Remény Központot nyitott a Momentum

0
735

A mai napon hivatalosan is megnyílt a Remény Központ. A fórumot Fekete-Győr András nyitotta meg. A Momentum elnöke beszédét a hódmezővásárhelyi választás értékelésével kezdte, aki szerint Hódmezővásárhely és Márki-Zay Péter ma a változás szimbólumai.

Fekete-Győr szerint Vásárhelyen tehát győzött a tisztesség, mert bár innen indult Tiborcz István cége, az Elios közpénz-bekebelező turnéra, és innen indult az EU-s pénzek elosztásáért és szétlopásáért felelős Lázár Jánosnak is a karrierje, most vasárnap innen indult el a remény is.

Fekete-Győr elmondta: a Remény Központ is arra szolgál majd, hogy a választók – éljenek akár Budapesten, akár Szegeden, akár Dombóváron – alá tudjanak írni azoknak a hiteles jelölteknek, akik az ő körzetükben indulnak. Azt mondta:

„A központba meghívtuk az LMP és a Kétfarkú Kutyapárt aktivistáit is,

akik, akárcsak a Momentum, a hóval-faggyal dacolva, reggeltől estig járják a településeket, a házakat. Mi nem adatbázisok, listák segítségével állítunk jelöltet, hanem véres és verejtékes munkával.”

Fekete-Győr szerint a Fidesz győzelmi mítosza leomlott, a rendszer leváltható, Orbán és NER lovagjai elzavarhatók. „Ha meg akarjuk ismételni a hódmezővásárhelyi diadalt országszerte, félre kell tennünk a szekértábor-logikát!”

Szerinte olyan jelöltekkel van remény a Fidesz jelöltjének legyőzésére, akik középen állnak, akit a konzervatív szavazók is elfogadnak. A Fidesz kisebbségben van, de a régi ellenzék nem elég a legyőzéséhez. 106 Márki-Zay Péter kell, aki ugyanúgy fel tudja rázni azokat is, akiket a régi ellenzék már nem. Új, hiteles, integratív indulókra van szükség országszerte.

A hódmezővásárhelyi választás legfontosabb tanulsága Fekete-Győr szerint, hogy

olyan jelöltekkel van remény legyőzni a Fidesz jelöltjét, aki tiszteli a választókat, akit a választók széles spektruma elfogad,

mert tudják, hogy pártállástól függetlenül az ő érdekeiket fogja képviselni.

Azt ígérte, hogy a Momentum sosem fogja figyelmen kívül hagyni a választók érdekeit. „Mi örömmel működünk együtt bármely magyar párttal az értékeink és elveink mentén a rendszerváltás érdekében. A feltételeink ismertek – három dologra van szükség az ellenzéki pártokkal való együttműködéshez:

  1. Legyen hiteles és tisztességes az ellenzéki jelölt.
  2. Legyen matematikai esélye győzni.
  3. A többi párt is lépjen vissza az egy esélyes javára.

Azonban nekünk a cselekvés az első. Ez a cselekvés pedig március 5-ig arról szól, hogy kiállhassanak a Momentum jelöltjei, akik megszerezték a választóik bizalmát, és felkerültek a szavazólapokra.”

A Momentum elnöke szerint együttműködésről beszélni csak azt követően lehet, hogy a pártok országos listái és jelöltjei csatasorba álltak. Aztán kiderül, hogy az ellenzéki jelöltek közül ki mennyire esélyes, ki mennyire hiteles. Azt mondta: a Momentumnak már megvannak a félidős adatai, harmincezer aláírást gyűjtött vasárnapig a párt az elnök tájékoztatása szerint.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .