GRAFIKONBAN A VILÁG –  Alkoholfogyasztásban az élen járunk

0
699

Végre egy nemzetközi összehasonlítás, amelyben jól áll Magyarország: némi üröm az örömben, hogy ez azért messze nem akkora dicsőség: a tiszta alkoholfogyasztásban sikerült ugyanis felzárkóznunk a világ élvonalához.

 

Az Ipsos – 38 országot vizsgáló – adataiból készült Statista-infogarfikonból az derül ki, hogy Belgium, Franciaországé s Németország után következünk a sorban: minden egyes magyar évi nem egészen 11 liternyi tiszta alkohol-fogyasztásával. A fogyasztás nálunk egyébként durván 30-40 százalék közötti égetett szeszből és sörből, illetve nem egészen 30 százaléknyi borból áll. A belgák azért ránk vernek ebben több, mint két és fél litert. Persze – mint a grafikonhoz fűzött rövid kommentárban olvasható: könnyű a belgáknak, ahol csak sörből 1600 különféle fajtát számoltak meg. Furcsa, de a kutatás szerint az oroszok – akik a magas alkoholtartalmú vodkára esküsznek – csak a hetedik helyre futottak be.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .