Ez volt ma – 2018. február 19.

0
1659

Újabb gyanús üzlethez lehet köze Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök vejének, miközben folyamatosan derülnek ki az újabb részletek az Elios-ügyről is. A lakók töredéke vett csak részt a bulinegyedről szóló népszavazáson, álhír terjed Sylvester Stallone haláláról – összefoglaljuk a nap legfontosabb híreit

Tiborcz István újabb sötét üzlete?

Tiborcz István
MTI Fotó: Burger Barna

A vérből kinyerhető plazma felajánlói csak filléreket, a cégek viszont milliárdokat nyernek, azóta különösen, hogy Orbán Viktor veje is feltűnt a vérbizniszben. Ugyanis

egyetlen rendelettel növelték a vállalkozók profitját, miközben a véradóknak járó juttatás tovább csökkent.

A Független Hírügynökségnek nyilatkozó, neve elhallgatását kérő orvos szerint a vérüzlet Magyarországon igen fontos, de nagyon sötét.

Ellopott fények Kalocsán

Kalocsán is akadtak érdekes momentumok az Elios ottani tevékenysége körül – ezek részleteiről tudott meg információkat a Független Hírügynökség Angeli Gabriella kalocsai önkormányzati képviselőtől.

Érdektelenségbe fulladt a népszavazás a bulinegyedről

Az arra jogosultak mindössze 15,9 százaléka vett részt az erzsébetvárosi népszavazáson. Közülük 66 százalék szavazott igennel, 34 százalék nemmel. A népszavazás így érvénytelen. Az alacsony részvételi arány azt mutatja, hogy

az itt lakók túlnyomó többsége nem támogatja a szórakozóhelyek kötelező éjféli bezárását.

Berlusconit emlegette Orbán az évértékelőn

MTI Fotó: Miniszterelnökség/Burger Barna

„Várva várjuk” az olasz választást, többek között ezt mondta Orbán Viktor vasárnapi évértékelő beszédében. Azt szeretné, ha újra Silvio Berlusconi, a már többször megbukott, bíróságon is elítélt volt miniszterelnök kerülne újra hatalomra. Legalábbis áttételesen, mert a bírósági ítélet miatt Berlusconi nem indulat a választáson. Arról, hogy Orbán miért szeretné ezt, milyen hasonlóságok vannak a két politikus között, ebben a cikkünkben olvashat.

Sylvester Stallone nem halt meg

Egyre többen osztják meg a magyar Facebook- és Twitter-felhasználók között is, általában sírós emojikkal kísérve, hogy prosztatarákban meghalt Sylvester Stallone.

De ez csak álhír.

Ráadásul egy már másfél éve elterjedt kamu hírt sikerül újra terjeszteni.

Őrizetbe vették a lett jegybank elnökét

Razziát tartott a korrupcióellenes hivatal Lettország Nemzeti Bankjában és a jegybankelnök házában, Ilmars Rimsevicsot pedig őrizetbe is vették. A miniszterelnök rendkívüli kormányülést hívott össze, de közölte: nincs nemzetbiztonsági kockázat Lettország pénzügyi rendszere szilárd. Este szabadlábra helyezték a bankelnököt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .