Kezdőlap Címkék Messi

Címke: Messi

Íme Messi 50. mesterhármasa

A spanyol bajnokság 25. fordulójában az otthon játszó Sevilla hiába vezetett kétszer is a Barcelona ellen, végül 4-2-re kikapott, mivel Lionel Messi megszerezte pályafutása 50. mesterhármasát. Sőt, szerepe volt csapata negyedik góljában is, hiszen ő adta a gólpasszt a 93. percben a kapuba találó Luis Suáreznek.

Fölbokszolta magát az élre

0

Lionel Messit és Cristiano Ronaldót is lepipálta a bokszoló Floyd Mayweather, az egyetlen meccsért kapott 275 millió dollár pénzdíjjal a legjobban fizetett sportoló volt a világon. Az Európában focizó két sztár is növelte keresetét 2017-ben.

Floyd ‘Money’ Mayweather bokszoló lett a legjobban fizetett sportoló a világon az elmúlt tizenkét hónapban – derül ki a statista.com grafikonjából. Mayweather a Conor McGregor ketrecharcos legyőzéséért kapott 275 millió dollárral került a Forbes listájának élére 285 milliós (77 milliárd forint!)összkeresettel. Azért a legyőzöttnek sincs oka panaszra.

Forrás: statista.com

Mögötte mifelénk is ismert nevek találhatók Messivel, Cristiano Ronaldóval és a kosárlabdázó LeBron Jamesszel. A sorban lejjebb lévő Stephen Curry szintén kosaras, Matthew Stafford és Matt Ryan pedig amerikaifocista.

Ha az egyszeri pénzeső nem lett volna, a rangsort tavalyhoz hasonlóan a most is jól szereplő sportolók vezetnék. Egy évvel korábban a lista élén C. Ronaldo állt 93 millió dollárral, utána LeBron James (86,2) és Messi (80 millió) következett. Vagyis a portugál és argentin focisták javadalmazása jelentősen emelkedett egy év alatt.

Messi több mint 100 millió eurót keres évente

0

Van a szerződésnek egy olyan cikkelye is, mely lehetővé teszi az argentin sztár számára, hogy elhagyja a Barcelonát. Ez pedig Katalónia függetlenségének esete. Ha Katalónia függetlenné válik, és a Barcelona ezért nem indulhat a BL-ban, akkor Lionel Messinek joga lenne úgy kilépni a szerződésből, hogy egy centet se kelljen visszafizetnie.

A Bolha – így hívják az argentin szupersztárt Barcelonában – tavaly novemberben írta alá szerződését a katalán csapattal. A német Der Spiegel és a francia Mediapart megszerezte a szerződést.

Ebből kiderül, hogy egyetlen naptári évben a sztár 71 053 846 eurót kap a Barcelonától. Ebből 85% a fizetése, 15% pedig a képmását érintő jogokért járó pénz.

Az őszi-tavaszi szezonban ez az összeg 104 441 346 euró. Mindehhez járul még az aláírási díj: 63,5 millió euró, valamint a hűségjutalom: 70 millió euró, ha 2021-ig kitart a Barcelona mellett.

Ennek ellenére van a szerződésnek egy olyan cikkelye is, mely lehetővé teszi az argentin sztár számára, hogy elhagyja a Barcelonát. Ha a Barcelona Katalónia függetlenné válása miatt nem indulhat a BL-ben, akkor Messinek joga lenne úgy kilépni a szerződésből, hogy egy centet se kelljen visszafizetnie. Sőt az is kiderült a Der Spiegel és a Mediapart közléséből, hogy Lionel Messi adócsalási ügyét is a Barcelona rendezte. Többmillió eurós adócsalást bizonyított a sztárra a spanyol adóhivatal, a bíróság pedig felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Az oknyomozó újságírók érzékeltetik: a Barcelona az adócsalási ügyben maga is sáros volt, ezért intézte oly készségesen argentin sztárjának az ügyét – akihez hasonló ügye amúgy sok játékosnak van Spanyolországban, többek között Cristiano Ronaldónak is.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK