Egy ismeretlen balösszekötő levele Orbán Viktorhoz

0
1622
Orbán Viktor focizik
MTI Fotó: Beliczay László

Kedves Viktor! Nehogy már kicselezz mindenkit. A fejjátékoddal amúgy is gond van, ne akarj olyan magasra ugrani ilyen alacsonyan.

Állóképességed sem a régi, ötven után már leszállt a strúmád neked is. Olyan vagy, mint a néhai Stadler az akasztói stadionnal. A kerti pottyantósotokból te is rálátsz már a milliárdokba kerülő nemzeti focipályára.

Ja, és nem kéne lerúgnod mindenkit, aki baloldalon kergeti a bőrt. Vannak ám ott olyanok is, akik nálad is jobbak. Lesre sem kéne annyit szaladnod, kiéhezve a sikertől, mert azt hiszed, hogy jobban teljesítesz már megint.

Fújd ki magad, rád fér több, mint húszévnyi futkosás után.

Ne hallgass Mészáros Lőrincre, aki elmondja neked, hogy lehetsz milliárdos bundázva, izzadtság nélkül. Ne fogadj szót Habony hablatyolásának, tudod, a haza nem lehet ellenzékben, tartsd csak tovább a labdát saját térfeleteken. A körülötted lévő gajdicsolókra se hallgass, tudd, hogy csak maguk miatt szurkolnak neked, nem pedig érted.

Nézz a tükörbe! Emlékezz! Hajdan szakállal és hosszú lobonccal fejeden szépreményű játékosnak tűntél. Akkoriban sokan szurkoltak neked, tán még hittek is abban, amit egykor mutattál. Mára csak a potyaleső élősködők, és a megvezetett ifjú karrieristák tartanak ki melletted!

Lassan kiégsz te is. Szerintem 2019 tavaszára tekintve vesztedet érzed. Már nem úgy mozogsz a pályán, mint húsz-huszonöt évvel ezelőtt. Törődj bele, reflexeid tompultak, erőnléted sem a régi. Eljárt az idő feletted is. Ne akarj úgy futkározni, mint huszonévesen.

Van, amiben viszont nem változtál, elismerem, ugyanúgy játszod most is az eszed, mint hajdanán. Azt hiszed neked mindent szabad, repkedsz a világban a nép pénzén és haverjaid között ott vannak külföldi híres szabálytalankodók is, legyen az akár arab, vagy macedón, török, vagy azeri!

Sárga lapjaidat őrizd meg, később kiadhatod majd okulásul az ifjú marsallbotosoknak. Ne reménykedj abban, hogy a cseréd elmarad. Ideje már. Több mint húsz év ezen a pályán nem múlik el nyomtalanul.

Eddigi csapatkapitányságodból is bőven elég volt. Időd lejárt, törődj bele. Amennyi sérülést te okoztál, sportszerűtlen, akarnok rúgásaiddal, betartásaiddal és gánccsal egybekötött visszahúzásaiddal, azokat is – hidd el – megelégelték már a szurkolók.

Elhíresültél nemzetközi pályákon is. Nyugodj bele hát, hogy ennyi volt és lassan nincs tovább. Szedd össze szerelésed és készülj pakolni. Jövő májusban már nem neked nyílnak az orgonák! Sem odakint, sem idebent! Meglásd, igazam lesz!

Boldog Karácsonyt neked!

Egy labdakergető a sok közül

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .