Egy egész rovat felmondott az Origóban

0
239

Itt a vége – jelentette be Facebook-oldalán az Origo Filmklub, miután a rovat összes tagja felmondott egy olyan cikk miatt, amely a tudtuk nélkül jelent meg.

“Ami az Origo Filmklub az elmúlt 14 évben volt, most megszűnt. 2003 szeptembere óta egészen tegnap estig nem jelent meg nálunk egyetlen olyan cikk sem, amit ne vállalnánk. Szerdán este a tudtunkon kívül kikerült a rovatba egy „Kóla, popcorn és migránspropaganda” című cikk,

aminek egyetlen betűjét sem vállaljuk, aminek a szellemisége tőlünk a lehető legtávolabb áll. Ezért nem tudunk mást tenni, mint egy emberként felállni.

– írta Huszár András, Onozó Róbert, Papp Eszter, Soós Tamás és Varga Ferenc rovatvezető.

Az említett cikket az a fildelitasos múltú Bordács Bálint írta, aki nemrég érkezett a hírportálhoz politikai újságíróként. A Kóla, popcorn és migránspropagandában Bordács arról ír, hogy a magyar mozikban is megjelentek a szerinte a politikai korrektséget és a migránsok befogadását hirdető propagandafilmek.

Varga Ferenc 17 éve került az Origóba, és 2003-ban indult el népszerű és mérvadó filmes rovata Filmklub néven, amelyben számos újságíró publikált az elmúlt években.

Ahogy a FüHü is megírta, az Origótól nemrég távozott a tartalomigazgató, György Bence is.

Kapcsolódó cikkek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..