Egyéni hibák és kihagyott helyzetek miatt esett ki a Videoton

0
813

Bizakodva várta a visszavágót a Videoton, és bár az első félidőben jól játszott, a kihagyott helyzetek és a védekezésben elkövetett hihetetlen egyéni hibák miatt esélye sem volt arra, hogy a remekül kontrázó Partizan ellen bejusson az Európa-Liga csoportkörébe. A meccs 35 perc alatt eldőlt. A vége 0-4 lett.

Kezdőcsapatok:

Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Hadzsics, Pátkai – Szuljics, Lazovics, Henty – Scsepovics.

Partizan: Sztojkovics – Vulicsevics, Miletics, Osztojics, Miletics – Jankovics, Radin, Everton, Soumah – Tawamba, Djurdjevics.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A 0-0-s első meccs után a Videotonnak bármilyen győzelem a továbbjutást jelentette volna Felcsúton, vagyis, a magyar csapatnak gólt kellett lőnie. Ennek megfelelően a Videoton kezdte jobban a meccset, ezt Nego lövése is jelezte, amelyet Sztojkovics védett. Ez azonban a Partizannak sikerült: a 6. percben egy Videoton-szabadrúgás után

Szuljics hibázott hatalmasat, emiatt négy Partizan-játékos vihette két magyar védőre a labdát,

végül Tawamba hajszálpontosan lőtt a jobb alsó sarokba. 0-1.

Ezután is a Videoton maradt támadásban, Lazovics előbb Scsepovics passza után lőtt mellé, majd a fejesét védte a kapus. A legközelebb Henty járt a gólhoz, de egy szép csel után centikkel a jobb kapufa mellé lőtt. Nagy volt az iram az első negyedórában.

A Videoton továbbra is aktív maradt, folyamatosan jöttek a lövések, de Henty és Stopira sem találta el a kaput. Ezután egy pillanatra megfagyott a Videoton-szurkolók ereiben a vér, mert újra a magyar kapuba került a labda, de ezúttal lesről.

De ez is jelezte, hogy a Partizan kijött a szorításból, és a szerbek a magyarokkal ellentétben ki is használták a helyzetüket.

Ezúttal Fiola hibázott, nem tudta elrúgni a labdát

Djurdjevics elől, aki nagyon önzetlenül még passzolt is, Soumah-nak már csak az üres kapuba kellett gurítania. 0-2.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A 27. percben viszont a bíró hibázott óriásit: Osztojics röviden adta haza a labdát, amire Szuljics lecsapott volna, de a védő lerántotta – mégis megúszta sárga lappal. A szabadrúgást Lazovics a sorfalba rúgta, a szöglet után Stopira fejelt fölé.

A nagy iramot a labda sem bírta: fél óra elteltével egyszerűen kidurrant.

Az új labdával aztán a Partizan jutott el előbb a kapuig: Radin lövését bravúrral védte Kovácsik. Jött egy újabb bírói hiba, ami miatt azonban nem reklamálhattak a magyarok: Stopira akasztott meg szabálytalanul egy kontrát, de elmaradt a sárga lap. Továbbra is a Partizan maradt támadásban: megint Fiola nem figyelt, Djurdjevics kilépett mellőle, de centikkel mellé lőtt.

A következő helyzetét azonban nem hagyta ki:

ezúttal is egy Videoton szabadrúgás után jött a szerb kontra,

most Hadzsics nem tudott szerelni, Jankovics középre tett labdájánál Djurdjevicsnek nem volt nehéz dolga. 0-3.

A másik kapunál Stopira próbálta meg eljátszani, hogy szabálytalankodtak vele a 16-oson belül, de a bíró jól látta, hogy nem bántották. Ezért is kaphatott volna lapot.

Egy eladott labda után jött az újabb Partizan-kontra, ezúttal azonban rossz volt a beadás. Nem sokkal később Juhász fellökte Tawambát – sárga lapért cserébe. A bíró három percet hosszabbított, a végén még Stopira beadását Lazovics fejelte fölé. A Videoton egyik legjobb játékosán, a nigériai Hentyn egyre jobban látszott, hogy sérült, húzta a lábát, a szünetben le is kellett cseréni, Géresi állt a helyére.

A meccset Orbán Viktor is megnézte:

https://www.instagram.com/p/BYL5eJ-g_yB/

A második félidő elején viszont, ha még valakiben volt némi halvány remény, az is szertefoszlott: egy előrerúgott labdát Fiola könnyedén megszerzett volna, Juhász azonban fellökte a szerb csatárt,

buta szabálytalanság volt, jogosan kapta meg második sárga lapját.

A meccs ezután egyre unalmasabb lett, a Partizan-játékosok nyugodtan passzolgattak, a Videoton focistái pedig lélekben is feladták. Így is eljutottak helyzetekig, azonban vagy Stopira, vagy Hadzsics menteni tudott. 10 emberrel a Videoton már alig jutott el a szerb kapuig.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az egyik ilyenből azonban nagy helyzet lett, Nego beadását azonban az ötösön belül Lazovics nagyon rosszul találta el, Géresi pedig lassan kelt fel a földről, így a labda a kapusé lett. Fél perccel később Pátkai lőtt kapura, utána viszont kétszer is a magyar védőknek kellett menteni veszélyes helyzetben. Scsepovics helyett beállt Marics.

Már a szerbek se koncentráltak, Jankovics a kaputól nyolc méterre üresen kapta a labdát, de csúnyán mellé lőtt. A túloldalon Pátkai adott remek labdát a 16-os vonalán üresen álló Géresinek, aki azonban lövés helyett cselezni próbált.

Már mindenki tudta, hogy a párharc eldőlt, eseménytelenül teltek el hosszú percek. Közben a nagyon gyengén játszó Szuljics helyett beállt Szabó. A csere után Lazovics lépett ki, de szögletre tisztáztak előle. Később egy röviden kifejelt labdát Pátkai lőtt a szerb kapu mellé. A szerb ellentámadásnál Djurdjevics lövését védte nagy bravúrral Kovácsik.

A következő helyzetét azonban ismét berúgta: a 87. percben

megint Fiola helyezkedett rosszul,

ráadásul nem akart szabálytalankodni, mert előtte egy perccel kapott egy felesleges szabálytalanságért sárga lapot, Djurdjevics így egyedül lépett ki, nem is hibázott. 0-4.

Az utolsó percek békés szerb passzolgatással teltek. Ezzel az utolsó magyar csapat is kiesett a nemzetközi kupaküzdelmekből.

A meccs után Marko Nikolics, a Videoton edzője (aki pont a Partizantól érkezett) az M4-nek azt mondta: az egyéni hibákkal túl sok ajándékot adtak az ellenfélnek, emiatt nem volt esélyük.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .