Kezdődik a budapesti junior szinkronúszó vb

0
1261
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Harminckilenc ország közel 300 versenyzője nevezett a világbajnokságra, amely Lisa Schott, a FINA sportági technikai bizottságának elnöke szerint minden idők legjobb versenye lehet. A vb ma kezdődik és vasárnapig tart.

Lisa Schott a verseny előtti sajtótájékoztatón azt mondta: szereti Budapestet, második otthonának tekinti, és a magyarok vendégszeretetét ismerve

biztos abban, hogy óriási siker lesz a vb.

Mint mondta, a Duna Arénában a jövő olimpiai bajnokait láthatják majd a nézők.

Balogh Sándor, a szervezőbizottság elnöke megjegyezte, Budapestet a világban a vizes sportok fővárosaként emlegetik, és bízik abban, hogy újabb sikeres rendezvénnyel tudják öregbíteni a főváros hírnevét.  Egy évvel ezelőtt már zajlott az eddigi legnagyobb magyarországi sportesemény, a vizes világbajnokság. Májusban pedig szinkronúszó világkupát rendeztek ugyanitt, és annak volt olyan győztese, aki juniorkorú, így most itt lesz a mezőnyben.

Szántó Éva, a szervezést végző cég, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerint a tavalyi világbajnokságnak köszönhetően

megfelelő tapasztalattal és tudással rendelkeznek

a junior vb sikeres megrendezéséhez, csak az időszak és a volumen más.

Iker Bernadett, a Magyar Szinkronúszó Szövetség elnökségi tagja arról beszélt, hogy Natalja Taraszova három évvel ezelőtti szövetségi kapitányi kinevezése óta az orosz iskolát követik, a kemény munkának már lassan megvan a gyümölcse, és a bírók is egyre magasabbra értékelik a magyar versenyzők teljesítményét.

Taraszova szerint három éve közepes szinten volt a magyar szinkronúszás, és azóta több szempontból is rengeteget sikerült fejlődnie.

„Bízom abban, hogy a lányok meg tudják mutatni, hogy a közvetlen élmezőny közelében vannak”

– mondta a szövetségi kapitány.

Iker Bernadett az MTI-nek azt is elmondta, hogy a magyar versenyzők eddig a 20. hely körül végeztek a világversenyeken, most a 12-17. helyezés megszerzése a reális számukra. Reméli, hogy a kilenc versenyszámból egy-kettőben be tudnak jutni a döntőbe, vagyis a legjobb 12 közé. Erre leginkább a kombinációs kűrben vagy valamelyik egyéni számban lát esélyt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .