Feneketlen-tó melletti telek: 4-5 milliárd forintos veszteséggel adhatták el

0
122

Az Együtt hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz az ügyben, mert a párt szerint a Feneketlen-tó melletti telek eladásának módja újabb bizonyítéka a mérhetetlen fideszes korrupciónak.

Felháborító és elfogadhatatlan, hogy ilyen módon játszák ki a közvagyont Fidesz-közeli cégeknek, ilyen módon károsítják meg a magyar embereket 4-5 milliárd forinttal. Az Együtt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az ügyben.

A Fideszes haveroknak gyakran dolgozó DVM Group egy hatalmas lakóparkot tervez építeni egy nagyon értékes budai telekre, amely 65,19 százaléka felett egészen 2016 végéig az ÉMI, a Miniszterelnökség felügyelete alá rendelt Kft. rendelkezett. A Heti Válasz most arra mutatott rá, hogy a magyar állam a telek eladásán akár 4-5 milliárd forintot is bukhatott.  Az ÉMI elismerte, hogy a telekeladásból 1,529 milliárd forint folyt be. Ami már csak azért is érdekes, mert korábban ugyanannak a teleknek a 2,86 százalékát 280 millióért vették meg, így meglepő, hogy a telek 65,19 százaléka csak másfél milliárdba kerül.

Az Együtt szerint az eset egyértelműen felveti a hűtlen kezelés gyanúját. Nem elég, hogy a telek meghirdetését jól elrejtették, ráadásul egy olyan cégnek adták el, amelynek meghatározó tulajdonosa szoros munkakapcsolatban volt a telket eladásra kínáló ÉMI vezetőjével.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..