Kalózok fogságában sínylődik egy magyar

0
678

A magyar kormány és a TEK is megerősítette, hogy a múlt hét pénteken kalózok által túszul ejtett tengerészek között van egy magyar állampolgár is. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a szerdai sajtótájékoztatóján elismerte, hogy egyelőre semmi konkrét információval nem rendelkeznek az emberrablók kilétét illetően. Ugyanúgy a kalózok eddig semmiféle követelést nem támasztottak a túszok szabadon engedését illetően, és a kapcsolatokat sem vették fel a helyi hatóságokkal.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium minden konzuli és diplomáciai eszközt felhasználva, a Terrorelhárítási Központtal együttműködve dolgozik az ügy megoldásán

– mondta a magyar diplomácia vezetője, aki egyben nem tett említést arról, hogy a magyar kormány esetleg kifizetné-e a váltságdíjat.

Közben a TEK főigazgatója elrendelte az ide vonatkozó protokoll végrehajtását. A szervezet  közleményében jelezte, hogy elkezdte a rendelkezésre álló adatok ellenőrzését, az információgyűjtést, és felvette a kapcsolatot az ügyben érintett nemzetközi partnerszolgálatokkal.

Kedden a nemzetközi hírügynökségek arról számoltak be, hogy október 21-én a Peter Doehle Schiffarhrts KG német teherszállító-hajóját kalózok támadták meg Nigéria partjainál, miközben az kikötni készült.

A 12 fős legénységből hat embert ejtettek túszul. 

A hajótársaság szóvivője csak annyit mondott, hogy németek nem voltak az elhurcoltak között. A Reuters úgy tudja, hogy négy fülöp-szigeteki, egy ukrán és egy magyar állampolgárt tartanak fogva.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .