Fidesz-kongresszus: Újraválasztották Orbánt, szerinte globális elit uralja Európát

0
875

Orbán Viktort újraválasztotta a Fidesz elnökének a párt kongresszusa. Azt mondta: elérték a 2014-ben kitűzött céljaikat, de újabb négy évre van szükség, hogy az eredmények visszafordíthatatlanok legyenek. Szerinte Magyarországon nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat van. Az Európát „uralma alatt tartó globális elitről” is beszélt, és persze sorosozott is.

A kongresszus korábbi eseményeiről itt, itt, itt és itt olvashat.

A kongresszus a Fidesz alelnökének választotta az összes jelöltet: Gulyás Gergelyt, Kubatov Gábort, Novák Katalint és Németh Szilárdot. Orbán Viktort pedig újraválasztották a Fidesz elnökének.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán szerint „közös szenvedélyünk” Magyarország. Azt mondta, a Fidesz már ma is készen áll a választásokra, de

nem elégszik meg a választások megnyerésével, ennél jóval többet akar.

Szerinte három feladat kell a választási győzelemhez: meg kell erősíteni az elért eredményeket, el kell mélyíteni a szellemi-lelki alapokat, meg kell védeni Magyarország jövőjét, „mert ismét van jövőnk”.

Szerinte elérték a 2010-ben kitűzött célokat, stabilizálták a gazdaságot, felmondták a „pénzügyi gyámságot”, a „média, az energia és a bankrendszer többségét magyar kézbe” vették. Azt is mondta, 2014-ben azt akarták elérni, hogy a változások kézzelfoghatóak legyen.

Azt állította: a leszakadt régiókban „felszámoltuk az elterpeszkedő bűnözői életformát”, és

mindenkinek adtak esélyt „a becsületes és törvénytisztelő életre”.

Szerinte már nincs helye annak az „életformának, amelyik nem a gyerekekért, hanem a gyerekekből akar megélni”.

Azt is mondta: „gatyába rázták” a közbiztonságot, felszámolták a „tartós és tömeges” munkanélküliséget. Szerinte a legnagyobb vállalkozás a bérek érezhető növelése volt, a minimálbér emelése után „emelkedő pályára állították” a tanárok, a rendvédelemben és az egészségügyben dolgozók jövedelmét is. Azt mondta:

„ma Magyarországon nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat uralkodik.”

Szerinte a kormánynak még legalább négy évig hivatalban kell maradni, mert ez kell az eddigi eredmények megerősítéséhez, hogy azok „visszafordíthatatlanná” váljanak. Azt mondta, az ellenzékre nem lehet számítani, mert ők egy fontos törvényt sem szavaztak meg.

Szerinte a szocialisták összeroskadtak és önmarcangolásba süllyedtek, a Jobbik pedig (amelynek ki se mondta a nevét)

pénzért és hatalomért mindenre képes, „nemzeti radikálisból cicapárttá vedlett”.

Nagyhatalmú globális cégekről, globális politikai szervezetekről, és „hangszóróikból áradó andalító melódiákról” is beszélt, amelyek szerint „fogyasztási őrületre”, „korlátlan önzésre” biztatnak. Szerinte európaiak tízmilliói vágyakoznak „biztonság és rend után”.

„Mi vagyunk többségben, sőt elsöprő többségben”,

mondta, és szerinte az egész nyugati világban győzni fognak. Azt mondta: ezt a „globalista elitek, az őket kiszolgáló bürokraták, az ő zsoldjukban álló politikusok, az ő érdekeiket megtestesítő Soros-féle hálózat ügynökei” is tudják.

Szerinte ezért találták ki a populizmus „varázsigéjét”, hiába a „politikai vudu”, a valóság le fogja győzni a globalista elitet, amely jelenleg „uralma alatt tartja Európát”. Azt mondta, nem állnak „se faji, sem osztályalapon”, hanem nemzeti alapon állnak. Szerinte van egy, identitásából kiforgatott embertípus, a „homo brüsszelicus”.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán szerint sokáig egyszerű volt, „az ember nő volt és férfi”, de ma olyan világot akarnak létrehozni ahol nincsenek biztos pontok. Azt is állította, hogy egy birodalom fenyeget minket, ami „fel akarja számolni a nemzeteket”, és ennek „útjában állunk”.

Szerinte a Soros-terv érdekében „egész Európában el akarják takarítani az útból a nemzeti érdekeket képviselő kormányokat”.

Szerinte Sorosnak vannak „NGO-i”, amelyek behálózták egész Európát, de ők már „szagról” megismerik őket. Azt mondta, a Soros-tervnek a migráció eszköze, nem célja. Azt állította, hogy meg akarják gyengíteni a nemzeteket, és végső csapást akarnak mérni a kereszténységre. Orbán szerint

„a Soros-terv veszélyezteti a mindennapi biztonságunkat”.

Szerinte a mai Fidesz annyiban azonos az alapításkori Fidesszel, amennyiben egy 30 éves ember azonos egyéves önmagával.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .