Kuciak az olasz maffia után nyomozott, Fico asszisztensnője is érintett lehet

0
2567

A múlt héten a barátnőjével együtt Nagymácsédon meggyilkolt oknyomozó újságíró, Ján Kuciak az olasz maffia egy szlovákiai sejtje után nyomozhatott. Ezt már két szlovák oknyomozó újságíró is állítja.

Az Új Szó ír arról, hogy a TA3 hírtelevíziónak tegnap Ivan Mego, a Plus 7 dní hetilap volt riportere elmondta: az elmúlt időszakban ő is a ‘Ndràngheta, a calabriai maffia után nyomozott. Mego szerint az ő cikke a Plus 7 dní hetilapban nem jelenhetett meg, ezért az információit továbbította. A tegnap kivégzett Kuciakkal telefonon tartotta a kapcsolatot.

Mego szerint Kuciak

hónapokon keresztül dolgozott ezen a témán, és valószínűleg sokkal messzebbre jutott, mint ő.

Elsősorban különféle dokumentumokban kereste az összefüggéseket, és Mego szerint megtalálták az olasz maffiózók szlovákiai összeköttetéseit is, erről azonban nem árulhatott el részleteket. Viszont várták a rendőrök, hogy kihallgassák.

Tegnap Tom Nicholson oknyomozó újságíró is azt mondta, közösen dolgozott Ján Kuciakkal az olasz maffia kelet-szlovákiai sejtjének feltárásán. Nicholson szerint

a bűnözők az uniós alapokból sikkasztottak pénzeket kelet-szlovákiai cégeiken keresztül.

A Sme információi szerint a ‘Ndràngheta egyik szlovákiai kapcsolata egy Antonino Vadala nevű vállalkozó, aki 2011–2012-ben Mária Troškovával, Robert Fico kormányfő jelenlegi asszisztensével üzletelt.  Troškovát az a Viliam Jasaň nevű smeres politikus ajánlotta Fico figyelmébe, aki a Plus jeden deň szerint közel áll Antonino Vadalához. Trošková korábban is felkeltette már a média figyelmét: Fico soha nem akarta közölni, mi a feladata a kormányhivatalban, és milyen alapon választotta ki a korábban modellként dolgozó nőt maga mellé.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .