Lapszem – 2017. augusztus 15. Kedd.

0
971

Reméljük, senki sem felejtette el felköszönteni azokat a Máriákat, akik ma ünneplik a névnapjukat. De már itt is a friss, ropogós lapszemle. Vegyék, vigyék!

Népszava: Vona bocsánatot kérne a cigányoktól és a zsidóktól

A Jobbik elnöke szerint pártja soha nem volt antiszemita, cigányellenes, rasszista – idézi a Népszava Vona Gábort, aki az atv.hu-nak adott interjúban kijelentette: a „rossz mondatok” és „félrecsúszott folyamat” miatt kész bocsánatot kérni a Jobbik nevében a zsidóságtól és a cigányságtól.

Beszélt Simicska Lajos felelősségéről abban, hogy az Orbán-rendszer „fullasztóvá” vált, ám azt abszurdnak tartja, hogy Simicska Jobbik-színekben indulna 2018-ban. „Adu ásza” nincsen Orbán Viktorral szemben, ha lenne bármi terhelő a kezében, már nyilvánosságra hozta volna. A bérunió érdekében Vona akár magyar hatásköröket adna át Brüsszelnek.

Magyar Nemzet: A rendőrséget nem érdekli, mi zajlik az 1-es villamoson

Nem indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az 1-es villamoson augusztus elején történt bántalmazás ügyében, amikor is a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatán egy fiatal lányt vertek meg – derült ki a Magyar Nemzetnek megküldött rendőrségi válaszokból.

Néhány nappal később egy ugyancsak fiatal lány kutyáját rúgta le valaki a villamosról, de a nyomozó hatóságot egyik eset sem sarkallta arra, hogy büntetőeljárás induljon akár testi sértés, akár állatkínzás miatt. A kap az első, F. Kingaként ismertté vált lánnyal szembeni brutális „akció” ügyében tett fel kérdéseket, ám a BRFK reakcióiból az derült ki: mérhetetlen közönnyel szemlélik, mi történik a város egyik leghosszabb villamosvonalán, ahol már-már mindennapossá váltak az utasokat érő atrocitások

A BRFK szerint nem rendőrségi hatáskör, hogy a tömegközlekedés közbiztonságát fokozzák, de folyamatosan egyeztetnek a társhatóságokkal. – Haladéktalanul értesítsék a rendőrséget! – tanácsolják az utasoknak, ha az említettekhez hasonló helyzetbe kerülnek.

Magyar Hírlap: Többen utaznak vonattal a Balatonra

A belföldi és a balatoni turizmus erősödésével egyidejűleg a vasúti forgalom is növekedett az idén – olvasható a Magyar Hírlapban.

A balatoni utasforgalmi szezon kezdete óta, június 17-től augusztus 2-ig 865 ezren utaztak a MÁV-Start Zrt. személyszállító járatain a Balatonhoz, ami hatszázalékos növekedés 2016 azonos időszakához képest – közölte lapunk érdeklődésére a vasúttársaság. A balatoni főszezonban, amely idén július 17-étől augusz­tus 27-ig tart, a MÁV-Start sűríti járatait, ami annyit jelent, hogy ütemes menetrend szerint egy-egy vonattípus – például Déli parti sebes, Balaton expressz, Kék hullám – kétóránként közlekedik, és valamennyi járaton lehetőség adódik kerékpárok szállítására is. Idén augusztus elejéig 865 ezren vették igénybe a vonatos utazást, és augusztus végéig a forgalom 1,4 millió utasra emelkedhet.

Magyar Idők: A véradók adataira is hajtanak a kiberbűnözők

Adathalászatra figyelmezteti a véradókat az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) – tudta meg a Magyar Idők. Az utóbbi hetekben több bejelentés érkezett hozzájuk, miszerint a véradó állomások nevében illetéktelenek próbáltak meg adatokhoz hozzájutni adatvesztésre, adategyeztetésre való hivatkozással.

Az OVSZ felhívja a figyelmet, hogy a donoradatok hiánytalanul rendelkezésére állnak, így sem adatgyűjtést, sem adategyeztetést nem folytat, a telefonos megkeresésektől pedig teljes mértékben elhatárolódik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .