Használhatatlan a főlelátó, átépítik a stadiont

1
1027

A Videoton fehérvári Sóstói Stadionjának felújítása közben kiderült, hogy a 11 éve épített főlelátó használhatatlan statikai állapotban van. Emiatt teljesen újra kell építeni, ami tovább növeli az eddig 12,6 milliárdos költséget és csúszik az építkezés.

Székesfehérvár önkormányzata honlapjának beszámolója szerint a közgyűlés pénteki ülésén több szakértő véleménye alapján döntöttek arról, hogy a Sóstói Stadion főlelátóját újraépítik, mivel statikailag nem biztonságos, ezért vizsgálni fogják a 11 évvel ezelőtti építést is.

A beszámoló felidézi, hogy amikor a stadion áttervezése elkezdődött, az épületnek ezt a részét integrálni szerették volna a stadionba.

„Senki nem számított arra, hogy egy 11 éves létesítmény gyakorlatilag használhatatlan statikai állapotban van, azonban kiderült, hogy sajnos teljesen alkalmatlan a további használatra”

– olvasható az állásfoglalásban.

A problémával a műszaki ellenőr megkereste az önkormányzatot, amely több vizsgálatot indított, ezek pedig megerősítették a szakember megállapításait. A szerkezetet nem lehet felújítani, így a biztonsági szempontok figyelembevételével az a döntés született, hogy

teljes egészében lebontják és újjáépítik az épületrészt.

A beruházás eredeti határideje 2018 januárja volt, az új határidő pedig 2018. június vége. A közgyűlésen elhangzott, hogy ha ez a probléma nem lenne, akkor a stadion időben, az eredeti költségvetéssel elkészült volna.

Cser-Palkovics András polgármester türelmet és megértést kér a szurkolóktól, szerinte a tervek között van, hogy a székesfehérvári drukkereknek a hazai mérkőzésekre utazás miatt bérletköltségeihez kompenzációt adnak.

MTI/FüHü

1 hozzászólás

  1. Hol lehet arról olvasni (kedves újságírók), hogy milyen felelősségre vonási eljárás indul azokkal szemben, akik 11 éve ilyen munkát adtak át az önkormányzatnak?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .