A francia sajtó szerint a Videoton megérdemelte a továbbjutást

0
909

A francia lapok keveset foglalkoztak a Videoton-Bordeaux Európa Liga előselejtezőjével, de abban mindenki egyetértett, hogy a magyar csapat megérdemelte a továbbjutást.

A L’Equipe-ben Jérémy Toulalan, a Bordeaux csapatkapitánya nagyon csalódottan nyilatkozott a mérkőzés után: „Reménykedtünk a továbbjutásban.

Rendkívül csalódottak vagyunk, mert nagyon sokat dolgoztunk, hogy eljussunk idáig.

Sajnáljuk, hogy így történt, a két meccs alapján nem sok hiányzott a kvalifikációhoz. Az otthon kapott gólt kellett volna elkerülnünk. A visszavágón kevés gólszerzési lehetőséget nyílt lehetőségünk, de egy találatra azért képesnek kellett volna lennünk.

Szomorúak vagyunk, de most már a bajnokság első fordulójára kell koncentrálnunk

(a Bordeaux az Angers ellen kezd). Az európai kupák fontosak, de nem tudtunk elég hatékonyak lenni, sem a védekezésben, sem a támadásban és a labdaszerzésben is kimondottan keveset nyújtottunk.”

A Le Monde értékelése szerint

a Bordeaux végig gyengén játszott, már az első percekben elveszíthették volna az egygólos előnyüket. Az első félidő végén azután eldőlt a meccs,

Stopira fejesgóljával, majd a szünet után egyből Sabaly kiállításával. A francia csapat tagjainak leginkább az róható fel, hogy nem sikerült veszélyeztetniük a magyarok kapuját. Loic Négo, a Videoton francia játékosa nagyon boldogan nyilatkozott a találkozó után:

„Franciaként az volt a legfontosabb célom, hogy kiverjünk egy francia csapatot az Európa Ligából. Ez sikerült!”

A Le Figaro nagy csapásnak tartja a Bordeaux kiesését, elismerve, hogy a Videoton végig jobban játszott az ellenfelénél. A lap szerint

a francia csapat egyszerűen nem tudta átjátszani a magyarok védelmét.

A Sud-Ouest című regionális napilapban nyilatkozott a mérkőzésről a Bordeaux kapusa. Benoit Costil nem vitatja, hogy a Videoton megérdemelte a továbbjutást és sajnálja, hogy nem tudta megfogni Stopira fejesét. „Ellenfelünk állandó nyomás alatt tartott minket és különösen az előrevágott labdák megjátszásában és a pontrúgásokban jeleskedett. Most már nem tehetünk mást, előre kell néznünk és fel kell készülnünk a bajnokság első fordulójára.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .