Kiakadt a DK a Fidesz listáján

0
4848

Tegnap a Fidesz közzétette a választási listáját, amelyen feltűnő, hogy több régi és ismert politikus nem kapott befutó helyet. Az egyik legfőbb vesztes Répássy Róbert, aki korábban igazságügyi államtitkár is volt, ám most csupán a lista 144. helyén van, ami nem számít befutónak. Ugyanígy nem lesz az új országgyűlés tagja a „feljelentésügyi biztosként” ismert, és a most a lista 146. helyére száműzött Budai Gyula államtitkár sem.

A Demokratikus Koalíció szóvivője Tolvajok, sikkasztók, csalók, maffiózók a Fidesz listáján címmel adott ki közleményt. Gréczy Zsolt szerint tanulságos, kik szerepelnek a lista első 30 helyén. Mint írja, a „skinhead verőlegényeket vezérlő” Kubatov Gábor, a „magánalapítványára kétmilliárdot irányíttató” Németh Szilárd, a „lakiteleki birodalma fejlesztésére 12 milliárdot szakító” Lezsák Sándor, vagy éppen „az adócsaló” Szatmáry Kristóf.

A DK közleménye megemlíti „a cigányság fölzárkóztatására szánt uniós forrásokat elsikkasztó” Farkas Flóriánt, „a trafikmutyit kieszelő és végrehajtó” Lázár Jánost, „a Debrecenben ma is csak Mr. 20 százalékként emlegetett” Kósa Lajost.

Befutó helyen van a 170 milliós villáját „családi összefogással” megvásároló Szijjártó Péter, „a belvárosi ingatlanvagyont leraboló, a szervezett alvilággal üzletelő” Rogán Antal, valamint „a termőföld-mutyit levezénylő” Fazekas Sándor, és „a 12,5 milliárdnyi uniós forrás ügyében a korrupció gyanújába került” Seszták Miklós.

Gréczy Zsolt közleménye kiemeli, hogy a 20. hely „a Fidesz bűnözőinek ügyvédjéé”, Bajkai Istváné, az első pedig „természetesen a keresztapáé, a maffia legfőbb főnökéé”, Orbán Viktoré.

„Gyümölcséről ismerik meg a fát” idézi Jézus tanítását a közlemlény, majd hozzáteszi: A Fidesz-fán ez a gyümölcs termett, a választók megismerhetik róla a Fideszt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .