Kezdőlap Címkék Főpolgármestre-jelöltek

Címke: főpolgármestre-jelöltek

Karácsony: örülök a versenynek, de megingott a bizalom

Személy szerint Örül Kálmán Olga indulásának, de helyre kell állítani a bizalmat – mondta Karácsony Gergely az új főpolgármester-jelölt kapcsán. Négy témáról szeretne részletes vitát a versengők között: zöld Budapest, lakhatási válság, járóbeteg-ellátás és közösségi közlekedés.

Újra kell gondolni az ellenzéki együttműködést az önkormányzat választáson azután, hogy a DK Kálmán Olgát indítja főpolgármesternek – mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd támogatottja – akit tegnapig a DK is annak nevezett – a Városháza előtti sajtótájékoztatón. Személy szerint örül Kálmánnak, mert ezzel csak tartalmasabb és érdekesebb lesz az előválasztás, a több induló emeli az előválasztás rangját. Ő változatlanul ennek a versenynek megnyerését szeretné.

Együtt sírnak vagy együtt nevetnek

De azt is megemlítette Zugló kerületvezetője, hogy

kulcsfontosságú lesz a napokban megingott bizalom helyreállítása őszig,

mert az ellenzék közösen győz vagy közösen veszít. Az ellenzék nem választást akar nyerni, hanem másképpen vezetni Budapestet.

Négy kulcstéma

Karácsony szerint négy olyan kiemelt téma van, amelyről mindenképpen önálló vitát szeretne a többi jelölttel. Ezért Kálmán Olgának és a Kerpel-Fronius Gábornak, a Momentum támogatottjának levélben küldi el ezeket.

Az első Budapest kizöldítése, a világon az egyik legrosszabb levegőminőség megjavítása. A második a lakhatási válság, az, hogy a folyamatosan dráguló lakások sok embert sújtanak. Mivel a járóbeteg-ellátás önkormányzati feladat, Karácsony fontosnak tartja ennek vitába emelését, végül pedig a közösségi közlekedés fejlesztése, az autóforgalom csökkentése, a bringákénak viszont növelése, és hogy „bebringázhatóvá” váljon Budapest.

Erről a négy pontról szeretne négy vitát tartani a két jelölt-vetélytárssal Karácsony Gergely.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK