Fiúk és apák

0
1143

Se kutyám, se macskám a Momentum és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke (továbbiakban ismert becenevén: Fegyőr), azt pedig egyáltalán nem tudtam, hogy édesapja, idősebb Fegyőr, egészen mostanáig felelős beosztásban dolgozott, 2020-ig szólt ügyvezető igazgatói kinevezése az Országos Betétbiztosítási Alapnál.

Azért a múlt idő, mert idősebb Fegyőr ma már nincs felelős beosztásban az Országos Betétbiztosítási Alapnál. Sőt, jelenleg sehol sincs semmilyen beosztásban. Leváltották ugyanis, ám a hivatalos magyarázat szerint menesztésének nincs köze ahhoz, hogy a fia egy ellenzéki pártnak a vezetője.

Most ne menjünk bele abba, hogy ifj. Fegyőr és pártja valódi ellenzéke-e Orbán Viktornak és a Fidesznek, mint állítják magukról, vagy, csupán arról van szó, hogy tetszik nekik az Orbán rendszer, csak nem Orbánnal az élen – mint mondják róluk mások.

Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy idősebb Fegyőr most kénytelen munkát keresni. Fia, aki az RTL Klub híradójában nyilatkozott a történtekről politikai indítékot sejt apja menesztése mögött. Mondjuk, nem nehéz erre gondolni, volt már ilyen az elmúlt egy-két évtizedben, igaz, fordított előjellel.

Csurka István nevéhez fűződik a híres-hírhedt kifejezés. Ő dobta be a köztudatba, amikor 1990. március 31-én az általa szerkesztett Magyar Fórumban megjelentette az Apák és fiúk című írását, mely cikkben sok más mellett, arról ír, hogy az apák egykori bűneiért a fiúknak kell felelniük.

Idősebb Fegyőr most minden valószínűség szerint fia politikai tevékenysége miatt veszítette el állását. Pedig, ifj Fegyőrnek nincsenek bűnei, olyanok legalábbis biztosan nem, amikről mi is tudnánk. Ha csak az nem számít bűnnek, hogy mint sok millió ember az országban, nem odaadó és lelkes híve a Fidesznek és Orbán Viktornak. Idősebb Fegyőr abba bukott bele, és ezért van jelenleg állás nélkül, mert a fia, ifj. Fegyőr, nem szeret állva tapsolni a fensőbbségnek, legyen az kopasz pártfunkcionárius, vagy szotyola-köpködő stadionépítő.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .