Covid-19 vakcina, avagy a siker útján Pfizer

0
2499
Pinterest

Mint azt korábbi terjedelmes cikkünkben megírtuk a Pfizer elnök tartja ígéretét és a cég a BioNTech német biotechnológiai laborral közösen négy vakcina típus közös fejlesztésének  eredményeként kettőre máris megkapta a gyorsított tesztelésekhez szükséges Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerügynöksége (FDA) által kibocsátott engedélyt.

A német biotechnológiai cég, a BioNTech  és az amerikai gyógyszeripari óriás, a Pfizer közösen kifejlesztett két kísérleti koronavírus oltása  kapta meg a „gyorsított” engedélyt a BNT162b1 és a BNT162b2 vakcinákra, amely része annak a négy oltásnak, melyeken jelenleg dolgozik a két cég. – jelentették a vállalatok hétfőn.

BNT162b1 vakcinával július elején megkezdett tesztelések értékelése szerint a vakcina megfelelő immunreakciót váltott ki. Az eredmények megmutatták, hogy a szer jól tolerálható a korai stádiumú humán kísérletekben.

A vállalatok szerint a BNT162b1 német vizsgálatának korai adatait várhatóan júliusban teszik közzé.

A két cég havi 30 000 résztvevővel indít nagy teszt sorozatot, ha törvényi jóváhagyást kapnak, és ha a további kísérletek is sikeresnek bizonyulnak a vakcinák felügyeleti jóváhagyást kapnak, körülbelül 100 millió dózist gyárthatnak idén, jövőre pedig még 1,2 milliárdot.

A hírre a Pfizer részvényei 2%-ot, a BioNTech részvényei 6%-ot emelkedtek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .