapodik a készlet. A befogadók töltöttsége már megközelíti a 60 százalékot, ami szokatlan – írja a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, hogy a kormány nem a magyar lakosság számára halmozta fel a tartalékok jelentős részét, hanem az orosz állami gázipari óriás, a Gazprom részére végez bértárolást. A kormány még július elején állapodott meg az orosz állami gázmonopóliummal a gáz magyarországi betárolásáról. Azt nem közölték, hogy mekkora gázmennyiség befogadásáról szól a szerződés, de a Magyar Nemzet információi szerint egymilliárd köbméter gáz bértárolásáról lehet szó.

Népszava: Uniós biztos: nem tudok Soros-tervről

Bár akadnak, akik az Európába vezető migrációs utakat használják törvényellenes céljaik elérésére, nagyon fontos, hogy megkülönböztessük őket a valódi menedékkérőktől, akiket viszont nem szabad biztonsági kockázatként kezelni, mivel azzal éppen a terroristák elleni munkát veszélyeztetnénk – mondta a Népszava beszámolója szerint Julian King uniós biztonságért felelős biztos budapesti háttérbeszélgetésén.

Julian Kinget megkérdezték, mi a véleménye arról, hogy Magyarország alig-alig fogad be menekülteket. Az uniós biztos úgy fogalmazott, ez így nem merült fel Pintér Sándor belügyminiszterrel folytatott tárgyalásain. A Népszava rákérdezett arra is, mit gondol arról, hogy a magyar kormánypropaganda szerint Brüsszel menekülteket akar betelepíteni. „Nem tudok ilyenről” – mondta az uniós biztos.

Kérdésre válaszolva Julian King elmondta azt is, hogy a magyar kormányzati szereplőkkel folytatott tárgyalásain nem merült fel Soros György neve, továbbá nem tud semmilyen „Soros-tervről” sem.

Magyar Idők: Migránsvédő tolmácsokat toboroz Soros hálózata

Számos jel utal arra, hogy a Soros György által támogatott szervezetek az utóbbi években jelentős hatást gyakoroltak a hatósági fordító és tolmács szakmára: tanulmányokban, egyetemi előadásokon terjesztik nézeteiket, s mindezt nehéz nem összekapcsolni azzal a hírrel, hogy tavaly tíz tolmácstól vált meg elfogultság miatt a bevándorlási hivatal. Figyelemre méltó az is, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok fizetési listáján szereplő Menedék Egyesület ismét meghirdette migrációs szakembereknek szóló képzéseit a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület – írja a Magyar Idők.

A Soros-hálózathoz köthető személyek és szervezetek visszatérő vendégei az egyetemek, például a BME tanrenden kívüli programjainak a tolmácsképzésben a lap szerint.

Magyar Hírlap: Népességrobbanás várható Afrikában

Egyértelműen erősödni fog az Afrikából Európába irányuló migrációs nyomás az előttünk álló években, és a Európai Uniónak nem az ezzel összefüggő tűzoltással kellene foglalkoznia, hanem a migráció külső dimenziójával kapcsolatos felkészülési feladatot kellene elvégeznie – mondta a Magyar Hírlapnak Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója, aki szerint értelmetlen a migráció belső dimenziójával kapcsolatos, unión belüli ellentétek élezése.

Orbán Balázs szerint a migrációs potenciál egyelőre jóval nagyobb a térségben, mint a valódi migráció. Afrika esetében komoly népességrobbanással kell számolni, a negyvenhét legkevésbé fejlett ország közül harminckettő Afrikában található, és ezek lakossága 2050-re megduplázódik – mondta a lapnak a főigazgató.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .