Kezdőlap Címkék Videoton

Címke: Videoton

Elárasztották Orbán oldalát a kommentelők

Amint arról a Független Hírügynökség is beszámolt, Orbán Viktor is részt vett a sóstói futballstadion avatóján rendezett Vidi-Újpest mérkőzésen. A miniszterelnök egy videót is feltett a Facebookra a nevezetes eseményről, amelyen jól látszik, hogy egy kisméretű, nyilván nem magának, hanem valamelyik unokájának szánt Videoton FC feliratú pólót is beszerzett a stadion ajándékboltjában. A Videoton felirattal ugyan lemaradt egy brosúrával, kedvenc csapatát ugyanis egy ideje nem Videotonnak, hanem MOL Vidi-nek hívják, ám mindez nem von le sem a futball-mez értékéből, sem a megajándékozott unoka öröméből.

Az már inkább szembetűnő, hogy a miniszterelnök Facebook bejegyzése alatt számos kommentelő írt bejegyzést, többségük nem éppen hízelgő hangnemben és tartalommal. A kommentelők közül sokan a nemrégiben hazánkba szöktetett, majd Magyarországon menedékjogot kapott Nikola Gruevszkihez kapcsolódóan üzentek a miniszterelnöknek. Volt, aki azt írta, hogy Gruevszki is családtag Orbánéknál, neki is vásárolhatott volna valami szuvenírt a miniszterelnök.

Ami érdekes: máskor az ilyen és ehhez hasonló, a miniszterelnök és a kormány tevékenységét bíráló posztokat hamar el szokták távolítani, ám most ez nem történt meg, amiből több mindenre lehet következtetni. Például arra, hogy annyi negatív hozzászólás érkezett, hogy a moderátorok nem bírták munkával és idővel feladták. Az is lehet persze, hogy maga Orbán kérte meg őket arra, hogy még a számára bántó üzeneteket is hagyják fenn az oldalon, hadd tudja meg, hogyan gondolkodnak róla és politikájáról az emberek.

Utóbbi persze nem valószínű: ha a miniszterelnök az emberek véleményére kíváncsi, nem a Facebookon nézegeti a bejegyzéseket, hanem nemzeti konzultációt indít, mint most legutóbb is, a demográfiáról.

A NER-ben csak a „csaló bíró” verheti meg a Vidit

0

2-1-re kikapott a magyar csapat az AEK Athéntől a Bajnokok Ligája csoportköréről döntő párharc első meccsén. A görögök akkor rúgták a góljaikat, amikor Huszti kiállítása miatt emberelőnyben voltak.

A Vidi FC (lánykori nevén Videoton, a magyar bajnokságban MOL Vidi FC) nagy bravúrt hajtott végre azzal, hogy erősebb ellenfeleket legyőzve eljutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének utolsó fordulójáig, vagyis egy lépésre van a milliárdokat jelentő csoportkörtől – de még ha nem is sikerül továbbjutni, az Európa Liga csoportkörében akkor is folytathatja a csapat.

Mi több, egészen tegnapig veretlen volt a Vidi, tegnap viszont a Groupama Arénában játszott meccsen (a székesfehérvári stadion továbbra sincs kész) 2-1-re kikapott a görögöktől.

Az eredményt jelentősen befolyásolta Huszti Szabolcs butasága:

az első félidő közepén ártalmatlan helyzetben megtaposta ellenfele bokáját, amiért a bíró kiállította. Lehet vitatkozni ennek jogosságán, hiszen nem volt szándékos a mozdulat, inkább óvatlan, de sok esetben láttunk már ilyenért piros lapot. A tegnapi meccsen sem ez volt az egyetlen, szinte ugyanilyen szabálytalanságért állított ki egy görög játékost is az olasz bíró már 0-2-nél.

Ami viszont érdekes, hogy a magyar sajtó hogyan számolt be erről.

Index:

„A 23 percben aztán jött Huszti Szabolcs, aki egy teljesen ártalmatlan helyzetben rátaposott az egyik görög játékos lábára. Élőben nem tűnt annyira durvának az eset, de a visszajátszások alapján egyértelműen nyújtott lábbal taposott Huszti, Gianluca Rocchi pedig rögtön felmutatta a piros lapot.”

24:

„Huszti Szabolcs késett el az egyik labdáról, és jól látható módon letalpalta ellenfelét. A sárga biztos volt, aztán jött a fekete leves: Rocchi azonnali pirossal küldte le a pályáról a magyar játékost.”

444:

„Huszti egy labdáért vívott közelharc után lépett oda Taszosz Bakaszetasz lábfejére, az olasz Gianluca Rocchi pedig azonnal felmutatta a piroslapot. A szabálytalansággal nem lehetett vitatkozni, és bár a kiállítás az első visszajátszás alapján még tűnhetett, a szakmai elemzések végül arra jutottak, hogy mivel a magyar játékos mozdulata sérülésveszélyes volt, járt a piros.”

Hvg:

„A 23. percben emberhátrányba kerül a Vidi, Huszti Szabolcsot azonnali pirossal kiállítják. A középpályán szabálytalankodott, rálépett Taszosz Bakaszetasz lábára, Rocchi egyből pirosat adott.”

Origo:

„Huszti Szabolcsot a 23. percben abnormális piros lappal küldte le Rocchi (…)

Huszti kapott egyből piros lapot – Rocchi úgy ítélte meg, hogy a magyar középpályás szándékosan taposta meg Bakaszetaszt. Nevetséges ítélet volt. (…)

Huszti a visszajátszások alapján jól láthatóan a labdát szerette volna elérni, érthetetlen, hogy egy olyan rutinos játékvezető, mint Rocchi hogy állíthatta ki ezért a magyar játékost.”

Nemzeti Sport:

„Huszti Szabolcs szabálytalankodott Taszosz Bakaszetasszal szemben, az „áldozat” nyomban egy görög dráma főszereplőjévé lépett elő, Gianluca Rocchi pedig olyannyira díjazta az „alakítást”, hogy piros lapot mutatott fel a magyar játékosnak.”

Rasszista beszólás, szétrúgott ajtó az Újpest-Videoton meccs után

0

Botrányos jelenetek zajlottak szombaton az Újpest-Videoton mérkőzés után az öltözőfolyosón. A mérkőzés egyébként 2-2-es döntetlennel végződött. A vendég fehérvári csapat már két góllal vezetett, onnan tudtak egyenlíteni, és kis híján a győzelmet is megszerezni a lilák.

Az eredmény alakulásából mér sejthető, hogy feszült hangulatú volt a mérkőzést, majd ezt követően, ahogyan a Videoton közleménye fogalmaz, a hazaiak egyik játékosa megalázó, rasszista jelzővel sértegette az eredmény miatt amúgy is ideges Ezekiel Hentyt, aki ezt követően elveszítette a fejét, és kárt okozott a létesítményben”.

A meg nem nevezett újpesti játékos Bojan Sankovic volt, a létesítményben okozott kár pedig azt jelenti, hogy a fehérvári Henty szétrúgta az egyik ajtót.

Kovács Zoltán sportigazgató a helyszínen szóban elnézést kért, és közölte, hogy az okozott kárt megfizetik.

“Bízunk benne, hogy mindenki más is vállalja a felelősséget a mai mérkőzésen történtekért, és a jövőben nem fordulnak elő hasonló esetek a magyar futballpályákon” – írták a fehérváriak. Egyben reményüket fejezték ki, hogy a magyar szövetség (MLSZ) az esetet alaposan, tényszerűen kivizsgálja majd.

A hangosbemondó egyébként a mérkőzés közben figyelmeztette a hazai szurkolókat, akik közül többen is rasszista megnyilvánulásokkal sértegették a vendégek színes bőrű játékosait. Solymosi Péter játékvezető végül nem függesztette fel a találkozót, amely a körülményekhez képest rendben befejeződött és 2-2-es döntetlennel zárult.

A magyar futballpályákon nem ritkák a rasszista megnyilvánulások, főként a fekete-bőr játékosokat kezdi ki a közönség. Ami egyébként nem csak vérlázító, és vállalhatatlan, de sok más mellett azért is érthetetlen, mert alig van olyan élvonalbeli klub Magyarországon, amelyik ne foglalkoztatna színes bőrű idegenlégiós játékost. Azok a szurkolók akik az ellenfél “feketéit” rasszista beszólásokkal sértegetik, valójában a saját “feketéiknek” is beszólnak ezzel.

Az MLSZ már többször kifejezte ki rosszallását az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásokkal kapcsolatban, ám a pénzbüntetésen kívül, amely a jelek szerint nem igazán bír visszatartó erővel,  nemigen történt.

Bruck András: A magyar foci – úgy is, mint ami nem létezik

0

Bernd Storck szövetségi kapitány neve nincs rajta ezen a fizetési listán, de valahol a 8-9. helyen lenne. Keresetének pontos összege nem ismert – mint idehaza minden piszkos ügy, ez sem nyilvános –, de évi egymillió eurónál egész biztosan nem kevesebb, viszont hallani 1.7-ről is, és egyéb jelentős pénzeket is kap. Évente 4-500 millió forint között kereshet.
A listából kiderül, hogy Storck fizetése lényegesen több, mint Svájc, Belgium vagy Svédország szövetségi kapitányáé, holott mindhárom ország nem csak sokkal gazdagabb Magyarországnál, tehát többet is költhetne ilyesmire, de a válogatottjuk is jóval előrébb van a nemzetközi rangsorban.

Egyértelmű, hogy Storck tarifája az ország anyagi erejéhez, a nyomorúságos hazai keresetekhez, és az ő szerény múltbeli teljesítményeihez képest messze túl van minden józan és erkölcsös megfontoláson. Ráadásul Storck a kiemelkedő fizetése ellenére sem tudta a magyar válogatottat eljuttatni a következő világbajnokságra.
Ennyit bárki a tizedéért is elért volna.

Ami azt illeti, az amatőrközeli színvonalú magyar futballban tulajdonképpen

illene mindenkinek ingyen, esetleg valami tiszteletdíjért, BKV-bérletért dolgozni.

És a Videoton új edzőjének – a csapat a kisvasút mellett Orbán másik plüssmacija -, Marko Nikolicsnak sem sikerült az, amiért pedig 800 ezer eurós évi fizetésért idehozták. A csapat a nyári kupameccseken még azelőtt kiesett – egyébként másik három kupacsapatunkkal együtt -, hogy elérte volna a már valóban jelentős bevételekkel járó fordulókat. Nem számít, nagyon mély a magyar adófizetők zsebe.

Hogy Nikolics fizetése milyen irgalmatlanul sok, azt jelzi, hogy a sehol nem jegyzett Videotont választotta, holott a belga bajnokság jelenlegi éllovasa is ajánlatot tett neki.
Vajon hogyan történhet meg, hogy a Videoton többet adjon valakiért, mint amennyit egy erős belga csapat hajlandó, és aki még csak nem is neves sztáredző?
Pontosan ez az Orbán-féle illiberális focirendszer. A futball üzleti alapon működő sport, a csapatoknak muszáj racionálisan gazdálkodniuk. A Videoton viszont a kispénzű magyar adófizetőkön, Erzsébet-utalvánnyal kifizetett nyugdíjasokon élősködik. Igaz, nem is tehet mást, mivel jól fizetett játékosai még a saját fizetésükre valót se termelik meg. Az érdeklődést iránta pontosan jelzi, hogy költségvetésének csupán egy százaléka, 33 millió forint jön jegybevételből. Eközben az európai klubcsapatok bevételének átlagban 15-30 százaléka származik belépőkből.

A Videoton nem más, mint egy eltartott: állami, önkormányzati, tao, szponzori pénzekből élő vámpírcsapat.

Mint egyébként szinte mindegyik a magyar bajnokság első és másodosztályában. Ellentétben a külföldi klubokkal, amelyek még a stadionjukat is a saját bevételeikből építik, a magyar csapatok többsége közpénz nélkül az öltözőig se tudna elvánszorogni.
Micsoda gyalázat, hogy egy elvben piaci rendszerben a játékosok nem ritkán havi 4-8 milliós fizetését a koldusszegény magyar adófizetők állják. A velünk élő kádárizmus! Ezt az abnormális, a futballban is törvényszerűen versenyképtelen világot támasztotta fel Orbán. S hogy mi volt vele a célja? Csak így tud a futballban is mindent kontrollálni, minden döntésbe belefolyni, mindenféle futballpénzhez hozzáférni.

Van itt tehát egy nagyon gyenge nemzeti válogatott, amely a szégyeneit azzal kompenzálja, hogy egy ideje a vereséget is győzelemként ünnepli; van egy nem üzleti alapon működő, motiválatlan klubcsapat, és van két külföldi edző, aki semmi másból, mint a magyar miniszterelnök úri passziójából gazdagodott meg. Ez ugyan csupán egy alkalmi mintavétel a futball hétköznapjaiból, de mindenben tökéletesen lefedi a sportág egészének viszonyait…

A hazai futball jelentéktelensége teljes szinkronban van a körülötte levő végtelenül korrupt és áporodott környezettel.

Az egyik tökéletesen magyarázza a másikat, az egyikből értelemszerűen következik a másik. Végh Antal 1974-es, Miért beteg a magyar futball? c. könyve óta semmi nem változott, egyet kivéve: a magyar futball már nem beteg, hanem halott.

Vagy, ami még rosszabb, éber kómában fekszik: lélegzik, meg-megmozdul, időnként kinyitja a szemét, de semmit nem ért, semmire nem reagál. A nagymúltú magyar labdarúgás ebbe a visszafordíthatatlan, vegetatív állapotba zuhant.

Kár hazudozni, nincsenek biztató jelek. Amik meg annak látszanak, azok csak a kómás beteg tipikus grimaszolásai, fintorai. Tavaly az EB-re kijutást ugyan sokan „jelnek” tekintették, de bebizonyosodott, hogy ismét, ezredszer is alaptalan volt a bizakodás, hiszen rögtön jött egy újabb mélypont, a megsemmisítő VB-selejtező sorozat.

A hazai környezet se mentálisan, se szakmailag, se erkölcsileg nem képes többé minőségi futball előállítására, a kegyelemdöfést a hosszan tartó, lassú sorvadás után maga Orbán adta meg. Az ő aktív részvétele mellett a futball a hazai színtér talán legromlottabb, legrosszabbul teljesítő szereplőjévé vált, és törvényszerűen történt így: vagy tao-pénzeket lopsz és lopatsz, és akkor a stadionok üresek, vagy tiszta lapokkal játszol, és akkor húsz éven belül talán kialakul valami.

Miért jönne vissza Dárdai „megmenteni” a magyar focit? Hogy fél éven belül az MLSZ parazitáinak bűntársává váljon? Kezdjen el ő is nézőszámot hamisítani?

Mindenki, aki idehaza a futballból él vagy körülötte lebzsel, maga is a rendszer cinkosává vált. Hajdú B. István sportriporter még Prima Primissima díjat is kapott azért, mert mindig ő látja a legtöbb előrelépést. Klubvezetők, klubtulajdonosok, edzők, újságírók, sportközgazdászok, sportriporterek, szakkommentátorok, trénerek: megannyi hajdúbé, mind hiteget, ködösít, hazudik, ma már félelemből is, és persze kötelezően bizakodik. Egy-egy megalázó vereség után mindegyik rögtön előre néz, a következő meccset várja, mert az örökös bizakodás az a kötőanyag, amivel a rendszer, s benne az egyéni pozíciók fenntarthatók.

Ez folyik régóta – már megkötött a bűnrészesség kultúrája.

A magyar futballnak csak múltja van, jövője nincs, ezért az egyetlen értelmes és tisztességes dolog az volna, ha egy új kormány megvonna tőle minden fillért, így akit valóban érdekel ennek a fantasztikus sportnak a magyar változata, akár játékosként, akár szakemberként, az csinálja kedvtelésből, vagy szerezzen hozzá maga forrásokat.

Kétségtelenül merész és radikális lépés volna, viszont, ha létezik sport, amelynek kötelező eltartania saját magát – száz és száz külföldi klub bizonyítja, hogy képes rá -, az éppen a foci. Orbán akaratlanul is pont azt igazolta, hogy a magyar futball sikertelenségének nem a kevés pénz és stadion volt az oka.

Az állami és egyéb közpénzek kivonásával egycsapásra eltűnnének a hajdúbék, és idővel azok kezdenének a helyükre beáramlani, akik nem a rendszer fenntartásában érdekeltek, hanem a megújításában.

Egy ilyen bátor döntéssel az új politika is jól járna. Demonstrálhatná őszinte szándékát, hogy nem hajlandó tovább százmilliárdokat a futballra és a benne érdekeltek egy kis, privilegizált csoportjára költeni: focistákra, „futball szakemberekre”, a még meccsre járó pár ezer szurkolóra, a VIP-páholyok ragadozóira.

Azt hiszem, ezt nagyon sokan valódi megújulásnak tartanák.

Forrás: Bruck András, Facebook.

Szurkolói kórus Felcsúton

0

Most került fel az Internetre az a pár másodperces kis videó arról, hogyan reagáltak a szurkolók arra, amikor a felcsúti Pancho Arénában a Vieoton-FTC labdarúgó mérkőzésen elment az áram.

Minden kommentár nélkül:

 

http://zeroz3ro.tumblr.com/post/164936599983/amikor-a-pancho-arénában-a-vidi-fradi-meccs-alatt

Egyéni hibák és kihagyott helyzetek miatt esett ki a Videoton

0

Bizakodva várta a visszavágót a Videoton, és bár az első félidőben jól játszott, a kihagyott helyzetek és a védekezésben elkövetett hihetetlen egyéni hibák miatt esélye sem volt arra, hogy a remekül kontrázó Partizan ellen bejusson az Európa-Liga csoportkörébe. A meccs 35 perc alatt eldőlt. A vége 0-4 lett.

Kezdőcsapatok:

Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Hadzsics, Pátkai – Szuljics, Lazovics, Henty – Scsepovics.

Partizan: Sztojkovics – Vulicsevics, Miletics, Osztojics, Miletics – Jankovics, Radin, Everton, Soumah – Tawamba, Djurdjevics.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A 0-0-s első meccs után a Videotonnak bármilyen győzelem a továbbjutást jelentette volna Felcsúton, vagyis, a magyar csapatnak gólt kellett lőnie. Ennek megfelelően a Videoton kezdte jobban a meccset, ezt Nego lövése is jelezte, amelyet Sztojkovics védett. Ez azonban a Partizannak sikerült: a 6. percben egy Videoton-szabadrúgás után

Szuljics hibázott hatalmasat, emiatt négy Partizan-játékos vihette két magyar védőre a labdát,

végül Tawamba hajszálpontosan lőtt a jobb alsó sarokba. 0-1.

Ezután is a Videoton maradt támadásban, Lazovics előbb Scsepovics passza után lőtt mellé, majd a fejesét védte a kapus. A legközelebb Henty járt a gólhoz, de egy szép csel után centikkel a jobb kapufa mellé lőtt. Nagy volt az iram az első negyedórában.

A Videoton továbbra is aktív maradt, folyamatosan jöttek a lövések, de Henty és Stopira sem találta el a kaput. Ezután egy pillanatra megfagyott a Videoton-szurkolók ereiben a vér, mert újra a magyar kapuba került a labda, de ezúttal lesről.

De ez is jelezte, hogy a Partizan kijött a szorításból, és a szerbek a magyarokkal ellentétben ki is használták a helyzetüket.

Ezúttal Fiola hibázott, nem tudta elrúgni a labdát

Djurdjevics elől, aki nagyon önzetlenül még passzolt is, Soumah-nak már csak az üres kapuba kellett gurítania. 0-2.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A 27. percben viszont a bíró hibázott óriásit: Osztojics röviden adta haza a labdát, amire Szuljics lecsapott volna, de a védő lerántotta – mégis megúszta sárga lappal. A szabadrúgást Lazovics a sorfalba rúgta, a szöglet után Stopira fejelt fölé.

A nagy iramot a labda sem bírta: fél óra elteltével egyszerűen kidurrant.

Az új labdával aztán a Partizan jutott el előbb a kapuig: Radin lövését bravúrral védte Kovácsik. Jött egy újabb bírói hiba, ami miatt azonban nem reklamálhattak a magyarok: Stopira akasztott meg szabálytalanul egy kontrát, de elmaradt a sárga lap. Továbbra is a Partizan maradt támadásban: megint Fiola nem figyelt, Djurdjevics kilépett mellőle, de centikkel mellé lőtt.

A következő helyzetét azonban nem hagyta ki:

ezúttal is egy Videoton szabadrúgás után jött a szerb kontra,

most Hadzsics nem tudott szerelni, Jankovics középre tett labdájánál Djurdjevicsnek nem volt nehéz dolga. 0-3.

A másik kapunál Stopira próbálta meg eljátszani, hogy szabálytalankodtak vele a 16-oson belül, de a bíró jól látta, hogy nem bántották. Ezért is kaphatott volna lapot.

Egy eladott labda után jött az újabb Partizan-kontra, ezúttal azonban rossz volt a beadás. Nem sokkal később Juhász fellökte Tawambát – sárga lapért cserébe. A bíró három percet hosszabbított, a végén még Stopira beadását Lazovics fejelte fölé. A Videoton egyik legjobb játékosán, a nigériai Hentyn egyre jobban látszott, hogy sérült, húzta a lábát, a szünetben le is kellett cseréni, Géresi állt a helyére.

A meccset Orbán Viktor is megnézte:

https://www.instagram.com/p/BYL5eJ-g_yB/

A második félidő elején viszont, ha még valakiben volt némi halvány remény, az is szertefoszlott: egy előrerúgott labdát Fiola könnyedén megszerzett volna, Juhász azonban fellökte a szerb csatárt,

buta szabálytalanság volt, jogosan kapta meg második sárga lapját.

A meccs ezután egyre unalmasabb lett, a Partizan-játékosok nyugodtan passzolgattak, a Videoton focistái pedig lélekben is feladták. Így is eljutottak helyzetekig, azonban vagy Stopira, vagy Hadzsics menteni tudott. 10 emberrel a Videoton már alig jutott el a szerb kapuig.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az egyik ilyenből azonban nagy helyzet lett, Nego beadását azonban az ötösön belül Lazovics nagyon rosszul találta el, Géresi pedig lassan kelt fel a földről, így a labda a kapusé lett. Fél perccel később Pátkai lőtt kapura, utána viszont kétszer is a magyar védőknek kellett menteni veszélyes helyzetben. Scsepovics helyett beállt Marics.

Már a szerbek se koncentráltak, Jankovics a kaputól nyolc méterre üresen kapta a labdát, de csúnyán mellé lőtt. A túloldalon Pátkai adott remek labdát a 16-os vonalán üresen álló Géresinek, aki azonban lövés helyett cselezni próbált.

Már mindenki tudta, hogy a párharc eldőlt, eseménytelenül teltek el hosszú percek. Közben a nagyon gyengén játszó Szuljics helyett beállt Szabó. A csere után Lazovics lépett ki, de szögletre tisztáztak előle. Később egy röviden kifejelt labdát Pátkai lőtt a szerb kapu mellé. A szerb ellentámadásnál Djurdjevics lövését védte nagy bravúrral Kovácsik.

A következő helyzetét azonban ismét berúgta: a 87. percben

megint Fiola helyezkedett rosszul,

ráadásul nem akart szabálytalankodni, mert előtte egy perccel kapott egy felesleges szabálytalanságért sárga lapot, Djurdjevics így egyedül lépett ki, nem is hibázott. 0-4.

Az utolsó percek békés szerb passzolgatással teltek. Ezzel az utolsó magyar csapat is kiesett a nemzetközi kupaküzdelmekből.

A meccs után Marko Nikolics, a Videoton edzője (aki pont a Partizantól érkezett) az M4-nek azt mondta: az egyéni hibákkal túl sok ajándékot adtak az ellenfélnek, emiatt nem volt esélyük.

Használhatatlan a főlelátó, átépítik a stadiont

1

A Videoton fehérvári Sóstói Stadionjának felújítása közben kiderült, hogy a 11 éve épített főlelátó használhatatlan statikai állapotban van. Emiatt teljesen újra kell építeni, ami tovább növeli az eddig 12,6 milliárdos költséget és csúszik az építkezés.

Székesfehérvár önkormányzata honlapjának beszámolója szerint a közgyűlés pénteki ülésén több szakértő véleménye alapján döntöttek arról, hogy a Sóstói Stadion főlelátóját újraépítik, mivel statikailag nem biztonságos, ezért vizsgálni fogják a 11 évvel ezelőtti építést is.

A beszámoló felidézi, hogy amikor a stadion áttervezése elkezdődött, az épületnek ezt a részét integrálni szerették volna a stadionba.

„Senki nem számított arra, hogy egy 11 éves létesítmény gyakorlatilag használhatatlan statikai állapotban van, azonban kiderült, hogy sajnos teljesen alkalmatlan a további használatra”

– olvasható az állásfoglalásban.

A problémával a műszaki ellenőr megkereste az önkormányzatot, amely több vizsgálatot indított, ezek pedig megerősítették a szakember megállapításait. A szerkezetet nem lehet felújítani, így a biztonsági szempontok figyelembevételével az a döntés született, hogy

teljes egészében lebontják és újjáépítik az épületrészt.

A beruházás eredeti határideje 2018 januárja volt, az új határidő pedig 2018. június vége. A közgyűlésen elhangzott, hogy ha ez a probléma nem lenne, akkor a stadion időben, az eredeti költségvetéssel elkészült volna.

Cser-Palkovics András polgármester türelmet és megértést kér a szurkolóktól, szerinte a tervek között van, hogy a székesfehérvári drukkereknek a hazai mérkőzésekre utazás miatt bérletköltségeihez kompenzációt adnak.

MTI/FüHü

Partizan Beograd-Videoton FC 0-0

0

A Videoton FC gól nélküli döntetlent ért el a szerb Partizan Beograd vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező negyedik fordulójának első mérkőzésén.

A meccset üres lelátók mellet játszották, mert az európai szövetség (UEFA) azért büntette meg a belgrádi klubot, mert szurkolói nacionalista feliratokkal és sértő rigmusokkal fogadták a montenegrói Buducnost Podgorica csapatát a Bajnokok Ligája-selejtezőben, a görög Olimpiakosz elleni meccsen pedig petárdákat és műanyag palackokat dobáltak a pályára. Az UEFA idén júniusban életbe léptetett szabályozása szerint azonban a zárt kapus meccsen a vendégcsapat kétszáz jeggyel rendelkezhet, és a Videoton élt a lehetőséggel. A két klub megegyezése értelmében száz székesfehérvári szurkoló a lelátóról biztathatja csapatát. A fennmaradó száz belépőt a keretből ezúttal kimaradó labdarúgók, családtagok, valamint a szponzorok között osztotta szét az egyesület.

Érdekesség, hogy a Videoton trénere az előző idényben éppen a Partizan szakmai munkáját irányította, vezetésével pedig a bajnokságot, illetve a kupát is megnyerte a csapat. „Őszinte leszek: nem igazán szerettem volna a Partizan ellen meccselni, vegyes érzéseim vannak, hiszen nem titok, hogy nagyon szép időszakot töltöttem el a Partizan kispadján. Az biztos, hogy két egészen érdekes mérkőzés lesz, nagy lehetőség előtt állunk, szeretnénk ott lenni a csoportkörben, hiszen ez az álmunk! Ötven-ötven százalék esélyt adok a csapatoknak a továbbjutásra, mindkét gárda képes minőségi labdarúgást bemutatni. Magunktól ugyanolyan stabil és okos játékot várok, mint a Bordeaux ellen, ahol főleg a visszavágó sikerült nagyon jól” – nyilatkozta a meccs előtt Marko Nikolics a Vidi weboldalának.

Nézők nélkül meccselhet a Videoton

0

A Partizan Beograd labdarúgócsapatnak a következő két hazai nemzetközi mérkőzését zárt kapu mögött kell játszania. Az első a Videoton elleni Európa Liga-selejtező lesz.

Nacionalista nézőtéri feliratok, az ellenfelet sértegető bekiabálások, petárdázás és italos palackok pályára dobálása miatt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 130 ezer euró pénzbüntetés mellett

pályabezárással sújtotta a Partizánt.

Eszerint a következő két hazai európai meccset zárt kapuk mögött kell játszania. Az első ilyen mérkőzés augusztus 17-én a Videoton ellen kezdődik az Európa Liga negyedik selejtező körében.

A klub fellebbez a büntetés ellen. A visszavágón, Felcsúton biztosan nem lesz akadálya a nézők belépésének.

MTI/FüHü

A francia sajtó szerint a Videoton megérdemelte a továbbjutást

0

A francia lapok keveset foglalkoztak a Videoton-Bordeaux Európa Liga előselejtezőjével, de abban mindenki egyetértett, hogy a magyar csapat megérdemelte a továbbjutást.

A L’Equipe-ben Jérémy Toulalan, a Bordeaux csapatkapitánya nagyon csalódottan nyilatkozott a mérkőzés után: „Reménykedtünk a továbbjutásban.

Rendkívül csalódottak vagyunk, mert nagyon sokat dolgoztunk, hogy eljussunk idáig.

Sajnáljuk, hogy így történt, a két meccs alapján nem sok hiányzott a kvalifikációhoz. Az otthon kapott gólt kellett volna elkerülnünk. A visszavágón kevés gólszerzési lehetőséget nyílt lehetőségünk, de egy találatra azért képesnek kellett volna lennünk.

Szomorúak vagyunk, de most már a bajnokság első fordulójára kell koncentrálnunk

(a Bordeaux az Angers ellen kezd). Az európai kupák fontosak, de nem tudtunk elég hatékonyak lenni, sem a védekezésben, sem a támadásban és a labdaszerzésben is kimondottan keveset nyújtottunk.”

A Le Monde értékelése szerint

a Bordeaux végig gyengén játszott, már az első percekben elveszíthették volna az egygólos előnyüket. Az első félidő végén azután eldőlt a meccs,

Stopira fejesgóljával, majd a szünet után egyből Sabaly kiállításával. A francia csapat tagjainak leginkább az róható fel, hogy nem sikerült veszélyeztetniük a magyarok kapuját. Loic Négo, a Videoton francia játékosa nagyon boldogan nyilatkozott a találkozó után:

„Franciaként az volt a legfontosabb célom, hogy kiverjünk egy francia csapatot az Európa Ligából. Ez sikerült!”

A Le Figaro nagy csapásnak tartja a Bordeaux kiesését, elismerve, hogy a Videoton végig jobban játszott az ellenfelénél. A lap szerint

a francia csapat egyszerűen nem tudta átjátszani a magyarok védelmét.

A Sud-Ouest című regionális napilapban nyilatkozott a mérkőzésről a Bordeaux kapusa. Benoit Costil nem vitatja, hogy a Videoton megérdemelte a továbbjutást és sajnálja, hogy nem tudta megfogni Stopira fejesét. „Ellenfelünk állandó nyomás alatt tartott minket és különösen az előrevágott labdák megjátszásában és a pontrúgásokban jeleskedett. Most már nem tehetünk mást, előre kell néznünk és fel kell készülnünk a bajnokság első fordulójára.”

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK