Karácsony Gergelynek nem elég az MSZP és a DK tervezett megállapodása

0
976

Küszöbön a megállapodás az MSZP és a DK között, de úgy tűnik Karácsony Gergely másként gondolkodik a választási együttműködésről, mint a két baloldali párt.

„Nagy előrelépés lenne, ha az ellenzéki pártok megállapodnának végre a közös egyéni jelöltekben. De a cikk állításaival ellentétben továbbra is azt gondolom, hogy közös ajánlatra, közös listára és közös miniszterelnök-jelöltre is szükség van” – írta Karácsony Gergely a Facebook-oldalán arról, hogy a DK és az MSZP megállapodása körvonalazódni látszik arról, hogy külön lista, de közös miniszterelnök-jelölt kell.

Karácsony a 444 cikkére hivatkozik, de a FüHü is úgy tudja, hogy küszöbön a megállapodás a két párt között, és Karácsony Gergely, az MSZP jelen állás szerinti miniszterelnök-jelöltje tekintetében is megegyeztek. Kérdés, hogy Karácsony most kifejtett álláspontja mennyire befolyásolja ezt.

A együttműködés tervezett csütörtöki aláírása előtt, szerdán mindkét párt elnöksége ülést tart. Amennyiben a szerdai elnökségi üléseken is jóváhagyják, csütörtökön aláírhatják a véglegesített megállapodást.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .