Kezdőlap Címkék Kalózok

Címke: kalózok

Kiszabadult a Nigériában elrabolt magyar túsz

0

Kiszabadult és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak kíséretében Budapestre érkezett az a magyar férfi, akit október 21-én raboltak el nigériai kalózok.

A TEK azt közölte az MTI-vel, hogy nemzetközi partnerekkel dolgoztak a kiszabadításán.

A férfit akkor rabolták el, amikor október 21-én kalózok támadtak meg Nigéria partjainál egy német konténerhajót, miközben egy kikötőhöz közelített.

Hat embert vittek magukkal a hajóról,

négy Fülöp-szigeteki, egy ukrán és egy magyar állampolgárt.

Akkor Hajdu János, a TEK főigazgatója azt mondta: a túsz kiszabadítására egy-két hónap reális idő, hat hónapnál már elhúzódó ügyről lehet beszélni.

Kalózok fogságában sínylődik egy magyar

0

A magyar kormány és a TEK is megerősítette, hogy a múlt hét pénteken kalózok által túszul ejtett tengerészek között van egy magyar állampolgár is. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a szerdai sajtótájékoztatóján elismerte, hogy egyelőre semmi konkrét információval nem rendelkeznek az emberrablók kilétét illetően. Ugyanúgy a kalózok eddig semmiféle követelést nem támasztottak a túszok szabadon engedését illetően, és a kapcsolatokat sem vették fel a helyi hatóságokkal.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium minden konzuli és diplomáciai eszközt felhasználva, a Terrorelhárítási Központtal együttműködve dolgozik az ügy megoldásán

– mondta a magyar diplomácia vezetője, aki egyben nem tett említést arról, hogy a magyar kormány esetleg kifizetné-e a váltságdíjat.

Közben a TEK főigazgatója elrendelte az ide vonatkozó protokoll végrehajtását. A szervezet  közleményében jelezte, hogy elkezdte a rendelkezésre álló adatok ellenőrzését, az információgyűjtést, és felvette a kapcsolatot az ügyben érintett nemzetközi partnerszolgálatokkal.

Kedden a nemzetközi hírügynökségek arról számoltak be, hogy október 21-én a Peter Doehle Schiffarhrts KG német teherszállító-hajóját kalózok támadták meg Nigéria partjainál, miközben az kikötni készült.

A 12 fős legénységből hat embert ejtettek túszul. 

A hajótársaság szóvivője csak annyit mondott, hogy németek nem voltak az elhurcoltak között. A Reuters úgy tudja, hogy négy fülöp-szigeteki, egy ukrán és egy magyar állampolgárt tartanak fogva.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK