Fölbokszolta magát az élre

0
1000

Lionel Messit és Cristiano Ronaldót is lepipálta a bokszoló Floyd Mayweather, az egyetlen meccsért kapott 275 millió dollár pénzdíjjal a legjobban fizetett sportoló volt a világon. Az Európában focizó két sztár is növelte keresetét 2017-ben.

Floyd ‘Money’ Mayweather bokszoló lett a legjobban fizetett sportoló a világon az elmúlt tizenkét hónapban – derül ki a statista.com grafikonjából. Mayweather a Conor McGregor ketrecharcos legyőzéséért kapott 275 millió dollárral került a Forbes listájának élére 285 milliós (77 milliárd forint!)összkeresettel. Azért a legyőzöttnek sincs oka panaszra.

Forrás: statista.com

Mögötte mifelénk is ismert nevek találhatók Messivel, Cristiano Ronaldóval és a kosárlabdázó LeBron Jamesszel. A sorban lejjebb lévő Stephen Curry szintén kosaras, Matthew Stafford és Matt Ryan pedig amerikaifocista.

Ha az egyszeri pénzeső nem lett volna, a rangsort tavalyhoz hasonlóan a most is jól szereplő sportolók vezetnék. Egy évvel korábban a lista élén C. Ronaldo állt 93 millió dollárral, utána LeBron James (86,2) és Messi (80 millió) következett. Vagyis a portugál és argentin focisták javadalmazása jelentősen emelkedett egy év alatt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .